Parfüm Pillanatok: Versace "Crystal Noir"


A Versace Crystal parfümjei igazi ikonikus darabok, szerintem senkinek sem kell bemutatnom őket. Eddig mégis valahogy elsiklottam fölöttük, mármint tudtam, hogy van belőle sárga, rózsaszín és egy sötét üveges, de sosem jutottam el odáig, hogy megszagoljam őket. Aztán év elején, már inkább a tavaszhoz közelítve egy olvasó hívta fel a figyelmemet a Versace Crystal Noir illatra, és akkor rendeltem is belőle egy kis mintát. Szerelem volt első szaglásra, kár is lenne tagadnom. Akkor el is döntöttem, hogy idén bizony ő lesz az őszi-téli illatom. Ha kíváncsiak vagytok rá, mivel vett le ennyire a lábamról, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 



Kezdjük a külsőségekkel, hiszen azok is számítanak. Én legalábbis szeretem ha egy parfüm csomagolása és üvege is szép. A Crystal Noir valóban egy igazi ékkő. A fekete fobozt arany feliratok díszítik míg maga az üveg mély bordós barna és fekete színekben játszik. A kupak tetején a Versace logóval, az üvegen arany feliratokkal. A kupak masszív és egy szépen csiszolt kristályt idéz. Habár műanyag, mégis olyan nehéz és olyan aprólékosan kidolgozott, hogy csak a sokadik alkalommal tűnt ez fel.  
A kupak jól zár, így táskába is bátran bedobhatjuk az üveget, nem kell attól félni, hogy napközben leesik a szórófejről. A szórófej tökéletesen működik, finom egyenletes permetet bocsát ki.


Először is nézzük meg az illatjegyeket. 

Fejillat: Gyömbér, Cardamom, Bors
Szívillat: Narancsvirág, Bazsarózsa, Gardénia, Kókusz
Alapillat: Szantálfa, Pézsma, Borostyán 


Ahogy az az illatjegyekből is kiderül, egy nagyon fűszeres, komplex, nehéz illatról van szó, ami elsősorban az őszi és téli hónapokra készült, valamint főleg esti illatnak szánták. 

Nagyon szeretem a kókuszt és a szantált mint illatjegyet, de voltak fenntartásaim, hogy miként tudnak ezek az illatjegyek együttműködni a virágos jegyekkel. 

Fújás után közvetlenül a kesernyés narancsos aromát érezhetjük, majd pár pillanattal később teljes erővel megmutatkozik a szantál és a kókusz, a parfüm két uralkodó illatjegye. Ezekhez simul hozzá finoman a kecses gardénia, ami mögött finoman megbújik a fűszeres bors is. A pézsma és a borostyán adnak neki egy erőteljes, majdhogynem maszkulin jelleget, a gyömbér pedig a háttérben megbújva teszi kellemesen pikánssá az illatot. A Crystal Noir számomra egy tökéletes őszi és téli parfüm. Fűszeres, meleg, delejes és szexi, de nem édes vagy émelyítő. Egy olyan illat, amit nem felejt el az ember, amit nem tévesztünk össze más parfümökkel, hiszen annyira egyedi és különleges. Ez az illat erős, magabiztos nőknek készült, akik képesek egy ilyen majdnem férfias illatot nőiesen viselni. Akiknek nincs szükségük szirupos édességre, hogy szexinek érezzék magukat. 
Ha korcsoporthoz kellene kötnöm a parfümöt, akkor mindenképpen a huszonöt év felettieknek ajánlanám. Valamint azoknak akik szeretik a kókuszos, fűszeres illatokat és olyan parfümöt keresnek ami nem édesen émelyítő, de mégis fűszeres. 


A tartósságát tekintve kiemelkedő, annak ellenére is, hogy csak egy edt. Ha reggel fél nyolckor befújom magamat este zuhanyzás előtt még mindig érzem a bőrömön az illatát, a ruhámon pedig másnap is megmarad. 
Engem teljesen elbűvölt ez az illat. Annyira különleges, szexis és erőteljes és annyira más mint a mostanában megjelent illatok. Az üvege pedig csodaszép.  

A Notino webshopban most akciósan tudjátok beszerezni a Black Friday akció keretében a blackhu kóddal 20% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg.


Ti próbáltátok már a Crystal Noir-t? Kedvelitek a Versace parfümöket?

Megjegyzések

  1. Szia, amiket felsoroltál azok az EDP illatjegyei. Ami neked van, az EDT, annak ők az alkotóelemei:

    Fejjegyek: ibolya, fekete ribizli, fekete füge

    Szívjegyek: tubarózsa, frangipáni, jázmin

    Alapjegyek: vanília, szantálfa, heliotropine, cashmeran

    Elnézést a javításért, de így a pontos.
    Egyébként finom kis őszi illat lehet mindkettő!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)