NYX Professional Makeup Soft Matte Lip Cream Teszt/Vélemény


Pár évvel azelőtt, hogy a matt rúzsok iránti őrület elkezdődött volna, a NYX Professional Makeup volt az egyik első brand, akik folyékony matt rúzsokat forgalmaztak és emlékszem, milyen nehéz volt akkoriban itthon beszerezni a márka termékeit. Habár azóta szinte nem is tudnék olyan kozmetikai márkát említeni, aki ne dobott volna piacra folyékony matt rúzst, a NYX termékei még mindig nagyon népszerűek. Én most két csodaszép tavaszias árnyalatról hoztam Nektek tesztet, ha kíváncsiak vagytok rá, hogyan teljesítenek, olvassátok el a teljes posztot. 


A NYX Professional Makeup Soft Matte Lip Cream folyékony rúzsok csomagolása egyszerű, de mégis mutatós. Szerintem imádnivalóak ezek a színes tubusok, másrészt a méretükből adódóan tökéletes táskába dobós-utazós darabok. Ami negatívum, hogy nem látható pontosan, mennyi is van még a tubusban, így nehezebb kiügyeskedni belőle az összeset. 
Nekem nagyon tetszik az a koncepció is, hogy híres városokról kapták a nevüket az egyes árnyalatok.
A színválaszték hatalmas, több mint harminc árnyalatból tudunk válogatni, így biztosan mindenki talál olyat, ami a stílusához passzol. 

Én úgy tapasztaltam, hogy fedés és formula tekintetében nagy eltérések vannak az egyes árnyalatok közül. Vannak szinte áttetsző, majdnem csak tint-jellegűek, míg vannak olyan színek is, amik tökéletesen fednek és persze sok árnyalat nagyon szépen építhető is. 
Elmondható ugyanez a textúráról is. Vannak sűrűbbek, szinte habosak és vannak könnyedebb állagúak is. Érdemes utánaolvasni az egyes árnyalatoknak külön-külön is. 

Az applikátoruk kicsi, így könnyen és precízen lehet velük dolgozni, viszont emiatt többször is "mártani" kell. 

A tartósságukat tekintve átlagosnak nevezhetőek. Evés után már meg kell igazítani őket, de 5-6 órán át szépen tartanak és nem is kopnak csúnyán. 


A két árnyalat, amiről olvashattok Instanbul (alul) és Kyoto (felül). 
Az Istanbul a tökéletes tavaszias-nyárias mályvába hajló rózsaszín, élénk de nem az a világító rózsaszín. A Kyoto pedig egy nagyon szép élénk barackos nude. Az Istanbult még akkor vettem, amikor a márka neve csak simán NYX volt és nagyon szeretem, mert egy sima tus-spirál sminket is annyira fel tud dobni. 
A Kyoto pedig rég kívánságlistás volt.


Az Istanbul fedése gyengébb, de lehet építeni. Picit inkább tint-jellege van, de emiatt nagyon kellemes viselet is. A Kyoto teljes fedésű és ebből kifolyólag tartósabb is. Egyik sem szárít különösebben.


Istanbul


Kyoto

Én nagyon szeretem ezeket a folyékony rúzsokat, nálam benne vannak a top 3-ban, színválaszték és minőség szempontjából és szerintem sok drogériás márka termékét felülmúlják. 


Összegzés: Az áruk kicsit magasabb, mint az átlag drogériás márkák termékeié és a minőség-fedés is változó, épp ezért érdemes utánaolvasni az egyes árnyalatoknak vásárolás előtt. Viszont, mielőtt bárki is visszarettenne a beszerzésüktől, jöjjenek a mellette szóló érvek. Kellemes viselet, hatalmas színválaszték, nem szárít és szépen, precízen lehet felkenni. A tartósságuk átlagos és könnyen javíthatóak, nem kell letörölni a maradékot, ami például sok esetben nehezen megoldható. Ha valaki nem szereti a kopogósan matt folyékony rúzsokat, akkor érdemes kipróbálni őket.

Értékelés: 5/5

Én nagyon szeretem ezeket a folyékony rúzsokat és biztosan fogok még több árnyalatot is vásárolni. Többet között a Rome, San Diego és Amsterdam színek is nagyon tetszenek.

Ti próbáltátok már őket? Van kedvenc folyékony rúzsotok? 

Megjegyzések