Heti könyv és film ajánló



 "Isaac Marion megírta a legváratlanabb romantikus történetet. Sose gondoltam, hogy ilyen szenvedélysen érdekel majd egy zombi." - (Stephenie Meyer, A Twilight-trilógia szerzője)

"R egy fiatal férfi. Éppen egzisztenciális válságban van - ő egy zombi. Keresztül verekszi magát a háborúban megsemmisült, összeomlott Amerikán, és az eszüket vesztett, éhes társai között mégis valami többre vágyik, mint vér és agyvelő. A többiekkel ellentétben ő tud beszélni - néhány felmordult szótagot ugyan, de a belső élete csupa mélység, csupa csoda és vágy. Nincsenek emlékei, nincsen személyisége, nincs pulzusa sem, de vannak álmai.

Ijesztő, vicces, és meglepően szívbemarkoló. Az Eleven testek arról szól, milyen élni, hogy meghalni, és arról, hogy milyen az elmosódott határ a kettő között." - Libri



2012 őszén találkoztam először ezzel a könyvvel, még pedig Michelle Phan ajánlása nyomán. Nem nagyon zombi rajongó sosem szerettem az ilyen témájú filmeket és sorozatokat sem, de amikor elolvastam a leírását, annyira megmozgatta a fantáziámat, hogy elkezdtem olvasni. Aztán nem tudtam abbahagyni. :D Annyira morbid, de egyben aranyos és néha egyszerűen könnyesre röhögtem magam rajta. Nagyon sok a kifejezetten undorító rész benne, de hát egy pasi írta, ez várható volt. :D
Mindenesetre a sok fantasy regény között valami üdítően más. Sosem hittem volna, hogy egy zombit romantikusnak találok majd. :D Idén érkezik a folytatása is, illetve megjelent a regény cselekményének előzményét leíró könyv is.



Annak, hogy viszonylag későn bukkantam rá a Warm Bodies-ra, egy előnye volt, nem kellett sokat várnom a filmre. :D Tavaly tavasszal jött ki és emlékszem akkor egymás után kb. 5x meg is néztem. Hozta azt a szintet, amit a könyv is, a forgatókönyv zseniális, szuper színészeket választottak. Nicholas Hoult a főszerepben (Jennifer Lawrence pasija). :P 
A film zenéi nekem különösen tetszettek és az is, hogy nem vitték a filmet túlságosan zombi-apokalipszis, de nyálas romantika irányban sem, valamint a kellő mennyiségű (néha morbid) humor is megvan benne. Szerintem tipikusan az a film, amit az ember lánya a pasijával is meg tud néz(et)ni, anélkül, hogy komoly szenvedést okozna neki. :D 


A film és a könyv is nézhető/olvasható magyar nyelven, de mindenkinek ajánlom az eredeti, nyelvet, úgy sokkal viccesebb. :) 


Milyen filmet néztetek utoljára? Van most kedvenc könyvetek? Ismeritek a Warm Bodies-t?

Megjegyzések

  1. A filmet láttam csak sajnos, de az nagyon tetszett, a könyvet is elolvasom mindenképpen. Mondjuk én eléggé szeretem a zombis dolgokat, a filmet is különlegesnek és egyedinek tartottam.: ) Az aktuális kedvenc könyvem a Szent Johanna gimi, és már a második nap úgy ébredek, hogy jaj de jó olvasom, erre rá kell jönnöm, hogy ennyi volt nincs tovább: (

    VálaszTörlés
  2. Ó, nekem nagyon tetszett ez a modern Rómeó és Júlia, de filmen láttam, és nem is tudtam, hogy könyv az eredeti. Azt hiszem, megvan, mit fogok legközelebb elolvasni, úgyis csak eredeti nyelven vagyok hajlandó angol könyveket olvasni :-)

    VálaszTörlés
  3. Egyszer azt hiszem elkezdtem betölteni a filmet, de aztán valamiért nem néztem meg, szerintem nem volt rá időm, de poénnak tűnik, szóval majd meg fogom egyszer nézni az tuti :)

    VálaszTörlés
  4. A filmet mi is láttuk és mindkettőnknek tetszett. :) Nem tudtam, hogy könyv is van belőle, de egyszer lehet, hogy sorra kerül :)

    VálaszTörlés
  5. Csak a filmet láttam, viszont az nekem kellemes csalódás volt. Jól szórakoztam rajta. Utoljára John Carpenter Vámpírok című remekét néztem meg, mert rájöttem, hogy régen láttam.
    Kedvenc könyvem sok van. Most éppen hol Hamuvárost olvasok, hol Solomon Kane-t. :)

    VálaszTörlés
  6. A filmet imádtam, de a könyvet még nem olvastam. Sok ember kezében láttam ezt a könyvet, úgyhogy most már én is kíváncsi lettem rá :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)