Parfüm Pillanatok: Lancome "La Vie Est Belle"

Kis szünet után, az idei év első posztjaként egy parfüm tesztet hoztam Nektek. Régóta kívánságlistás illat volt számomra a Lancome La Vie Est Belle. Nem vadiúj illat és hosszú ideig nem keltette fel az érdeklődésem, egészen véletlen szerelem ő, de azóta sem tudtam kiverni a fejemből. Karácsonyra kaptam a vőlegényemtől egy üveggel és gondoltam írok róla Nektek, ha valaki még nem találta volna meg a tökéletes téli parfümöt, akkor érdemes őt is számításba venni. Ha kíváncsiak vagytok rá, olvassátok végig a posztot.

 Mielőtt a lényegre térnék, gondoltam mesélek Nektek egy picit az elmúlt pár hétről és az ünnepekről. Szoktam kisebb szüneteket tartani a blogon, mert nem szeretek erőltetve írni. Általában mindig előre dolgozok, több posztot lefotózok, piszkozatot készítek, de néha egyszerűen érzem, hogy kell egy kis feltöltődés, mert hiába lenne miről írni, nem jön az ihlet, én pedig nem szeretek erőltetve, csakazértis-módon posztolni. A tavalyi év után különösen kellett ez a pár hét csendesség és jól esett, hogy ki tudtam évezni az ünnepi készülődést, még akkor is ha ez az ünnep nagyon más volt, mint amihez hozzászoktam. Instagramon is inkább csak sztorikat posztoltam, de ott is lassacskán visszatérek majd, bár bevallom az elmúlt pár hónapban picit megcsömörlöttem tőle, mert állandó kudarcélménynek élem meg a közösségi média tartalomgyártást, a szavakkal továbbra is jobb a kapcsolatom, mint a képekkel, de sajnos az emberek nagy részét manapság már csak a képek érdeklik. 

Elkezdődött egy új év. Nem vagyok a fogadalmak és nagy tervek híve az év ezen szakaszában, különösen nem a tavalyi év tapasztalatai alapján. Inkább csak szeretném a helyzettől függetlenül a lehető legtöbbet kihozni ebből az évből és ez a blogra is igaz. 

Ha már az új kezdeteknél tartunk, én mindig is úgy gondoltam, hogy egy új parfüm egy picit olyan, mint egy új kapcsolat. Néha szerelem első szaglásra, máskor kell egy kis idő amíg a vonzalom kialakul. Az első időszak az ismerkedésé, aztán eldől, hogy futó kaland, tartós kapcsolat vagy egy életen át tartó szerelem lesz belőle. 

A La Vie Est Belle sokáig elkerülte a figyelmemet, aztán egy véletlen találkozás után teljesen elvarázsolt. A neve, ami annyit tesz: Az élet szép. Ez egy talán közhelyes mondat, de a jelen helyzetben szerintem különösen fontos ennek a mantrázása. Az élet szép, mert törékeny és értékes és múlandó. Csak annyira szép, amennyi szépséget meg tudunk látni benne. 

Ennek az egyszerű kis mondatnak a jelentése nagyon szépen összhangban van magával az illattal is. Ez a parfüm nem egy harsány csábító, nem őrületesen szexi, nincs feltűnő, extrém üvege és nem reklámozza egy hipertrendi sztár. Ám amíg a trendi celebek gyakran pár év után feledésbe merülnek és sokszor csak egy .egy korcsoport ismerő őket, addig Julia Roberts neve mindenki számára ismerősen cseng. És milyen tökéletes választás volt ő, hiszen egy igazi állócsillag. Olyan mint ez a parfüm, ami szerintem sok trendi illattal ellentétben húsz-harminc év múlva is ikonikus darab lesz. 

Nagyon tetszik maga az üveg és a doboz is, mert egyszerű, letisztult és klasszikus. A kis szürke sálacska mégis ad neki egy kis pikantériát. Még a 30ml kiszerelés üvege is masszív, nem spórolták ki belőle az anyagot, így nagyon dekoratív. A kupak egyszerű műanyag, a minőségibb fajtából. Jól zár, így táskába is bátran be lehet dobni. A szórófej nagyon jó minőségű, finom, egyenletes permetet bocsát ki. 

Illatjegyek: 

Fejillat: Feketeribizli, Körte

Szívillat: Írisz, Jázmin, Narancsvirág

Alapillat: Praliné, Vanília, Pacsuli, Tonkabab

 Ha egy parfümben praliné, tonkabab vagy körte illatjegyek találhatóak, azok számomra általában mindig telitalálatnak számítanak. A La Vie Est Belle a fanyar feketeribizlivel üdvözöl, amit igazán édessé és téliessé tesz a vanília. A virágos illatjegyek közül nekem a picit kesernyés narancsvirág az, ami dominál. A körte aromája pár perccel később sejlik fel, inkább csak háttérzöngeként, mert ekkor bontakozik ki igazán a praliné és a tonkabab édes, krémes illata. A pacsuli annyira szépen belesimul az illatba, hogy egyáltalán nem érződik ki, inkább csak felerősíti az édes illatjegyeket. 

Szerintem ez egy tökéletes téli illat azoknak akik nem akarnak túl fűszeres és émelyítően édes illatot viselni. Egy igazi signature-illat, ami hétköznapokon és elegáns alkalmakkor is megállja a helyét. Kifinomult, nőies, igazi feel-good illat, azok számára akik nem akarnak nyomulósan csábítani, csupán jól érzik magukat a bőrükben. Ezt az illatot szerintem a 25 év fölötti korosztály tudja leginkább értékelni, lehet a kedvenc illata egy húszas éve végén járó, karrierjét építő nőnek, de egy fiatalos nagymamának is és szerintem pont ez teszi igazi különlegességgé. 

A tartósságát, intenzitását tekintve lenyűgözött. Két fújással már-már túl erős is az illatfelhő ami körül vesz és egész napon ár intenzíven érzem magamon, sőt a csuklómon még másnap reggel, zuhanyzás után is érezhető egy picit. Épp ezért, a kisebb kiszerelés is nagyon sokáig elegendő lehet.

Ismeritek ezt az illatot? Mi most a kedvenc parfümötök?
 

Megjegyzések