Clinique City Block Arcmaszk Teszt/Vélemény

Az érzékeny, kombinált bőrömet általában megviseli az átmeneti időjárás, különösen a tavaszi. Ilyenkor mindig be szoktam illeszteni a bőrápolási rutinomba egy-egy extra terméket, például egy szérumot vagy arcmaszkot. Az elmúlt hetekben a Clinique City Block Purifying Charcoal Clay Musk + Scrub mélytisztító arcmaszkot próbálhattam és erről szeretnék Nektek mesélni részletesen ebben a bejegyzésben. Ha kíváncsiak vagytok rá, mi a véleményem róla, akkor olvassátok végig a posztot.

Nagyon szeretem a Clinique termékeit és bármit próbáltam tőlük, eddig még nem okoztak csalódást, legyen szó bőrápolásról vagy dekorkozmetikumról, így természetesen nagy elvárásokkal kezdtem tesztelni ezt az arcmaszkot is. Az arcmaszk a márka megszokott halványzöld kartondobozában érkezik, de maga a tubus kék színű. Jól zár és az állagából adódóan egyszerű az adagolása. 
 
Ígérete szerint eltávolítja a szennyeződéseket a bőrről, eltávolítja a mitesszereket és elhalt hámsejteket, mélyrehatóan tisztítja a bőrt és a pórusokat,  méregtelenítő és hámlasztó hatása. 

A használata nagyon egyszerű: megtisztított, száraz bőrre kell felvinni, majd hagyni amíg megszárad és langyos vízzel lemosni. A színe szürke és az illata finom, alig érezhető, amolyan tisztaság és agyag-illat. Felvitel után nem tapasztaltam semmilyen reakciót, nem égett vagy csípett a bőröm. Nagyjából 8-10 perc elteltével meg is száradt, aminek hatására picit húzódott a bőrömön. A lemosása egyszerű és a maszkban lévő apró, finom szemcsék érezhetően radíroznak. Emiatt, amikor ezt használom, utána 1-2 napig nem szoktam használni a sima hámlasztómat. 

Használata után a bőröm érezhetően simább és tisztább érzetű lett. Hetente 1 alkalommal szoktam használni és azt vettem észre, hogy a harmadik hét után kevesebb mitesszerem lett és a bőröm is simábbnak tűnt és nem okozott sem szárazságot, sem irritációt más agyagmaszkokkal ellentétben.

Egyébként a tubus 100ml-es és heti 1 használat mellett elég lassan fogy, így garantáltan elegendő több hónapra, ami azért jó hír, hiszen az ára eléggé borsos. Viszont cserébe tényleg érezhetően "csinál valamit" és a hatása nem csak lemosás után negyed órán át érezhető, ahogy én azt a drogériás agyagmaszkoknál tapasztaltam.

 Ha valaki egy extra lépést szeretne a tavaszi bőrápolási rutinjába, vagy egy olyan maszkot, amit érezhetően csinál is valamit, akkor érdemes beruházni rá. Egyébként sokszor akciós a Notino webshopban, én is így csaptam el rá.

Ti használtok valamilyen arcmaszkot? Van kedvencetek?

Megjegyzések