Parfüm Pillanatok: Jimmy Choo "Fever"

Szerintem a Jimmy Choo márkáról legtöbben a Szex és New York sorozat kapcsán hallottak először. Az ikonikus márka a 2000-es évek végén dobta piacra az első illatát, ami egy signature-parfüm volt, tehát a márka nevét viselte. Azóta több parfümöt is piacra dobtak, köztük férfi illatokat is. Tetszik, hogy időnként visszatérnek az eredeti üveg designjához. A Fever nevet viselő parfüm 2018-ban jelent meg és nagyjából azóta szerettem volna kipróbálni, ugyanis nagy rajongója vagyok JC parfümöknek. A leírás alapján egy igazi őszi illatra számítottam és nem kellett csalódnom. Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor olvassátok végig a posztot.

A Jimmy Choo Fever doboza is a divatház első parfümjének dobozára hasonlít, ugyanazt a kígyóbőr mintát kapta, de ezúttal egy lilás pink színben, hogy harmonizáljon az üveggel. A kis kocka kupak is maradt, ami jól záródik, bátran bedobható egy táskába is. 
A szórófej tökéletes, finom és egyenletes permetet bocsát ki.

Illatjegyek: 
 
Fejillat: Szilva, licsi, grapefruit
Szívillat: Heliotrope, vanília orchidea, jázmin, narancsvirág
Alapillat: Tonkabab, benzoin, vanília, kávé, mogyoró, szantálfa

Fújás után közvetlenül a szilva és licsi gyümölcsös aromája köszönt minket, ami mögött finoman megbújik a tonkabab, a mogyoró és a szantál fűszeressége. A karcos kávé is fel-felsejlik, amihez meglepően jól illik a narancsvirág kesernyéssége. A vanília finoman átöleli az egész kompozíciót, ami egyszerre fűszeres, fanyar és mégis édes. Számomra tökéletes őszi illat, mert melengető, de mégsem túl nehéz.

A tartósságát tekintve kiemelkedően jól teljesít. Nyolc-tíz órán át érzem magamon és tényleg elegendő belőle két-három fújás. Ruhán több napig is megmarad az illata. 
Én elsősorban a 25+ korosztálynak tudnám ajánlani és inkább esti viseletként ősszel, de télen nappalra is bevállalható. Ha valaki gyümölcsös de mégis őszies illatot keres, akkor érdemes tenni vele egy próbát. 
A Jimmy Choot For Women illatot és az Illicitet számomra nem tudta felülmúlni de egy nagyon kellemes parfüm és tényleg tartós is. Az üvege és a doboza szerintem nagyon mutatós, olyan darab amit szívesen kiteszek a fésülködőasztalomra is.

Ismeritek a Jimmy Choo parfümöket? Milyen illatokat kedveltek az őszi hónapok alatt?

 

Megjegyzések