Weekly Inspiration

Stílus. Mi is az pontosan? Mennyire múlik a külsőn? Mennyit ad hozzá a személyiség? Mennyire befolyásolja a divat, a trendek, a társadalmi hatások? Egyénenként változó. Kinek van? Kinek van sajátja? A kettő ugyanis nem ugyanaz. Manapság nagyon-nagyon-nagyon kevés az olyan nő akinek stílusa van. Sok a stílusos nő, de kevés az olyan, aki ikonikus lenne, trendektől függetlenül. Aki olyan darabokból öltözködne, amik igazán tükrözik a személyiségét. Lehet ez akár egy fajta felső, egy napszemüveg, vagy minta, egy szín, amit a nő visel. Valami, bármi amit évek alatt olyan szinte a magáévá tesz, hogy a többi embernek akkor is ő jut róla eszébe, ha csak egy újságban, az üzletben, vagy valaki máson látja az említett holmit. 
Manapság a stílusosság másféle fogalmat nyert. A stílusos lány az, akiről profi fotó készül Pinterestre, menőn pózolva olyan cipőben, olyan nyaklánccal amit aztán mindenki más szeretne. A stílusos lány az akit utánoznak, akire hasonlítani akarnak. A stílusos lány az aki utánoz. Aki megveszi a Pinterest-fotóról a felsőt és a cipőt, esetleg ő maga is pózol szinte ugyanúgy. Trendin. Virágcsokorral. Lefelé nézve, Starbucks pohárral a kezében vagy a városi járdán. Mert az stílusos. 
A stílusos lány az, aki mindig trendi. Akinek azonnal megvan az új minta, az új fazon. Van Michael Kors órája és dizájner táskája. Mert ezt látta ő is Pinteresten. 
Az a nő akinek van stílusa független a divattól. Teljesen mindegy, hogy most épp a kockás a menő, a ceruzaszoknya, ez a fajta nyaklánc, vagy az a fajta táska. Jöhet ilyen divathóbort, olyan trend. Nem számít. Az ő fotóját nem mentik le és nem szívelik több tízezren. Nem őt utánozza a szomszéd lány. Nem is tudná. A stílusosságot lehet tanulni. Az, hogy legyen stílusod, egy adottság. Nem tanulható, nem vásárolható meg. Nem vagyonon, külsőn múlik. Nem azon, hogy nagyvárosban élsz e. Nem azon, hogy van e menő kamerád. Inkább egy választás. A saját utadat járod, vagy olyan akarsz lenni mint a többiek? Ha az utóbbit választod, akkor lehet, hogy egy nap te is irigyelt Pinterest lány leszel. De a trendek mindig változnak, mindig lesz csinosabb, jobb fotó, jobb összeállítás, akit épp felkapnak. 
Ha az elsőt választod... akkor te lehetsz az, aki másoknak eszébe jut egy szemüvegről, felsőről, fazonról vagy színről. Mert az a te stílusod volt. "A divat változik, a stílus örök." (Coco Chanel)


Vannak ikonikus darabok a divatban, de nem ezektől leszel stílusos. A művirágot is hiába teszed kristályvázába, akkor is csak művirág marad.


Ha valaki olcsó azon nem segíthet a pénz. Ha valakit a csillogás vonz, ész nélkül kap a kínais csupa flitter miniruha után és észre sem veszi az egyszerű, kis fekete Chanel ruhácskát. Ahhoz, hogy egy outfit, egy szett stílust hordozzon magában, nem pénz kell, nem modell alkat. Lélek kell bele. Jelenséggé kell hogy váljon a viselője. Azt kell éreztetnie, hogy az adott holmi teljesen az övé. Nem csak felvette.


Sokan azt hiszik, hogy ha több pénzük lesz, vagy megveszi ezt és ezt a táskát vagy cipőt, akkor varázsütésre divatikonok lesznek. Az igazság az, hogy a divatikonok sosem tudatosan születnek. Természetesen, könnyedén viselik a holmikat, lazasággal. Ez az amit nem vásárolhatsz meg egyetlen ruhadarab mellé sem.


Szépséges ez a smink, kár hogy a szemöldök olyan rémesen mű.


