Parfüm Pillanatok: DKNY "Be Delicious Night"


Az idei év első beauty-témájú bejegyzésében egy igazi nehéz bombázó parfümöt hoztam Nektek, amolyan "éjszaka királynője" illatot. Ez a DKNY "Be Delicious Night" parfüm, amit a Parfum.hu jóvoltából próbálhattam ki. 
Ha a téli bulikra keresel egy nehéz, dögös, felejthetetlen illatot, akkor érdemes tenned vele egy próbát. Ha kíváncsiak vagytok rá, milyen is ez az ikonikus illat valójában, olvassátok el a véleményemet róla.


Bárki is mondta, hogy ne az üvege alapján ítéld meg a parfümöt, szerintem tévedett. Számomra a parfüm-élmény jelentős része a csomagoláson is múlik. Mennyire tükrözi az illatot, mennyire mutatós, praktikus, igényes. Ezek mind fontos tényezők számomra, amikor a kezembe veszek egy parfümöt. 
A DKNY ebből a szempontból általában a letisztultságot, modernséget, a nagyvárosi nő stílusát hivatott megidézni. Ennek a parfümszériának a története anno a mára mindenki számára ismert zöld alma alakú parfümmel kezdődött, ami hűen tükrözte a parfüm roppanós frissességét, ugyanakkor frappáns kis megemlékezés volt a soha nem alvó város másik becenevére. (Nagy Alma)
A Be Delicious Night ezzel szemben egy titokzatos, bűnre csábító designt kapott. Engem valamiért a mesebeli mérgezett almára emlékeztet. 
Nagyon tetszik a fekete doboz is, az ezüst, nagyvárosi fényeket idéző motívummal.



Maga az üveg masszív és jól záródik, majdhogynem még nehéz is kinyitni. Simán el tudom képzelni utazós parfülnek is, hiszen a 30ml-es kiszerelés tényleg kevés helyet foglal el. A szórófej nem a legjobb minőségű, nem permetet kapunk, inkább apró cseppeket spriccel, de szerintem ez csak a hozzám hasonló parfüm fanatikusok számára okoz igazi problémát, az illaton nem változtat lényegében. 

Illatjegyek: 

Fejillat: Pomelo, Gyömbér, Szeder, Frézia
Szívillat: Orchidea, Jázmin, Írisz
Alapillat: Borostyán, Tömjén, Mirha, Pacsuli, Vetiver

Ha most azt kérdeznétek tőlem: Anna, mégis hogy lehet ez egy téli illat, annyi virágos és gyümölcsös illatjeggyel? Nos a válasz egyszerű. Valóban egy virágos parfümről van szó, de úgy képzeljétek el, mintha ezeket a virágokat egy sötét, misztikus, bájitalba főzték volna bele, amit kinyitva lila füst bukkan elő. Ez a parfüm ilyen. 
Fújás után közvetlenül a szeder aromája köszönt minket, amit körülburkol a tömjén füstössége. Pár pillanattal később az orchidea és az írisz édeskés, buja illatát érezhetjük, ami mögött finoman megbújik a citrusos pomelo és a pikáns gyömbér is. A borostyán és a pacsuli pedig igazán erőteljessé, karakteressé teszi ezt az illatot. 
Ez egy olyan parfüm, aminek kell az a bizonyos öt-tíz perc, hogy ki tudjon bontakozni, mert fújás után közvetlenül fejbe vág és nem fogod szeretni. Azt mondod majd, hogy túl erős, túl émelyítő, túl maszkulin. Aztán eltelik egy kis idő és azt veszed észre, hogy a parfüm egészen belesimul a bőrödbe és körül ölel, mint egy kis fekete partiruha. 
Ez az illati egy tökéletes buli-parfüm. Egy olyan illat, amit még a tömegben és megérzel, amire biztosan emlékezni fogsz. 
Mindenképpen esti illatnak javasolnám és mindenképpen télre, esetleg késő őszre. Inkább a húsz és negyven közötti korosztály számára tudnám ajánlani, ezen belül is azoknak a nőknek, akik szeretnek bulizni, szeretnek a figyelem középpontjába kerülni. 
A tartósságára nem lehet panasz, nyolc órán át intenzíven érezhető a bőrön, a ruhán pedig még másnap is megmarad az illata. 



Nektek van kedvenc bulizós parfümötök? 

Megjegyzések