Yankee Candle Crisp Campfire Apples Illatgyertya Teszt/Vélemény

A régi olvasók biztosan tudják, hogy hosszú évek óta kitartóan rajongok a Yankee Candle gyertyákért és illatviaszokért. Mindig nagy izgalommal várom az új kollekciókat, különösen az őszi és téli illatokat, hiszen ez az illatgyertyák igazi szezonja. Az idei őszi kollekció sem okozott csalódást, bár picit sajnáltam, hogy illatviasz már nem készült belőlük. Két illatot vásároltam meg, ezek közül a Crisp Campfire Apples illatról olvashattok ebben a posztban.

A Yankee Candle gyertyák megjelenése jól ismert. Nekem tetszik, hogy az évek során nem változtattak a külsejükön. Az üveg masszív, a kupak pedig jól zár, így a gyertya nem veszít az aromájából. 

Ebből az illatból kapható még teamécses és minta gyertya is. Ezeknek nem olyan nagy az intenzitása, mint az üveggyertyáknak, vagy illatviaszoknak. A mintagyertyák, ahogy a nevük is mutatja, ideálisak egy-egy illat kipróbálására, míg a teamécsesek a kisebb helységek illatosítására tökéletesen alkalmasak.

Én a legkisebb, 104 grammos kiszerelést választottam. Nekem ez a méret vált be a legjobban a szezonális illatokból, hiszen egy-két hét után általában már megunom az illatokat, így jobb szeretek inkább kettő kisebb gyertyát vásárolni.

A Crisp Campfire Apples hozza a megszokott Yankee Candle minőséget. A kanóc szépen és egyenletesen ég, az illat nagyjából öt perccel a meggyújtás után már érezhető a helységben. Én nagyjából harminc percet vagy egy órát szoktam égetni a gyertyákat, az illatuk pedig még ezután is érezhető marad nagyjából egy órán át. (Ez teljesen illatfüggő, vannak olyan gyertyák, mint például a Vanilla Cupcake vagy a Christmas Memories, amiknek több órával az égetés után is megmarad az illata.)

Most pedig térjünk rá a lényegre, vagyis hogy milyen illatot rejt az üvegecske.

Ettetek már sült töltött almát? Az egyik olyan édesség, ami a gyerekkoromra emlékeztet, hiszen a nagymamám sokszor készített ilyet. A piros almák közepét kivájta és diós-lekváros, fahéjas, barna cukros töltelékkel töltötte meg őket, majd megsütötte és aztán vaníliás öntettel ettük. Ennek a gyertyának az illata megidézte ezt az emléket. Igazi melengető, fűszeres-almás aroma. Van benne egy pici édesség, egy kis füstösség is, ami tökéletes őszi gyertyává teszi. Nem túl tolakodó, egy nagyobb helységben lágyan, alig érezhetően tölti be a teret, úgy, hogy nem tudod nevén nevezni, de mégis érzed a hangulatot, az otthonosságot, amit teremt. Számomra nagyon kellemes illatélmény volt, szerintem a Yankee Candle legfinomabb almás illata, és összességében is az utóbbi évek egyik legkellemesebb gyümölcsös őszi illata.


Nem mondanám, hogy abszolút kedvenccé vált, mert úgy érzem a Yankee Candle ennél sokkal finomabb őszi gyertyákat is készített már, de a gyümölcsös illataik közül számomra kiemelkedő. Ha nem szeretitek a túl fűszeres vagy túl édes illatokat, de valami őszies aromára vágytok, akkor nagyon tudom ajánlani, hogy tegyetek vele egy próbát. 

Van kedvenc illatgyertyátok? Próbáltátok már a Yankee Candle termékeit? 


Megjegyzések

  1. Szia,szép napot!
    Köszönöm szépen,ezt a bejegyzésre is.Jó,tájékoztatókat írsz.
    Egyszer vettem még vagy 10 éve egy tartót,Pink Sand volt a neve. 2-3 éve Glowing Fall vagy valami hasonló nevű(de lila),közepes Yankee Candle gyertyát.Azóta is őrzöm.

    Nagyon szeretem az illatgyertyákat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Autumn Glow! <3 Imádom azt az illatot. Köszönöm, hogy írtál. :)

      Törlés
  2. Gyönyörűek ezek a képek, és öröm volt olvasni a bejegyzést is! Régóta a szívem vágya egy Yankee Candle!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Mindenképp próbáld ki a márkát, szerintem nem fog csalódást okozni. :)

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Anna!

    A bejegyzésed hatására én is leadtam egy Yankee Candle rendelést csupa őszi és karácsonyi illattal. 🙂 Nagyon szeretem a blogod, igényes tartalmakat készítesz, látszik, hogy sok munkád van benne. Csak így tovább! ♥️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Dia! Köszönöm szépen, nagyon jól esik hogy így gondolod! Melyik illatokat választottad? Remélem, hogy elnyerik majd a tetszésedet. Lassan én is megrendelem a karácsonyi illatokat, mielőtt még elfogynának. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)