Winter-Edition 10. rész: Év végi wellnes hétvége otthon/szilveszteri készülődés


A karácsonyi stresszes időszak, a vizsgák és úgy általában az év vége szinte mindenkit kifáraszt, lestrapál. És ez bizony meglátszik a bőrünkön, a hajunkon, a testünkön. Itt most nem bűntudatot akarok ébreszteni a karácsonyi nassolás miatt, félre ne értsetek. De Szilveszterre azért mindenki szeretne bomba formába kerülni, vagy egyáltalán az új évbe ápoltan, csinosan átlépne.
Arról nem is beszélve milyen jól esik egy kis kényeztető hétvége, még akkor is ha nem wellness-szállodában vagy spa-ban töltjük.
Ebben a bejegyzésben tippeket szeretnék adni, hogyan tudtok otthon is, olcsón, egyszerű hozzávalókból wellness kezeléseket kreálni, feltöltődni, készülődni a Szilveszterre.
Jó program anyuval, barátnőkkel, lánytesóval. :)

1. Pihenés


Aludj minden nap legalább 8 órát. Hagyj időt magadnak ébredéskor, olvasgass az ágyban, kezd a napot friss idénygyümölcsökkel. A citrusfélék a barátaid, zsírégető hatásuk ismert. Persze ne várd hogy 2 nap alatt leolvasztják rólad az ünnepek alatt felszedett kilókat, de az igenis elérhető cél, hogy picit feszesebb legyen a bőröd, sugárzóbb, frissebb, te magad pedig energikusabb, fittebb legyél. :)

2. Mozgás



Na kinek szerepel az újévi fogadalmában, hogy nyárra lead X-kilót? Vagy csupán az, hogy megpróbál rendszeresen mozogni? Ezzel a 10 perces teljes testedzéssel máris egy lépéssel közelebb vagy a célhoz. 10-15 perced kell hogy legyen naponta. ;)

3. Töltődj fel vitaminokkal


Étkezések között fogyassz shake-eket és smoothie-kat. Ezekbe natúr joghurt, gyömülcs, zabpehely kerüljön, hígítsd őket vízzel, édesítsd őket mézzel vagy agave sziruppal. Egyél sok teljes kiőrlésű kekszet és zöldséget. De semmiképpen ne koplalj!

4. Bőr és Hajápolás


A natúr joghurt a legjobb barátod. Mindenféle pakoláshoz használhatod. Csak simán önmagában is remek. Ápolja a bőrt, gyógyítja a pattanásokat, ahol kell mattít, ahol kell hidratál. A hajat puhává és fényessé teszi.

Száraz bőr/Száraz haj: egy evőkanál joghurthoz 1 kiskanál olívaolajat adj. Kenheted a bőrödre és a hajadra is. A bőrödön minimum 10 percet hagyd fent, a hajadon minimum fél órát.

Zsíros bőr: A joghurthoz adj pár csepp citromlevet és ezt kend a bőrödre.


Az aloe vera a gyulladt bőr jó barátja. Hámozd meg és a húsát törd össze, majd kend a bőrödre. Gyógyítja a pattanások nyomait.

Belülről is szépít: Kockázd bele a turmixodba a húsát. :)


Az olívaolaj az egészséges táplálkozás egyik alappillére de a szépségápolásban és régóta elismert. Rengeteg haj és bőrápolási termék "tartalmazza" de miért vennél ilyeneket, amikor frissen is használhatod?

A töredezett, száraz haj megmentése: Tegyél a hajvégekre (a fejbőrödre ne kerüljön) langyos olívaolajat. Hagyd fent minél tovább. Puha és fényes lesz tőle a hajad, ha pedig hetente 1x megismétled ezt a kúrát, búcsút inthetsz a töredezett hajnak. :)

Száraz kéz: dörzsöld be vele a körömágyad bőrét és a kezedet.

Száraz bőr: Tegyél 1-2 evőkanálnyit belőle a fürdővizedbe. ;)


A kamillatea is kívül-belül szépít. A szőke hajjal csodát tesz egy kamillateás öblítés, de a fürdővízbe téve a bőrödet is nyugtatja. Ha fáradt, duzzadt a szemed, a teafilteres borogatás segíthet.


A zöld tea is a barátod. Antioxidáns tartalmának köszönhetően méregtelenít. Kávé helyett is ihatod. Napi 1 pohár zöld tea segít a fogyásban és a bőrödet is széppé teszi.

Zöldteás bőrradír: a kiázott teafiltert vágd fel és a teát kanalazd belőle egy tálkába. Adj hozzá egy kevés natúr joghurtot, ezután a bőrtípusodnak megfelelő hozzávalót. Citromlevet ha zsíros a bőröd. Olívaolajat vagy mézet ha száraz. Nedves bőrre kend fel, majd masszírozd át vele a bőröd. Az eredmény puha és ragyogó bőr.