Nagyon szépek együtt. Én azt vallom, hogy az ilyen ikonikus, státusszimbólum darabokat is lehet egyedien viselni egy kis kreativitással. :)


Csini! :)


Most, hogy közel egy hétig nyomtam az ágyat, nagyon hiányoznak a kiadós reggelik, amiért én hajlandó vagyok akár egy picivel korábban is felkelni. :) Komolyan az egész napra befolyással van, ha az ember így indítja a reggelt. :)


Szépséges! :)


Whao! *.* Szilvi, mit szólsz hozzá? :)


Habár sokak szerint az ombre már lejárt lemez, most mindenki a pixeles festéstől ájuldozik, én mégis egy ilyenen gondolkozom erősen. :)


Bárcsak nálunk is lenne ez a márka. :) Mindig ámulok és bámulok, hogy mennyi szépség van a kínálatukban. :)


Ez a nyaklánc...


Csodás ez a smink és a szemöldök is sokkal emberibb, mint az előző képen. :)


Vásároltatok már valamilyen tavaszi Yankee Candle illatot? Ezen a képen több kedvencem is szerepel. :P


Egy kis DIY ötlet. :)


Hangulatos. :)


Csodásak ezek a színek így együtt. :)


Kell! *.*


Jó lenne egy ilyen kis sarok! :P


Múlt héten szinte kizárólag friss ananászt bírtam enni. A sok gyógyszer, a betegség ellenére nagyon szép lett tőle a bőröm, szóval mostantól igyekszem gyakrabban enni.


Cuki ez a mani! :)


Aranyos ez a kis konyha. :)


Nagyon hercegnős! :)


Mostanában imádom ezt a kék színt, komolyan gondolkodom rajta, hogy átfestem a szobámat is ilyenre. :)


Oh de jó lenne most egy ilyen! :P


Milyen helyesek így együtt! :)

Szép Hetet Lányok! :)

Mit gondoltok a nyitógondolatól? Melyik a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Szerintem a stílusos nő nem feltétlenül attól stílusos, amilyen ruhái vannak, inkább attól, ahogy viseli őket, ahogy viselkedik bennük. Ha azt hallom ennek a nőnek van stílusa inkább viselkedésre gondolok, mint öltözékre... talán azért, mert lánykoromban is kívülálló voltam, nem figyeltem a trendeket, s valójában most sem tartok lépést a divattal.

    VálaszTörlés
  2. Megint sikerült jó kis bevezetőt fogalmazni:) Nekem mondjuk elég fontos, hogyan öltözködöm, és mindig reménykedem benne, hogy megfelelően sikerül reflektálnia a személyiségemet. A múltkor gondolkoztam ezen - jó, nekem fontos a divat, de hogy a "divat" mint jelenség általában mit jelent.

    Vannak azok, akiket nem érdekel az öltözködés semmilyen szinten, fő a kényelem. Szerintem ez teljesen oké, hát miért is kéne, hogy mindenkit érdekeljen ez a csúnya kapitalista dolog? Aztán vannak azok, akiket nem érdekel a divat per se, de érdekli őket az öltözködés. Nem vesznek fel akármit, lehet, hogy olyanokon elgondolkoznak, mint "ezt a szabású nadrágot szeretem" és "a kedvenc színem a kék, szóval kék pólókat fogok hordani" de nem sokkal több.
    És akkor nyilván van az a közeg, akikről itt szó volt, a "divatosak", ahol azért mindig vannak a tényleg egyéni stílussal rendelkezők, azok, akik csak ezt hiszik, meg azok, akik csak "szeretnek divatosan öltözködni". Szóval itt jönnek a problémák. Ha valaki "igénytelenül" öltözködik, nem érdekel. Szíve joga, ha őt nem érdekli, engem nem zavar. Lehet, hogy megjegyzem, milyen ronda a crocs, de valójában nem érdekel. Viszont a divatos emberek közül, hát... akik öntudattal viselik az inditexes egyenruhát, a csupa ugyanolyan outfitet, ez egyszerűen félelmetes. És nem azért, mert szerintem gáz, hogy ennyi embernek nincs egyéni stílusa - elvégre az nem olyan veleszületett dolog, meg szerintem kell egyfajta érettség hozzá. Inkább az világlik ki belőle, hogy ez az egész gépezet, amit a divatra felépítettek, mennyire jól működik. Arról nem tudok mondani semmit, miért ugrik be neki mindenki. A legtöbb ember unalmas és birka? Lehet, attól tartok.

