Autumn Wishlist 2022 - Őszi Kívánságlista 2022

Szinte hihetetlen, hogy máris szeptember vége van, ugye? Ez az év szinte elröppenni látszik, és bár nehéz szívvel vettem búcsút a nyártól, mégis izgatottan vártam az őszt, amikor végre előkerülnek a meleg pulcsik, a sálak és fel lehet díszíteni a házat. Véget érnek a kerti munkák, így jut idő sütögetni, vagy épp egy jó könyv mellett teázni. Ahogy eltelt az augusztus és megérkeztek az első hűvösebb őszi reggelek, úgy kezdett gyarapodni az őszi kívánságlistám is, ami most vált véglegessé, így itt az ideje, hogy megosszam veletek is. Remélem, hogy érdekesnek és inspirálónak találjátok majd és esetleg tudtok belőle ötletet meríteni, hogy miket szerezzetek be őszre. A bejegyzés végén remélem, hogy ti is megosztjátok velem és a többi olvasóval a listátok tartalmát.

Szerettem volna egy hosszabb átmeneti dzsekit, amit a 15 fok körüli hőmérsékletben tudok hordani és ami alá fel tudom venni a hosszabb őszi kardigánjaimat is, anélkül, hogy kilógnának alul. A Housebrand oldalán találtam nagyon jó áron ezt a parkát amiből több szín is elérhető, például bordó, kék, klasszikus zöld és ez a csodás rozsdaszín is.


Tavaly óta nagyon megszerettem az ingdzsekiket és két darabot be is szereztem, viszont mindenképp szerettem volna egy olyat is, amiben a fekete szín dominál. Egyelőre a képen látható a kedvencem, amit a Sinsay oldalán találtam, de azért nyitva tartom a szememet egy szép klasszikus kockás után is.


Ezt a gyapjú utánzat kardigánt a Reserved webshopjában találtam. Nagyon tetszik, hogy kicsit ilyen 80-as évek hangulata van és biztosan jó meleg is.


Nagyon szeretem a kötött pulcsikat és minden őszi-téli szezonban szoktam venni egy-két darabot. Ezt a mintás kis csodás a Housebrand oldalán találtam és szerintem nagyon kis vidám és feldobná a borongós hideg napokat.

 
Ezt a csodás mintás melegítőpulcsit is a Housebrand oldalán fedeztem fel és szerintem nagyon jól passzolna sportosabb szettekhez.


Ti kedvelitek Klimtet? Én Bécsben szerettem bele az alkotásaiba és mindig elcsáboluk a műveivel ékesített darabokra- Ezt a pólót a Reserved oldalán találtam és azonnal fel is került a listámra.


Mindig veszek egy-két színes basic felsőt is,amiket a kötött kardigánok alá tudok viselni. Ezt a csodaszép zöld színűt a Sinasy oldalán találtam.


Szükségem van még egy klasszikus szűk szabású, magas derekú farmerra is, mert a kedvencemet sajnos már kopottra hordtam. A Sinsay oldalán találtam nagyon jó áron szinte ugyanolyat. 

A Reserved webshopban is mindig körülnézek és ott bukkantam rá erre a military zöld nadrágra is, ami szerintem szuper őszre és lehet elegánsabban vagy sportosabban is viselni. 
 


Nagyon tetszenek ezek a chunky loaferek, viszont az itthoni üzletek és webshopok kínálatában nem találtam olyat ami igazán tetszett volna. Vagy túl "ormótlan volt" vagy a formavilága nem tetszett vagy a finishe. (A lakk fényezés nagyon kényes, ahogy ismerem magam, az első viselésnél megkarcolnám.) Végül a Deichamnn webshopját böngészve találtam rá erre a cipellőre, ami megfelelőnek tűnik, de szeretném élőben is felpróbálni, hogy mennyire kényelmes.


Szintén a Sinsay kínálatában bukkantam rá erre a bézs tornacipőre ami tökéletes lenne a szaladgálós hétköznapokra.


Tavaly sajnos nem találtam olyan klasszikus fekete bakancsot, ami tetszett volna, de idén már nyár végén kinéztem a Sinsay oldalán ezt a darabot, ami egyszerű, de mégis van benne egy kis extra a kötött résszel.


Inkább már home decor darab ez a H&H kötényke. Nagyon szeretem a kötényeket és régi vágyam, hogy minden évszakra beszerezzek egyet. Egyrészt tényleg praktikusak, ha valaki sokat főz, másrészt számomra olyan kellemes otthonos érzetet adnak a konyhának.


Szeretem mixelni a különféle textúrákat és ehhez remek darabok ezek a kis alátétek. Ezt a Sinsay webshopban néztem ki, de lehet hasonlót kapni a H&M-ben és néha a Pepcoban is. Én most váza alá tervezem használni.


A Sinsay idén nagyon belehúzott az őszi dekorokkal. Ez a natúr koszorú nekem szerelem volt első látásra. Még nem tudom, hogy falat vagy az ajtónkat díszíteném vele, de az tuti, hogy nem csupán ősszel használnám, mert szerintem akár tél végéhez vagy a nyár utolsó heteihez is nagyon jól illenek ezek a színek.


A Sinsay idén a pickekkel sem lőtt mellé. Ezt a csillámos leveles darabot időközben már beszereztem és pont olyan szép élőben is mint a képeket.


Régi vágyam volt egy ilyen váza és a H&M wehsopban két forma is kapható belőle. Én ezt a nagyobb méretet rendeltem meg, ha minden igaz, mire ez a poszt kikerül már meg is érkezik hozzám. Pampafüvet fogok bele tenni.


