Hajápolási rutinom

Az arcápolásról már írtam régebben, szóval most jöjjön a hajápolási rutinom. :)


Jelenleg ezt a mentolos sampont használom. Azt hiszem nálunk nem kapható, én Ausztriából kaptam a nővéremtől. A meleg miatt gyakrabban mostam hajat és ez tökéletes volt. Friss, jól tisztít és nem szárítja a hajamat sem. Általában 3 naponta mosok hajat. Vagyis pontosabban: Mosás napja, plusz két nap eltelik és a 4. nap mosom meg. Néha egy napot el szoktam csalni, ilyenkor teszek a hajtövekre egy pici baba hintőport, ami felszívja a zsírt. A samponhoz visszatérve: Én 2x szoktam átmosni a hajam, egyszer hogy a szennyeződések, hajlakk maradvány stb kimenjen belőle és még egyszer hogy a sampon hatóanyagai érvényesüljenek.

Balzsamot is szoktam használni, általában mindig ugyanazt mint samponban, de most ezt a pakolást használom balzsamnak. Nagyon finom illata van és sima, puha lesz tőle a hajam.


Szárítani nem szoktam a hajam, inkább törülközőben hagyom, amíg félig meg nem szárad, majd szobahőmérsékleten, vagy nyáron kint hagyom megszáradni, közben néha átfésülöm. Vasalás és hajsütés előtt ezt a hővédőt szoktam használni a hajvégeimre.


Esős, párás napokon a Syoss göndörödésgátló ápolójából szoktam egy egészen keveset tenni a hajvégeimre.

Mivel néha szoktam tupírozni, így kell egy jó hajlakk, plusz a kontyokat is szoktam vele rögzíteni. Én ezt a zöld Taftot szeretem, mivel az erősebbektől csupa ragacs lesz a hajam.


Ha besütöm a hajam, akkor ezt a hajhabot szoktam használni, mivel ettől szuperül tartanak a hullámok benne.

Házi pakolások/praktikák:

  • Minden hajmosás előtt készítek pakolást a hajamra. 2 evőkanál natúr joghurtot, 1 evőkanál olívaolajat és egy tojássárgáját összekeverek, 10-15 másodpercre a mikróba teszem, majd felkenem a hajamra, de úgy hogy a hajtövekre és a fejbőrömre ne kerüljön. Minimum fél órát rajtahagyom, majd kimosom a hajamból.
  • Havonta 1x a hajvégeimre teszek langyos olívaolajat, majd a lehető leghosszabb ideig benne hagyom a hajamban. Télen ezt két hetente is szoktam alkalmazni. 
  • Festés utáni következő hajmosás előtt szoktam a hajamra tenni avokádós hajpakolást. Ehhez egy evőkanálnyi frissen pépesített avokádót keverek össze 1 evőkanál olívaolajjal és langyosra melegítem a mikróban. Fontos hogy minden házi készítésű pakolást melegíts fel, mert úgy jobban beszívódik a hajba. 
  • Nyáron nem mindig van kedvem forró hajsütővasat használni. Ilyenkor spriccelek egy pici vizet a hajamra, éppen hogy csak nedves legyen, majd 1-2 esetleg 3 copfba befonom, attól függően mekkora hullámokat szeretnék. Ezután így hagyom 1-2 órát, addig kimegyek a szabadba. Ezután kibontom a copfokat, előre dőlök, szétrázom az ujjaimmal, majd fújok rá lakkot. ;) 
Hajfestés: 


 Ez a kép közvetlenül festés után készült. A hajam eléggé hosszú és dús, ráadásul nagyon gyorsan nől, ezért három hetente festem a töveket.


A tövekre az utóbbi hónapokban ezt Palette krémhajfestéket használtam, még pedig a sötétbarna árnyalatot.



Minden második alkalommal az egész hajamat át szoktam kenni, nemcsak a lenövést, mivel ekkorra /1,5 hónap) a hajam hossza is világosabb lesz. A hosszára ugyanazt a festéket használom DE a középbarna árnyalatot, így lesz teljesen ugyanolyan színű az egész. Ha pedig csak a lenövésre kenek, akkor a maradékot melírként szoktam felhasználni. :)

A fenti képeken a pink tincs egy klipszes tincs, néha szoktam ilyet hordani. :P

Ti milyen termékeket használtok? Gyakran formázzátok a hajatokat? Van valami titkos házipraktikátok? ;)

Megjegyzések

  1. Panten sampont és balzsamot használok most meg Avonos hajvégápolót. A jokurtos pakolás tényleg jó bár én csak sima jokurtot tettem a hajamra és szép puha lett tőle.

    Móni

    VálaszTörlés
  2. hajfestésről jut eszembe, elgondolkodtam rajta, hogy színt váltok, de nem vagyok benne biztos :)

    VálaszTörlés
  3. Hát nálam a meg barátnőmnél se váltak be a Palette hajfestékek, 2 hét alatt kikopott, így váltottam, mióta L'Oreal hajfestéket használok, sokkal intenzívebb, és tartósabb a hajszínem, és olyan mint ami a dobozon van! :)))
    A taftot és a Gliss Kur-t is nagyon szeretem. Taftból nekem a fekete dobozos van meg, még buli végén is olyan a hajam, mintha akkor lett volna megcsinálva. Könnyen kifésülhető és kimosható a hajamból, ezért is szeretem! :)
    Gliss Kur-ból pedig a lila termékcsaládot használom, mivel vékony szálú és lelapuló a hajam. De amióta azt használom napokig dús marad, és nem lapul le! :))))

    :)

    VálaszTörlés
  4. Sose festettem még a hajam, nem is nagyon hiszik el az emberek, de szerencsére természetes szőkeséggel lettem megáldva :) A gliss kurt én is szeretem nagyon

    VálaszTörlés
  5. szia!! én is használok taftos hajlakkot a zöldet, most csalán samponnal mosom a hajam, és avonos hajvégápolót használok,és avonos hajdústító sprat(rózsaszín üveget).
    1 hónapba egyszer pedig ha van itthon sör leszoktam önteni a hajam vele:)

    VálaszTörlés
  6. Én csak azt használom, amit nagyon muszáj, illetve ha a helyzet megkívánja. Hétköznapokon max. kivasalom a hajam, de szeretnék hullámokat bele néha már régóta de kidobta egyből. Pont ennek akartam már egy ideje utánanézni, hogy mivel lehetne ezt kiküszöbölni. :) Hajlakkot ritkán, még hajpakolást vagy vmilyen ápoló krémet is csak nagy ritkán, de szerencsére a hajam ettől is teljesen rendben van :)

    VálaszTörlés
  7. schauma sampont és balzsamot használok:)
    vasalni nem szoktam a hajam, mert alapból egyenes, ha meg hullámokat akarok, akkor este miután megmostam befonom és reggel kibontom.:)

    VálaszTörlés
  8. Én nem festem a hajam bár már sokan hitték azt, mivel szőke vagyok.:)

    VálaszTörlés
  9. én sem festem.hú én elég sok mindent mert hosszabb a hajam mint neked és nekem is elég dús

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)