Yankee Candle Afternoon Escape Teszt/Vélemény

 

 Akik régóta követik a blogot, azoknak nem újdonság, hogy mekkora Yankee Candle rajongó vagyok. Bár az elmúlt évek szezonális illatai számomra valahogy nem voltak olyan kiemelkedőek, mégis időről-időre találok új kedvenceket. Ilyen az Afternoon Escape is, ami szerintem egy tökéletes tavaszi, kora nyári illat. Erről mesélek Nektek ebben a posztban.

A csomagolásról nem ejtenék külön szót, a régi, jól megszokott Yankee Candle üveg. A címke szép és mutatós, hangulatos. Maga a gyertya zöld, ezért alapból igazán üde hatást kelt. 

Illatjegyek: 

Fejillat: citrom, ciprus
Szívillat: gólyaorr, jázmin, liliom
Alapillat: cédrusfa, ámbra, fás jegyek

Már az illatjegyekből kikövetkeztethető, hogy egy virágos-fás illatot fogunk kapni és nem is okoz csalódást. Vannak olyan illatok, amiket én csak "zöld-illatként" tudok körülírni és ez is ilyen. Képzelj el egy üde zöld tavaszi mezőt, ami virágokkal tarkított, árnyas cédrusokkal körülvett és te közepén állsz mélyeket lélegezve. Az Afternoon Escape ide repít el. Friss, picit citrusos és nagyon kellemes illat. Egyáltalán nem tolakodó, csak egy nagyon kellemes üde atmoszférát csempész az otthonunkba. 

Maga a gyertya szépen ég, és nagyjából öt perccel a meggyújtás után már érezhető az illata. Én általában húsz percet szoktam égetni délutánonként a szokásos takarítás és rendrakás befejezéseként. Ha a kanócot gondosan visszavágjuk, akkor nem is füstöl vészesen elfújás után, tehát nem "teszi tönkre" az illatélményt. 

Aki brutál erősen érezhető illatgyertyát keres annak csalódást fog okozni, hiszen ez egy valóban diszkrét illat, de egy átlagos méretű szobát vagy kisebb lakást meg tud tölteni az aromájával.

Nektek van kedvenc tavaszi illatgyertyátok? Milyen illatokat kedveltek a melegebb hónapokban?


Megjegyzések