A zabpelyhet az ázsiai nők már régóta használják a szépségápolásban is. Arról nem is beszélve, hogy a fogyasztása milyen jó hatással van a szervezetre. Tegyél egy kanállal a joghurtodba vagy a turmixodba. Ha nincs időd főzni ne nyúlj mirelit kaja után, készíts finom zabkását.

A zab-pakolás és arctisztító a pattanásos, gyulladt bőr és a pikkelysömör egyik gyógyítója is.



Bőrradírok házilag:

Kávéval

Feszesítő: 1 evőkanál kávét, 1 evőkanál grapefruit levet, 1 evőkanál zöld teát és 1 evőkanál kávézaccot keverj össze, majd masszírozd a problémás részekbe. Hideg-meleg váltózuhannyal öblítsd le.

Élénkítő: 1 kiskanál kávézaccot keverj ki 1 kiskanál natúr joghurttal. Finoman masszírozd át vele az arcod reggel, majd hideg vízzel öblítsd le. Bye bye fakó, élettelen bőr. :)

Klasszikus

Cukorral: Keverj össze 1-2 evőkanál kristálycukrot 1-2 evőkanál olívaolajjal vagy a tusfürdőddel. Masszírozd a bőrödbe.

Sminklemosó házilag:

Kétfázisú sminklemosó: 1 dl vizet forralj fel, majd tegyél bele egy kamillatea filtert. Hagyd így kihűlni, majd töltsd egy üres flakonba. Adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat. Összerázva bio kétfázisú sminklemosót kapsz, ami leszedi a legmakacsabb sminket is, ápolja, nyugtatja a bőrt. Hűtőben tartva napokig eláll.

5.  Rend a lelke...


Használd ki a hétvégét arra, hogy kimosod az ecseteidet. Babasampont is használhatsz erre a célra, de kaphatóak külön ecsettisztítók is. A koszos ecsetektől pattanásos, mitesszeres lehet a bőröd. Az alapozó ecsetedet minden használat után érdemes kimosni, a púderecsetet pedig 2-3 naponta. A szemhéjpúder ecseteket hetente 1x.


Szortírozd a sminkcuccaidat, csinálj rendet a fiókodban, nézd meg nem járt e le valaminek a szavatossága. :)

6. Szépítkezz



Hétvégén érdemes hajat festeni vagy vágatni, semmiképpen nem Szilveszter előtt 1 nappal, mert ha nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd, akkor marad még idő helyrehozni a dolgokat. ;)


Kísérletezz a sminkekkel, színekkel, gyakorold a műszempilla felrakását, hogy ne élesben kelljen ügyetlenkedni. :)


Ugyanez vonatkozik a manikűrre is. :)

7. Főpróba



Gyakorold a járást az új magassarkúdban, így kiderül ha valahol nyom és tehetsz oda zselés párnát vagy tapaszt. Próbáld fel a kiválasztott outfited. Ha a karácsonyi nassolás okán lett egy kis pocakod, nem kell elsüllyeszteni a ruhát, vagy felsőt a szekrény mélyére. A leárazásoknak hála olcsóbban vehetsz alakformáló fehérneműt vagy harisnyát. Ja és melltartó. Ciki a kilógó pánt, a szilikonpánt pedig még annál is ciki. Tessék beszerezni egy jó pánt nélküli darabot. :)

8. Teremtsd meg a hangulatot



Hallgass zenét készülődés közben. :) A fenti előadó számait én nagyon szeretem hallgatni sminkelés közben. Relaxáláshoz szuper Diana Krall vagy Mindy Gledhill

Nézzetek csajos filmeket! 

Egy boltkóros naplója, Szex és New York, Gossip Girl, Az ördög Pradat visel.... 

Divat, smink és frizuratippeket is elleshettek belőlük. ;) 


Jó készülődést és relaxálást mindenkinek! :) 

Ti hogyan töltitek az év utolsó napjait? Van otthoni wellness rutinotok? :)

Megjegyzések

  1. én minden reggel-amikor dolgozni megyek- villanykapcsolgatásra ébredek. Imádok aludni,és marha lusta vagyok reggel.
    Nálunk a szilveszter munkanap,lehet este aludni fogok,ha nem kaszinóba megyünk:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötleteket gyűjtöttél össze, 1-2 dolgot lehet kipróbálok majd :)

    VálaszTörlés
  3. De jó is lenne ha a felét megcsinálhatnám..de akikkel lakunk azoktól pihenni se lehet,hajnali fél 4ig fent vannak és ha 10kor felkelek és mozgolódok már megy a hiszi a zajért...

    VálaszTörlés
  4. Az olívaolajat és a natúr joghurtot én is sok mindenre használom, utóbbit előszeretettel fogyasztom is; szerintem sokkal finomabb, mint az ízesített társaik (meg egészségesebb is).

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)