A Pepco oldalát böngészve találtam ezt a kancsót, amit én vázának használnék néhány őszi pickel.

Persze az ősz szinte elképzelhetetlen számomra néhány illatos gyertya és viasz nélkül. A Yankee candle Dried Lavender & Oak illatát már rég ki akartam próbálni, olyan igazi kora őszi illatnak hangzik a leírás alapján.

 

 
A Crisp Campfire Apples gyertyáról pár éve már írtam a blogon is. Igazi őszies, melengető sül alma illat, tökéletes az esős, hideg napokra.
 

A Bath&Body Works gyertyák nem olcsók ugyan, de annyira intenzív az illatuk, hogy negyed óra égetéssel az egész szobát beillatozzák, emiatt hónapokig kitartanak még a kisebb méretek is. A kedvenc illatom a Leaves, amit az elmúlt két évben használtam, de idén ki akartam próbálni valami újat, ezért esett a választásom a White Pumpkinra, amiről ódánkat zengtek a külföldi bloggerek és youtuberek.



Nagyon megszerettem a Kingle Candle kis viaszait és idén is felkerült pár illat a listámra. Az egyik a Crimson Park amit egy igazi őszi falevél illatnak képzelek el.



A Kitchen Spice illat régóta szerepel a kívánságlistámon, de mivel tavaszra és nyárra nem szeretem a túl fűszeres illatokat, ezért úgy döntöttem, hogy megvárom velük az őszt.


A Pumpkin Peppercorn illat elsősorban a csomagoláson lévő fotóval vett meg kilóra, annyira kis cuki.


A White Chocolate Chai illat már a nevével meggyőzött, igazi édes-fűszeres őszi-téli illat lehet. 



Őszi parfümnek a Lancome La Vie Est Belle L'Éclat-ot néztem ki, amiből egy kis mintám volt elsőre. Az eredeti illatot is nagyon szerettem anno, de az számomra inkább téliesebb.


Érdekes módon a Viktor&Rolf parfümök eddig valamiért nem vonzottak különösebben. A Bon Bon tetszett egy darabig, de magamon túl édesnek éreztem, így nem is vettem meg végül. Viszont most nyáron kipróbáltam a klasszikus Flowerbombot és teljesen elvarázsolt, így fel is került a listámra.


A Sigma Beauty Rosy palettája régóta tetszik és szerettem volna őszre és télre egy bordósabb palettát, így ez is felkerült a listámra.



A Wet n Wild Megalast matt rúzsokkal is régóta szemezgettem, de mivel a színek inkább ősziesek számomra, ezért kivártam a rendeléssel. Elsőként a Cinnamon Spice árnyalatot szeretném kipróbálni, aminek már a neve is igazán őszies és azt tapasztaltam, ha egy márka jó minőséget tud csinálni matt sötétebb rúzsokból, akkor a világosabb árnyalataikkal sem lehet gond. Felkerült még a listámra a Bare it all és Sandstorm, valamint a Mochalicious szín is, így ha bejön a textúra és tartósság, ezeket is meg fogom rendelni, hiszen manapság nem könnyű 1000 Forint alatt jó rúzst találni. Egyébként most a notino15 kóddal 780 Forintért lehet megrendelni őket, szerintem én le is csapok erre az akcióra. 

Ez volt tehát az én őszi kívánságlistám. Remélem, hogy tetszett Nektek és tudtatok belőle inspirációt meríteni. 
 
Ti mit szeretnétek beszerezni őszre?


Megjegyzések

  1. Szép lista :) Kb. az összes ruha jöhetne hozzám is, illetve engem is érdekelnek ezek a parfümök.
    Én évek óta egy sötétzöld ballonkabátra vadászok, de sehol nem találok ilyet. Egy mustárszínű szövetkabátot is elfogadnék, de azzal ugyanez a helyzet.
    Kívánságlistás nálam egy olyan kardigán is, amit Max viselt a Stranger Things 4. évadában, de amit találtam neten, az annyira nem tetszik és kicsit túlárazottnak is tartom.
    Be fogok szerezni egy Harley Quinn pólót is.
    Gyertyák terén a leírás alapján a Yankee Candle Witches brew illata tetszetősnek tűnik, de jelenleg csak nagy üveggyertyában látom, ennyi pénzt pedig nem fordítanék erre, főleg, hogy nem is használnám ki.

    Örültem a bejegyzésnek, mindig várom ezeket :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lemaradt, hogy Zsófi voltam :) (tudom, nem mond semmit, csak így kevésbé személytelen :D)

      Törlés
    2. Kedves Zsófi! Köszönöm, hogy írtál. Max teljes gardróbját elfogadnám én is. Egy Hellfire Club pólóra vadászom épp. A Witches Brew illatot én is szerettem, pár éve volt belőle mintagyertya, még akkor vettem. Kár hogy most csak nagy gyertya van belőle, úgy nem éri meg tényleg.

      Törlés
    3. Hellfire Club pólót a printfashion.hu-ról rendeltem :). Itt többféle stílus van. (Zsófi)

      Törlés
  2. Jó kis bejegyzés volt. Főleg a pulóverek tetszenek nagyon, de szinte az összes ruha jöhetne hozzám is. :) Én idén olyan noteszt használlok, melynek borítóják Klimt műve van, én is nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is volt pár éve Klimt alkotással díszített határidőnaplóm. :) Jövőre naptárt szeretnék majd.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)