Valentin-napi Parfümajánló


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ha azt hallom, hogy Valentin-nap, a szívecskék, a virágcsokrok és a bonbonok mellett nekem azonnal a parfümök ugranak be. Valahogy az ünnep hangulatához szerintem nagyon illenek, nem csupán ajándékként, hanem kiegészítőként, hiszen a parfümök a csábítás legrégebbi fegyverei. 
Most néhány olyan illatról írtam Nektek, amik szerintem ajándéknak is kiválóak, akár saját magatok számára vagy akár a szeretett személynek, barátnőnek, lány rokonnak. Valamint az illatok válogatása között, egy picit már a tavaszra is hangolódtam, mert szerintem sokan vagyunk úgy vele, hogy minden évszakban szeretünk más-más illatot használni. 



Elsőként egy újdonságról ejtenék pár szót. Christina Aguilera új illata, a Violet Noir, aminek már az üvege is szemet gyönyörködtetően szép. Az énekesnő mestere a szexi, nőies illatok kreálásának, én magam is több parfümjét használtam és mindegyik nagyon tartós volt. 
A Violet Noir illatjegyei is nagyon különlegesek. 

Fejillat: Grapefruit, Passiógyümölcs, Nektarin virág
Szívillat: Rózsa, Írisz, Narancsvirág
Alapillat: Pacsuli, Pézsma, Borostyán

Ez az illat elsősorban a hidegebb időjárásban kellemes viselet és igazi esti illat, így randira is tökéletes, de egy elegáns eseményre is jó választás


Nagyon szeretem a Chloé parfümjeit, az egyik kedvenc tavaszi illatom is tőlük van és helyet kapott ebben a csomagban. Egy parfüm áráért két kis üveget kaphatsz két illatból, ami szerintem nagyon megéri, hiszen nem mindenki szereti minden egyes nap ugyanazt az illatot magára fújni. A Chloé & Nomade illatcsomagban 20-20ml kiszerelésű parfümök vannak. Magamból kiindulva, 40ml parfüm nekem hónapokra elegendő. Ráadásul ezeknek az illatoknak a csomagolása is gyönyörű, igazi gyűjtői-darabok, amik dekorációnak is beillenek. A Chloé by Chloé illatról írtam tavaly egy részletes bejegyzést, amit itt olvashattok el. 
A Nomade egy viszonylag új illatuk, ami tavaly jött ki és nagyon népszerű parfüm lett. Igazi tavaszi, kora őszi illat, ami tökéletes választás azoknak, akik nem kedvelik az édes, nehéz parfümöket, inkább a légiesebb, púderesebb illatokat részesítik előnyben. 

Fejillat: Mirabelle, Bergamot, Citrom, Narancs
Szívillat: Frézia, Jázmin, Barack, Rózsa
Alapillat: Tölgymoha, Ámbrafa, Pacsuli, Szantálfa, Fehér pézsma

Szerintem ez nagyon kedves ajándék lehet Valentin-napra, jelezném ezt a férfi olvasók számára, de én személy szerint eltöprengtem, hogy meglepem saját magamat vele. Ha pedig a szeretett férfinek kerestek parfümöt, akkor olvassatok tovább. 


Az egyik kedvenc férfi parfümöm az Yves Saint Laurent L'Homme. Télen pedig ennek a La Nuit De L'Homme változata, amit a képen is láthattok. Ez egy igazi édes-fűszeres csoda, nagyon férfias, szexi illat. Az én emberem is ezt használja. Nagyon kevés elég belőle és az illata egész nap kitart. Ha szeretnétek, írok róla egy részletes bejegyzést is. Itt csak annyit említenék meg, hogy a férfinek kerestek parfümöt és valami különleges, szexi illatban gondolkodtok, akkor vele tegyetek egy próbát.

Fejillat: Cardamom
Szívillat: Bergamot, Virginiai cédrus, Levendula
Alapillat: Vetiver, Köménymag

Mivel egy nagyon intenzív illatról van szó, így egy-két fújás bőven elég belőle, emiatt a legkisebb, 40ml kiszerelés is hónapokig kitart.

Ha már a parfümöknél tartunk, mi lehetne szebb ajándék egy személyre szólóan gravírozott parfümös üvegnél? A Notinonál most erre is van lehetőség. Itt olvashattok róla bővebben. 

Remélem, hogy hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést. Jövő hét elején érkezik még egy Valentin-napi termékajánló, ezúttal a szingli lányokra gondolva, csupa cukisággal.

Ti szoktatok parfümöt ajándékozni? 

Megjegyzések