Téli Avon Parfümkedvencek

Az utóbbi hónapokban két Avon illat is a kedvencemmé vált, ezekről mesélek Nektek ebben a posztban. Az utóbbi hetekben felváltva használtam őket, és nem is tudnám eldönteni, hogy melyik kedvesebb a szívemnek. Mindkettő tökéletes őszi-téli illat. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, akkor olvassátok végig a posztot.

A Far Away illatcsaládból már több változatot is próbáltam. Eddig a Glamour volt a kedvencem, de a Far Away Beyondnak sikerült felülmúlnia. A csomagolás gyönyörű. Nekem valamiért a régi parfümösüvegek hangulatát idézi fel. Nagyon mutatós és elegáns. A kupak jól zár, így egy kézitáskába, utazáshoz is bátran magunkkal vihetjük. A szórófej nagyon jól működik, lágy, egyenletes permetet bocsát ki.

Illatjegyek: 
Fejillat: Körte, rózsabors, bergamot
Szívillat: Cédrus, narancsvirág, jázmin
Alapillat: Madagaszkári vanília, szantálfa, pézsma

Fújás után közvetlenül a karcos rózsabors és a körte üdvözölnek, amit nagyon szépen körülölel a vanília. Ez az illatjegy a parfüm teljes jelenlétét végigkíséri, igazán édessé és melengetővé téve az illatot. Pár perccel később a citrusos-virágos jegyek is megmutatkoznak egy meleg, télies köntösben. A cédrus és a szantál is finoman fel-felsejlik, épp a kellő fűszerességet adva a parfümnek. Összességében egy gyönyörűen megkomponált illatot tarthatunk a kezünkben, ami tökéletes a téli hétköznapokra, de egy elegáns eseményre, randira is viselhetjük.

Ezt az illatot szerintem az idősebb, 25+ korosztály tudja inkább értékelni. A tartósságát tekintve átlagosnak nevezhető az Avon parfümök között. Ruhán egész nap megmarad az illata, bőrön nem árt felfrissíteni 5-6 óra elteltével.

Az Avon Maxima Icon illatpárosa lenyűgözően szép csomagolást kapott. A férfi illat üvege az egyik legszebb, amit valaha láttam. A női illaté pedig olyan, mint egy különleges bájital. Mindkét üveg remekül záródik és a szórófejek is nagyon jó minőségűek.

A Maxima Icon illatjegyei: 

Fejillat: Mandarin narancs, rózsabors, hivernal
Szívillat: Ylang-ylang, jázmin, hóvirág
Alapillat: Borostyán, bőr, fás illatjegyek

Ez az illat simán elmehetne niche parfümnek is, annyira kiemelkedik az Avon többi illata közül. A lédús mandarin tökéletes indítása az illatnak, kiegészítve a törékeny virágokkal. A háttérben felsejlik a fűszeres rózsabors és a karakteres borostyán. A bőr ad neki egy kis kesernyésséget, amitől igazán különlegessé válik ez az illat. Egy igazi kortalan parfüm, aminek bármely korosztályból akadhat rajongója, egyszerűen ki kell próbálni. Minden napszakban megállja a helyét és a tartósságát tekintve kiemelkedő. Egész nap érezhető az illata bőrön, ruhán még másnap is.


 A Maxime Icon illatjegyei: 

Fejillat: Cardamom, mandarin narancs, cascalone
Szívillat: Kávé, olíva fa, narancsvirág
Alapillat: Bőr, tölgyfa, Cypriol olaj

Az illatjegyekből is lehet már arra következtetni hogy egy nem mindennapi férfi illatot tarthatunk a kezünkben. A citrusos illatjegyek üdvözlete után megmutatkozik a kesernyés kávé és a a fás illatjegyek tökéletes kombinációja. A bőr és a narancsvirág nagyon elegánssá teszik az illatot, ami egyszerre édes és férfias, de nem túlzó, vagy fojtogató, mégis tökéletes őszre és télre. egy igazán különleges illat. A tartósságát tekintve átlagosnak nevezhető. 

Ismeritek valamelyik illatot? Melyik a kedvenc Avon parfümötök?

Megjegyzések

  1. Szia, a Beyond-ot látatlanban rendeltek meg magamnak karácsonyi ajándéknak. Sajnos én nem éreztem benne a körtét, nekem irtó büdös volt, amolyan fejfájdító. El is ajándékoztam. A Glamour egy fokkal jobb.
    Én a Yodeyma utánzatolra kaptam rá. A La vie est belle utánzata mindent visz! Sokkal finomabb, mint az eredeti. Ruhán 3 nap után is éreztem, csuklón 12 órát simán bír.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)