A Recept-Sarokban egy igazi őszi-téli finomság receptjét osztom meg veletek most. A brownie-t szerintem már mindenki ismeri és szereti, viszont van egy kevésbé ismert verziója, ami fehér csokival készül.
Édes szájúaknak kötelező, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. Ha kíváncsiak vagytok a receptre, nézzétek meg a teljes bejegyzést. ;)
Hozzávalók:
- 120 gramm fehércsoki
- 60g margarin
- 2 tojás
- 175g kristálycukor (én picit kevesebbel, 150grammal készítem)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 75 gramm finomliszt
- 75 gramm darált mandula
- mandulapehely
- só
A tojásokat a kétféle cukorral és a sóval kikeverjük. Egészen habosnak kell lennie, ez kb. 8-10 perc alatt következik be.
Ebbe beletesszük a csokis keveréket és ezzel is kikeverjük. Ezután következik a mandula és a liszt. Ezeket alacsony fokozaton keverve adjuk hozzá. Az állagának ekkor olyannak kell lenni mint egy átlagos brownie tészta, tehát nyúlós, de még önthető. Ha túl sűrű, akkor adjunk hozzá egy pici tejet. Ezután kb. 1 marék mandulapelyhet vágjunk durvára késsel és ezt is forgassuk bele egy lapáttal.
Öntsük a tepsibe a tésztát és közepes fokozaton süssük. 15 perc után érdemes megnézni. Akkor jó ha a teteje már szilárd. Nem szabad túlsütni, a lényeg, hogy a közepe ragacsos maradjon.
Egy egészen kis kocka is elég belőle, mert nagyon tömény édesség. A legfinomabb mandulapehellyel és vaníliafagyival. ;)
Remélem tetszett Nektek ez a recept és ki fogjátok próbálni. :)
Kóstoltátok már a fehércsokis brownie-t? :)
De jól néz ki! :) Kár, hogy nem ehetek most ilyet, de majd kitalálok rá valami egészséges verziót! :D
VálaszTörlésMuszáj lesz kipróbálnom, mivel a brownie-t egyszeráen imádom, és kíváncsi vagyok ez milyen lehet! ^^
VálaszTörlésNagyon jól néz ki. :) Köszi a receptet. :)
VálaszTörlésÉn még browniet sem ettem soha :) nagyon jó recept.
VálaszTörlésa közeljövőben tuti kipróbálom! köszi a receptet!
VálaszTörlésNem szeretem a fehér csokit, de ezt most megenném, az biztos :D
VálaszTörlésNyami, jól néz ki. :)
VálaszTörlés