Pár hasznos tipp

Az előző bejegyzéshez kapcsolódik ez a kis tanácsadó jellegű írás. Mondhatom hogy főleg saját tapasztalatokra épül, plusz alaposan utána olvastam magazinokban és a neten hogy mire érdemes figyelni ha az ember lánya gólyabálra, partira, fontos rendezvényre készül.

1. Az alkalomhoz illő ruha
  • Mindenképpen nézz utána hogy milyen öltözékben illik megjelenni. Eléggé ciki ha a céges buli csak egy laza kis összejövetel, te pedig kisestélyiben szorongsz. Vagy ha éppenséggel a ballagási kosztümödet kapod fel, a többiek viszont szmokinban és estélyiben parádéznak. 
  • Tervezd meg előre a szetted. Van már elegáns kistáskád és cipőd? Akkor ezekhez válassz ruhát. Vagy van ruhád, de nincs kiegészítőd? Akkor a ruha stílusához válassz mindent. Ha bizonytalan vagy, egy sima kis fekete ruha, klasszikus magassarkúval és mondjuk egy ezüst kis táskával mindig tökéletes. Ha még ötleteket keresgélsz, akkor nézz körül az előző bejegyzésben. ;)
  • Fontos hogy legyen megfelelő fehérneműd a ruhához. Eléggé ciki ha világos ruhát veszel de nincs egyetlen testszínű vagy fehér bugyid sem, vagy épp nincs olyan melltartód ami nem kandikál ki a ruhából. Ehhez a vásárláshoz a legjobb ha magaddal viszed a ruhát is. A szilikonpánt tiltólistás!!! Hidd el bármekkora mérettel áldott is meg a sors, van olyan pánt nélküli melltartó ami "téged is jól tart". 
  • Ne vegyél meg egy ruhát amiben nem érzed jól magad, csak mert más szerint jól áll. Lehet hogy a barátnőd/kolléganőd csak féltékeny, sőt az sem biztos hogy egyáltalán jó az ízlése. 
  • Ne vegyél meg olyan cipőt amiben kizárt hogy járni tudnál. 
2. Szereld fel magad
  • Szerezd be a sminkedhez szükséges dolgokat, mini dezodort, mini hajlakkot, talpbetétet, vízhólyag elleni tapaszt, stb. Ugye nem szeretnél már 10 órakor hazamenni csak mert feltörte a cipő a lábad? 
  • Ha nem vagy jártas a sminktermékek terén és nem szoktál sminkelni, akkor jobb ha kozmetikusra bízod a dolgot. Vigyél neki egy képet az elképzeléseidről. Ha mégis belevágasz a saját-smink készítésébe, akkor kukkants be a "Sminksuli" rovatomba, mert talán segítségedre lehet. 
3.Gyakorold
  • Vedd fel a cipőt, próbáld betörni, így kitapasztalhatod ha valahol nyom, vagy töri a lábad. Plusz magabiztosabban mozogsz majd benne. 
  • Ne "élesben" kísérletezz a műszempillával és a macskás-tusvonallal. Gyakorold a sminkelést és a műszempilla felhelyezését.
4. Még időben
  • Legalább két nappal az esemény előtt  menj a kozmetikushoz így a bőrödnek lesz ideje regenerálódni. 
5. Légy előre látó
  • Nézd meg az időjárás előrejelzést. Ha kell vigyél kabátot, esernyőt, a legtöbb eseményen ezt le tudod tenni a ruhatárban. 
  • Mindenképpen viselj harisnyát, még akkor is ha a kocsiból kiszállva csak pár lépést teszel meg a szabadban. Illetlenség egy elegáns vacsorán vagy színházban "csupaszon" megjelenni. 
  • A harisnya mindig tökéletesen egyezzen meg a bőrszínnel. (kivéve persze ha neccharisnya, stb) Nagyon ciki ha a lában sokkal sötétebb mint a karod, vagy éppen a karod sötétebb a lábadnál. 
  • Tegyél a táskádba mini dezodort, ha kell hajlakkot, biztostűt, hullámcsatot plusz a sminked igazításához szükséges dolgokat. Púder, szemceruza, szájfény. Ha műszempillát viselsz legyen nálad a ragasztója, mert balesetek történhetnek.
  • Ha egyébként nem szoktál alkoholt inni, akkor ügyelj rá hogy ne ess túlzásokba és időnként iktass be egy-egy pohár vizet is. 
  • Ha tudod hogy fotók is készülni fognak, akkor ne használj HD púdert és SPF-et tartalmazó krémet vagy alapozót, mert ezektől az arcod fehérebbnek és pufóknak tűnhet a vakus képeken.
Remélem hasznotokra váltak ezek a tippek! :) Nektek van valami titkos kis praktikátok ilyen fontos események előtt? Esetleg valami vicces kis baki? :)

Nekem egyszer kellemetlen élményem volt egy elegáns rendezvényen. Pár pasi viccesnek találta hogy vízipisztollyal "udvarol" a lányoknak, amit persze az én alapból göndör hajam nem szívlelt. Szerencsére volt nálam pár hullámcsat és hajgumi így végül egy laza kis konttyal mentettem meg az estét. ;)  

Megjegyzések

  1. Jó tippek, köszi:)
    Nekem mindig szokott lenni a táskámban egy pót harisnya, ha esetleg ami rajtam van, véletlenül kiszakadna:)

    VálaszTörlés
  2. nagyon jó tippek. valószínű a közeljövőben hasznát is fogom venni :)

    VálaszTörlés
  3. Én mindig teszek el egy másik harisnyát, illetve mindig alaposan megérdeklődöm, ha olya helyre kell menni, hogy mi a ,,követelmény,,. :)
    Így szerencsére eddig még sose nyúltam mellé! :)

    VálaszTörlés
  4. Alap dolgok! :) Viszont én pont legutóbbi bálomra nem vittem magammal pótharisnyát, de annyi volt a szerencsém, hogy pontosan hazafele indulás előtt adta meg magát csak! :D

    VálaszTörlés
  5. En fozni es.mosogatni szoktam a cipoben ha uj :)) hogy jol megszokjam

    VálaszTörlés
  6. A cipőimet nedves harisnyában töröm be és mindíg lépcsözöm bennük hogy magabiztosan tudjak járni.
    A kedvenc trükköm... a hajlakk. Ha hideg van és öltözni-vetközni kell nekem mindíg kócos a szemöldököm:$ és egy csepp hajlakk segít... Ráfújom az ujjamra és finoman a szemöldökömre simítom és egész este tökéletes!:DDD

    Emmi

    VálaszTörlés
  7. Jók ezek a tippek bár nem készülök semmi elegáns dologra sajna.

    Móni

    VálaszTörlés
  8. szeretem ezeket a saját gondolatú postokat! Mindig jókat írsz ilyenkor. rám ezekből a cipő betörés , járás gyakorlás a legjellemzőbb

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)