Tavaszi-Húsvéti Dekorációs Ötletek 1. rész (Ajtó-Ablak)


Érdekes módon, legalábbis én úgy vettem észre, hogy nálunk a tavaszi-nyári dekorációk annyira nem népszerűek mint mondjuk az őszi és téli-larácsonyi dekorációk. Olyankor szinte mindenki tesz koszorút és díszeket az ajtóra, ablakra, ünnepi díszbe öltöztetik a lakást, égőket tesznek a kertbe.
De viszonylag kevés helyen láttam olyan igazi tavaszi dekorációt. Pedig annyi klassz ötlet van és ma már készen is vehetünk koszorúkat, díszeket. Szerintem sokkal hangulatosabb, évszakhoz illőbb és vidámabb így egy lakás, arról nem is beszélve, hogy milyen kellemes elfoglaltság a barkácsolás, ajtókoszorú készítés, akár az egész családnak.
Most hoztam néhány olyan ötletet, amiket otthon, házilag is egyszerűen, olcsón el lehet készíteni. :)
A folytatásért katt a linkre! ;)




 Szerintem ez nagyon aranyos. :) A kézműves boltokban mindenféle méretű hungarocell tojást lehet kapni, amiket otthon lefesthetsz kedved szerint, aztán ilyen cuki koszorúra rakhatod őket. :)


 Ha szeretsz és tudsz varrni, akkor filcből és zsák anyagból készíthetsz ilyen kis répákat is, akár az ajtóra, akár az ablakba. :)


 Nagyon divatosak most ezek az édi nyuszi alakú koszorúk. Csak egy nagyobb és egy kisebb koszorú kell, a füleket pedig te magad is elkészítheted akár ágakból vagy papírból. :)


 Egyszerű, de mutatós. :)


 Nagyon divatosak az ilyen virágtartós ajtódíszek is, amibe akár élő virágot is tehetsz. :)


 Szerintem ez is nagyon édes. :) Csak művirág, tojások, húsvéti figurák, masni és koszorú alap kell hozzá. :)


 Apró művirágokból, színes masnival készült ez a csoda. Talán kicsit drágább az elkészítése, de évről-évre előveheted. :)


 Nekem ez az egyik kedvencem. Olyan kis üde, egyszerű és kedves. Húsvétra feldobhatod tojásokkal, nyuszifogurával, masnival is. :)


A Pinteresten böngészve rengeteg ilyen esernyős megoldást is láttam. Ehhez használhatsz művirágot, ami az egyszerűbb megoldás, vagy élő virágot is, amihez az esernyő belsejébe kell tenned egy kis vázát vagy tartót. Ebbe habszivaccsal rögzítheted a virágokat, amit aztán felönthetsz vízzel.


 Nyuszis megoldás, kicsit egyszerűbb verzióban. Nekem ez is nagyon tetszik. :)


 Ez a színes nyuszi szerintem egyszerűen imádnivaló. :D Ilyet készíthetsz házilag is. Kartonból vágj ki egy nyuszi formát, majd fesd le valamilyen színre. Ezután szerezz be színes gombokat, vagy köveket, vagy gyöngyöket és ragaszd fel őket. :)


 Ez a virágos verzió is nagyon szép. :)


 Szintén olyan koszorú, amit évről-évre elővehetsz. Csak egy sima alak kell hozzá, néhányféle szalag, amikből masnikat készítesz, majd felhelyezed őket a koszorúra. Ezt is lehet variálni. Húsvétkor tehetsz rá tojásokat vagy nyuszit, vagy kiscsibéket. :)


 Nálam ő is nagy kedvenc. Annyira különleges. :)


 Ilyen ágakból készült alapot sok helyen láttam. Itt most színes tojásokkal dekorálták, de igazából csak a képzelet szab határt, hogy mit teszünk rá. :)


 Én nagyon szeretem az ilyen ablakdekorációkat. Nagyon mutatósak és akár minden héten lehet őket variálni. Tehetsz bele friss virágot, vagy művirágot is. :)


 Ehhez néhány üres tojás kell, amiket lefestettél. Ragassz rájuk szalagot, amiknél fogva felkötheted őket. Ezután tegyél bele mű vagy élő virágokat. :)


Ablak és lakás dekor egyszerre. :)


 Nagyon hangulatos. :)


 Ha pici lakásban laksz, akkor 1-1 csokor virág az ablakban nagyon hangulatos és helytakarékos megoldás lehet. :)


Szerintem szuperül mutatnak a különböző színű, méretű ás formájú üvegek egymás mellett, mindenféle virággal. :)


Remélem tetszett ez a válogatás és hasznosnak találtátok! :) A következő részben a lakás dekorálásához hozok majd tippeket. :)


Ti feldíszítitek az otthonotokat tavaszra? Ha igen, akkor hogyan? Van kedvencetek a fentiek közül? :)

Megjegyzések

  1. A nyuszis koszorúk elvitték nálam a pálmát! :D Annyira édesek, hogy tuti csinálok egy hasonlót Húsvétra. Köszi az ötleteket! :)

    VálaszTörlés
  2. Ahww annyira imádom az ilyeneket, mint tök jó, legszívesebben mindet megcsinálnám. :)

    VálaszTörlés
  3. A tulipános ajtódísz nagyon tetszik! :) Szuper ötletek :) a kis tojások is aranyosak amik az ablakba lógnak:))

    VálaszTörlés
  4. Hangulatosak, bár én nem nagyon szoktam soha feldíszíteni a lakást, legfeljebb 1-2 virág vagy szimbólum.
    Ezek közül a masnis ajtódíszek és a könyv a YC gyertyákkal tetszik a legjobban :).

    VálaszTörlés
  5. Amíg otthon laktam, anyukámmal mindig kidíszítettük a lakást minden ünnepre. Most leszoktam erről, de hiányzik! A nyuszisak annyira édesek, de nálam a tulipánosak a nyerők!

    VálaszTörlés
  6. nagyon tetszenek, főleg a nyuszis ajtódíszek és még mindig tulipááán♥

    VálaszTörlés
  7. Én nagyon szeretem tavasszal is az apróbb, évszakhoz illő dekorációkat! :) Innen is mind tetszik :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szuper képeket gyűjtöttél össze! Hát ha tavasz, akkor mindenképpen jönnek a virágok, mint dekoráció. Húsvétra szoktunk tojás díszeket kirakni, de volt már olyan is, hogy ez elmaradt.

    VálaszTörlés
  9. Nálunk mindig van tavaszi dísz is. A képek közül főleg az esernyős tetszik.

    VálaszTörlés
  10. Jó lenne csinálni valamit. A függő üvgek tetszenek.

    VálaszTörlés
  11. Valóban meseszép dekoràciók 💓Èn is nagyon szeretem a dekoràciókat az ajtóra idáig mèg nem tettem ki soha nagyon jó színes vidám ötletek.Vidèken mindig a kérte törekszünk ,hogy csodás legyen ,csodálatos színekben pompázzon.💐💐💐❤️💞🌅 @soosadrienne

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)