Parfüm Pillanatok: Avon - "HERSTORY"


Amikor először megpillantottam az Avon HERSTORY üvegét, azonnal úrra lett rajtam egyfajta nosztalgia, mert annyira emlékeztet a 90-es és 2000-es évek parfümjeire ez a forma, ez a letisztultság. Nagyon tetszett még az illat mögötti üzenet és maga a név is, így nagyon örültem, hogy lehetőségem volt kipróbálni. Én hiszem, hogy a parfümök történeteket is tudnak mesélni. Egy illat kiválasztása állásfoglalás. Sokat elárul a viselőről, hangulatot teremt és képes emlékeket is felidézni. 
A HERSTORY egy karakteres, különleges illat, amiben megvan a potenciál ahhoz, hogy valaki számára ő legyen A PARFÜM, így csupa nagy betűvel. Ha kíváncsiak vagytok rá, olvassátok el róla ezt a posztot. 


A csomagolás egyszerű és letisztult, de nekem nagyon tetszik, annak ellenére, hogy ha valaki, hát én, mint parfüm imádó, nagyra értékelem a különleges üvegeket. A kupak jól záródik, szinte nehéz is levenni, így bátran bedobhatjuk egy táskába, vagy utazásra is magunkra vihetjük. 
A szórófej nagyon jó minőségű, egyenletes, finom permetet bocsát ki.


Fejillat: Bergamot, barackvirág, rózsabors
Szívillat: Immortelle, rózsa, írisz
Alapillat: Pacsuli, vetiver, benzoin

Nehéz olyan parfümöt készíteni, ami a tavaszi és őszi hónapokra is tökéletes viselet. Nehéz megragadni egy illatban ezeknek a hónapoknak az esszenciáját, hangulatát és olyan parfümöt alkotni, amit egyszerre viselhetsz egy napsütéses áprilisi reggelen és egy borongós, szeles szeptemberi napon. Az Avonnak ez most sikerült. A HERSTORY az az illat, ami tökéletesen átadja a tavaszi üdeségét, de mégis kellően karakteres ahhoz, hogy akár majd az őszi hónapokban is viselhető legyen, másként fogalmazva egy ideális illat az átmeneti évszakokra.


Fújás után közvetlenül a kecses írisz üdvözöl minket, egy élettel teli, citrusos aromával körülölelve. A pacsuli és a pikáns bors is ott bujkál a háttérben, igazán karakteressé téve az illatot, ami mégsem lesz fojtogató, hiszen a barackvirág szirom-puhaságú illata kellően lággyá teszi. Fel-felsejlik a fás vetiver aroma is és a háttérben néha érezhetjük a nőies, elegáns rózsa esszenciát. 
Az összkép a parfümről egy nagyon nőies, elegáns, mégis belevaló illat. Olyasmi amit egy 20-as éveiben járó nő, de egy idősebb, akár nagymama korú hölgy is viselhet. Friss, virágos, de mégis van benne egy édes, fás melegség, ami lágyan körülölel. 
Olyan illat, amit nappalra és viselhetsz, de esti illatnak is kiváló, például egy első randira, vagy egy elegáns alkalomra. Nagyon tartós, ruhán másnap is érezhető, de a bőrre fújva is legalább hat órán át intenzíven érezhető. Én nagyon megszerettem, mióta hozzám került csak ezt használom és sokan meg is dicsérték rajtam.


Ez az illat szerintem igazi telitalálat az Avontól, egy kortalan parfüm, amit akár három generációnyi nő is viselhet. Tökéletes tavaszra, de őszre is és nagyon tartós. 

Ti próbáltátok már a HERSTORY-t?

Megjegyzések