Clinique Take The Day Off Arctisztító Balzsam Teszt/Vélemény

Az utóbbi hónapokban ismét egyre több Clinique terméket használok. Sajnos a stressz, az évszakváltozás és a Covid is eléggé megviselte a bőrömet, így egy időre a teljes bőrápolási rutinomat le kellett cserélnem. 
A Clinique Take The Day Off Cleansing Balm lemosó és tisztító balzsam nem ismeretlen számomra, hiszen már korábban is használtam. A kollekcióban volt még egy arctisztító olaj is, de az sajnos megszűnt, ezért váltottam erre a termékre. Két méret kapható belőle, én most a kisebb 30ml-es változatot rendeltem meg, de kapható belőle egy 125ml-es tégely is, ami nekem nagyjából fél évre volt elegendő. 

A csomagolás a márka megszokott stílusával készült. A kis lila tégely jól záródik, így szuper utazós darab is egyben. De mit is tud pontosan? Eltávolítja a sminket és a szennyeződéseket, tisztítja a bőrt. Nem okoz irritációt és kiszáradást és nem hagy zsíros érzetet a bőrön.

 Amikor felnyitjuk a tégelyt, egy viszonylag tömör balzsammal találjuk szemben magunkat, aminek nincs illata. Ujjal, vagy egy kis spatulával lehet kinyerni a tégelyből és a bőr melegtől olajossá, folyékonnyá válik. A száraz bőrre kell felvinni, belemasszírozni és így teszi a dolgát, tehát leoldja a sminket. A makacs szempillaspirálokkal, ragaszkodó matt folyékony rúzsokkal és mondjuk az Anastasia Dipbrowval nem tud elbánni maradéktalanul, de az alapozót, szemhéjfestéket szépen lehozza.

 
Valóban nem hagy olajos érzetet a bőrön, ugyanakkor nem szárít és irritál és sokkal egyszerűbb a használata mint a folyékony krémes vagy olajos lemosóknak. Hosszú napok után, ha nincs kedvem külön sminklemosót és arctisztítót használni, akkor általában őt veszem le a polcról. 
Érzékeny bőrre szerintem igazi jolly joker darab, de egyébként minden bőrtípushoz ajánlják. 

Én nagyon szeretem ezt a lemosót, nagyjából három éve használom kisebb megszakításokkal, de időről-időre visszatérek hozzá és okkal, ugyanis ez az egyetlen arctisztító balzsam, amit próbáltam és amiben nincs illatanyag, így akkor is bátran használhatom, ha a bőröm rosszabb napjait éli. 

Ti milyen sminklemosó terméket használtok?

 

Megjegyzések