Bourjois Smoky Stories Szemhéjpúder Teszt/Vélemény


Sosem használtam még  szemhéjpúder a Bourjois-tól, így nem tudtam mire számíthatok. Ez a darab nagyon kalandos úton került hozzám, ugyanis még október volt egy nyereményjáték a márka Instagram oldalán, amin két csomagot lehetett nyerni, egyet magunknak, egyet pedig a barátnőnknek és hát nyertem. De a nyereményem elkallódott a postán és a Bourjois csapata annyira kedves és aranyos volt, hogy két HATALMAS csomagot küldtek helyettem tele csodás termékekkel amikből többet meg is szeretnék mutatni a blogon, illetve mivel néhány darabot szeretnék majd kisorsolni, mert kapni jó, de adni még jobb. 
Elsőként a Bourjois Smoky Stories négyes szemhéjpúderről hoztam tesztet. Ha kíváncsiak vagytok rá, mennyire vált be, nézzétek meg a teljes bejegyzést. 



Hozzám a "02 Over Rose" árnyalatú változat került, de a Notino webshopban kapható belőle még 7 másik színkombináció is, köztük egy klasszikus smoky és egy csodás lila is, tehát szerintem mindenki találhat kedvére valót.  
A csomagolás egyszerű, drogériás minőségű műanyag, ezen nincs mit szépíteni. Ennek ellenére mutatós, nem olcsó kinézetű és jól záródik.


 A palettában négy árnyalat kapott helyet és tartozik hozzá egy kétvégű szivacsos applikátor is, amit én nem használok, általában ki is szoktam dobni. 
A négy árnyalatból három nagyon finom szaténfényű, egy pedig inkább frosted, csillámos. A színek szépen harmonizálnak. Teljes sminket nehezebb kivitelezni vele, mert egy matt satírozószín hiányzik, de ezt lehet pótolni mondjuk egy kontúrpúderrel, egy hidegebb tónusú bronzerrel, tehát ettől függetlenül abszolút kihasználható. Olyan kis kompaktnak tartom, amit az ember magára vihet mondjuk egy 1-2 napos kiruccanásra, vagy akár az ünnepek alatt, ha hazalátogat a családhoz.


A szemhéjpúderek nem porolnak és potyognak, ami nagyon hasznos, tekintve, hogy szinte egymásba érnek.  Egyedül a középső színnél tapasztaltam némi porzást, illetve felvitelkor a csillámok kissé potyognak, de ezt meg lehet szüntetni egy is sminkfixáló ecsetre fújásával.


A jobb oldali színről nehéz volt színhű fotót lőni és nehéz szavakban körülírni. Egy rózsás-bronzos-barnás árnyalatot képzeljetek el, ami nagyon különleges. 


A sötétbarna szín csodálatos, mély, kissé bordós, nagyon szépen lehet vele füstösíteni, a bal oldali halvány aranyos-bézses árnyalat pedig tökéletes a belső szemzugba. A középső színt én inkább toppernek használnám, de akár egy merész highlighternek is beillik mondjuk egy karácsonyi vagy szilveszteri buliba. 


A színminták egy húzással, alap nélkül készültek. A színeket szépen lehet satírozni és gyönyörűen harmonizálnak egymással. 


A kedvencem egyértelműen a bronzos-rózsaszínes árnyalat, ami gyönyörűen mutat a szemhéjon. 


 Összességében igazán szép kis paletta ez, egy kis ügyeskedéssel csodaszép sminket leget vele rittyenteni, akár hétköznapra, akár egy ünnepi alkalomra is. Igazi kis jolly joker darab a sietős reggelekre, amikor nincs idő nagyobb palettákkal bíbelődni, vagy rövidebb utazások alkalmával, amikor a lényeg, hogy minél kevesebb és kisebb méretű terméket vigyünk magunkkal. Ajándéknak is szuper szerintem, kishúginak vagy anyukának, esetleg barátnőnek is.


Összegzés: Szerintem szuper darab, nagyon jól kihasználható. A színek gyönyörűek, pigmentáltak, nem potyognak és szépen lehet őket satírozni. A csomagolás drogériás minőség, viszont jól záródik, ami fontos, ha valaki például utazna vele. Igazi alap darab, ami szerintem megéri a 2700 Forintos árát.

Értékelés: 5/5 

Kiérdemli a maximális pontszámot, nem tudnék belekötni, nincs olyan hibája amit ne lehetne orvosolni. Az applikátor szerintem felesleges, beletehettek volna inkább egy matt satírozószínt, de akit érdekel olyan szinten a sminkje, hogy használ satírozószínt, annak nyilván van a sminkes neszesszerében egy kontúrpúder vagy bronzer, amivel ki tudja váltani. Tehát szerintem szuper kis darab, ha kis méretű palettát kerestek, akkor vessetek rá, vagy a többi színkombinációra egy pillantást. 

Próbáltátok már a Bourjois szemhéjpúdereit? Inkább kisebb vagy nagyobb palettákat használtok?

Megjegyzések