Country Candle Illatos Viaszok Teszt/Vélemény

 

Szerintem az ünnepi időszakban még azok is vásárolnak valamilyen lakásillatosító terméket, akik egyébként nem szoktak. Szerencsére már a hazai piacon is hatalmas a választék és nem csupán a márkák között, hanem a különféle terméktípusok között is. Habár a gyertyáknak megvan a maguk meghitt hangulata, én továbbra is jobban rajongok az illatviaszokért, amik sokkal intenzívebb illatélményt tudnak adni, ráadásul sokkal kedvezőbb az áruk is, így abból az összegből, amiért egy gyertyát kapunk, illatviaszból többfélét is beszerezhetünk. A Country Candle márkát még nem próbáltam ki, de nagyon megtetszett az illat-kínálatuk, így két csomag viaszt is beszereztem. Ezekről írtam Nektek részletesen ebben a posztban. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, olvassátok végig.

Igyekeztem két nagyon különböző aromát választani, így esett a választásom a Candy Cane Cheescake és a Warm&Fuzzy illatokra. Az az igazság, hogy élőben mindkettő egészen más, mint amire számítottam, de nem mondhatom, hogy csalódás ért volna, sőt.

Kezdjük a csomagolással, ami szerintem nagyon praktikus. A kis műanyag tartó/doboz/tok/csomag (ki minek akarja nevezni) könnyedén kinyitható és visszazárható, így hosszútávon is jól lehet benne tárolni a viaszt, megőrizve az eredeti minőségét. Egy kis csomagban hat kockányi illatviaszt találunk, ami úgy van kialakítva mint egy tábla csoki. Könnyedén le tudunk belőle törni egy-egy kockát, a többi pedig visszatehetjük a tartójába. Nekem nagyon tetszik ez a megoldás.

A Candy Cane Cheesecake illatjegyei között megtalálható a kakaó, barna cukor, vanília, menta, citromhéj, karamell, juharszirup és a candy cane. Első szaglásra, nekem az olvasztott fehér csokoládé jutott róla eszembe, egy csipetnyi mentával feldobva. Olvasztás után viszont jobban előtérbe került a vanília és a candy cane aroma. Egy nagyon édes, süteményes illatot képzeljetek el, amit finoman körül ölel a bormentás karácsonyi cukorka aromája. Ha valaki szereti a tömény, édes illatokat, akkor ez egy igazi must have termék lehet az illető számára. Egy kis kocka nekem két olvasztást bírt ki, eddig éreztem intenzíven az illatát. Ha azt nézzük, hogy az ára 1420 Forint és ezért nagyjából tizenkét alkalomnyi illatélményt kapunk, akkor szerintem nagyon jól járunk. A helységet, ahol illatozik nagyon erősen megtölti, de a ház többi részében is finoman érezhető volt, ezért én inkább nagyobb térbe ajánlanám. 

A Warm&Fuzzy illatjegyeit a cédrus, pézsma, rózsa, ibolya, aldehidek és kasmír alkotják. Egy elsőre nagyon férfiasnak tűnő illat, ami olvasztás után egészen más arcát mutatja. Nagyon nehéz körülírni, de leginkább ahhoz az érzéshez tudnám hasonlítani, amikor a kedvenc, pihe-puha pulóveredbe burkolózol bele egy hideg téli estén. Ez az illat is így ölel körül. Olyan mint egy friss öblítő télies változata. Igazi komfort-illat, ami tökéletes azoknak akik nem kifejezetten karácsonyi illatot keresnek, de mégis az otthonosság érzésére vágynak a téli hónapokban.

Számomra nagyon pozitív élmény volt az ismerkedés a Country Candle illatviaszokkal és több termékük is felkerült a kívánságlistámra. 

Ismeritek a Country Candle márkát? Próbáltatok már tőlük valamilyen terméket?

Megjegyzések

  1. Én is előnyben részesítem az illatviaszokat, mivel, ahogy te is írtad olcsóbbak, mint a gyertyák, másrészt én nem szívesen égetek gyertyát naponta, mivel tartok tőle, hogy az égéskor jelentkező korom hosszú távon nem jó dolog. (bár azért elcsábulok a YC gyertyáira, amikor nem érhető el más formátumban). Az illatviaszt beteszem az elektromos melegítőbe, s bármikor le tudom kapcsolni (egy gyertyánál nem szerencsés hamar eloltani), illetve az időzítőt beállítva, akár el is felejtkezhetem róla. Én próbáltam már a Country Candle-t, s tényleg nagyon jó minőségűnek tartom. Irigylem is az amerikai embereket, mert ahogy látom, nálunk rengeteg márka elérhető illatviasz szempontjából is, s nagyon kedvező áron.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Hena!
      Köszönöm, hogy megosztottad velem és a többi olvasóval a gondolataidat.Teljesen igazad van. Remélem idővel nálunk is egyre több márka lesz kapható.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)