Parfüm Pillanatok: Betty Barclay - Beautiful Eden

Képzelj el egy gyönyörű, színes virágokkal teli nyári mezőt, amit beragyog az augusztusi napfény. Képzeld el mindezt, egy üvegbe zárva. Betty Barclay Beautiful Eden parfümje tökéletesen visszaadja a forró, késő nyári napok illatát. A parfümöt a Parfum.hu jóvoltából próbálhattam ki. Ha kíváncsiak vagytok rá, milyen is ez az illat pontosan, akkor olvassátok el a teljes posztot.


A Beautiful Eden már a csomagolásával is egy nagyon romantikus, nőies hangulatot áraszt, ami tökéletes összhangban van az illattal. Az egyszerű, pasztell színekben pompázó doboz és a virágszirom-nyomatos üveg is nagyon légies, letisztult. Tökéletes azoknak, akik nem kedvelik a harsány színeket és a bonyolult dizájnt. 
A kupak jól zár, méretéből adódóan pedig egy kisebb táskában is elfér az üveg, utazáshoz is ideális. A szórófej nagyon-nagyon jó minőségű, még a high end parfümöknél sem láttam ilyen finom, lágy permetet.

 

 Illatjegyek: 

Fejillat: Körte, Feketeribizli, Mandarin narancs
Szívillat: Bazsarózsa, Egyiptomi jázmin, Gyöngyvirág
Alapillat: Szantálfa, Cédrus, Vanília

Fújás után közvetlenül a fanyar, kissé kesernyés feketeribizli mutatkozik be elsőként, majd pár pillanattal később a púderes bazsarózsa illata lesz a leghangsúlyosabb, ami mögött finoman fel-felsejlik a többi virágos illatjegy is egy-egy mozdulatnál. A vanília szépen körülöleli a parfüm teljes jelenlétét, a fűszeres alapjegyek pedig csak leszáradás után bukkannak fel. A cédrus nagyon szépen kiegészíti az illatot, és az összhatás valóban egy virágos nyári mező illatát adja vissza. Igazi romantikus illat, tökéletes választás lehet egy menyasszonynak, vagy egy randira is. 
Elsősorban a 25+ korosztálynak tudom ajánlani és inkább nappali viseletre, késő tavasztól, kora őszig. 
A tartósságát tekintve átlagosnak tudom nevezni, körülbelül 5-6 órán át érezhető a bőrön, ruhán tovább is.
Egy nagyon  szépen megkomponált virágos illat, ami tökéletes lehet egy harminc éves irodista lánynak, de akár egy hatvan éves nagymamának is.


 
Ti kedvelitek a virágos illatokat? Van olyan parfüm, amit a családotokban több generációs is szívesen használ? 

Megjegyzések

  1. Nagyon szeretem a virágos illatokat, ez is csodálatos lehet! Sajnos nem, én általában harsányabb illatokat részesítek előnyben, mint édesanyám, de nem bánom, mert ha megérzem azt a parfümöt, amit használ, akkor rögtön ő jut eszembe róla! ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen anyukám is csak egy parfümöt használt, de aztán rászoktattam a gyűjtögetésre. A mamám viszont ragaszkodik a Chanel No5-hoz, mindig ő jut róla eszembe, ha megérzem valahol. Már ritkán használja, de ha valamilyen családi esemény van, vagy ünnep, akkor mindig befújja magát vele, engem pedig mindig megrohannak az emlékek, amikor mentünk valahová és készülődött, befésülte a haját, bepúderezte az arcát, figyeltem, ahogy elrakja a táskájába a púdert, a textil zsebkendőjét és a cukorkát, ami mindig nála volt, ha leesne a vércukra. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)