    Valahogy így:
    Amikor két lány leül egymás mellé a buszon, és nem tudom megállni, rájuk ne pillantsak néhányszor. Mindkettőn skinny farmer. Az egyiken olyan "kosaras cipő", a másikon Nike trainers. Vékony kötött pulcsik, meglehetősen egyforma. Parka-szerű olívazöld kabát, prémes kapucnival. Aranyszínű karórák. Az egyik lány barna, a másik szőke, de a hajuk enyhén lépcsősre vágott, egyenes, frufru nincs, a lapockájukig ér. Sic transit gloria mundi, de tényleg.

    Azt még hozzátenném, mert szerintem eddig nem voltam elég offenzív :D - nem szeretem a Louis Vuittont, a Michael Kors meg szerintem egy hatalmas ásítás. Ha nem tehetném pénzzé, inkább fogadnék el egy H&M-es táskát, mint Michael Kors-ot. A MK univerzális szimbóluma a felső középosztálynak (tekintve, hogy Mo milyen szegény, itt kicsit felsőbbnek, mint máshol), de bárki, aki kicsit is jártas a high fashion-ben, megmondja, mennyire unalmas egy márka, minimálisnál is kevesebb kreativitással. Sőt megkockáztatom, hogy az amerikai felső középosztálynak, ami gondolom sok magyar (lány)nak vonzó lehet, nekem ettől még idegenebb. És akkor ezzel a lendülettel bevallom, hogy Coco Chanel-ért sem rajongok annyira...

    Végül egy kis pozitívat: imádom az ananászt!!! A második kedvenc gyümölcsöm a mangó után. De itt Magyarországon olyan piszok erkölcstelenül drága, és ehhez viszonyítva még csak nem is jó, hogy nagyon ritkán szoktam enni. Egy normális ananász 2-3 kiló, hát amit nálunk szupermarketekben lehet kapni, az éretlen és kicsi.

    VálaszTörlés
  3. Szuper képek. Elie Saab ruháit imádom és az a cipő!!! *_*

    VálaszTörlés
  4. Lakber képek, ldesség és cicák.

    Hogy mi a stílus és ki az, aki stílusos, arról szerintem életünk végégig fogunk beszélni.
    Ahogy te is írtad , vannak olyan dolgok amiről egyből beugrik egy személy nekünk. Nekem pl egy fekete Catrice rúzsról ugrott be a múlthéten Ami.
    Szép hajfonatot látva te szoktál az eszembe jutni.
    Vagy ahogy neked én ugrottam be tavaly egy Red Valentino kabátról, aminek a képét el is küldted. Vagy aruha képe amit névnapomra küldtél. :)
    Manapság egyre több embenek jutok eszébe a szép mintákról. Egyik munkatársam nem is oly rég egy régi sparhelt képét küldte el nekem, mert mintás. Utána egy pingált kemence képet küldött. Azt mondta mikor meglátta őket egyből én jutottam az eszébe.
    Van olyan munkatársam aki a kontyomról ismert fel a gyárban már messziről. Pedig háttal álltam. Azt mondta eltéveszthetetlen voltam, mert rajtam kívül senki nem hord ilyet odabent. Mások a fülbevalóimat szokták megjegyezni...utóbbiak mind férfiak akik a negyvenen is túl vannak.

    És van még pár ilyen szerinte mindegyikünk életében. Ezek szerint nekünk ezek a dolgok a stílusunkhoz tartoznak? Netán stílusosak vagyunk?

    Nem úgy, mint az a családtagom, akinek három-három pár aranyfülbevaló van a fülében egyszerre !! Egy aranyfülbevaló láttán mégsem ő jut az eszembe. Pedig ő azt hiszi az így milyen jó és szép. :)

    VálaszTörlés
  5. A házak és a kaja!! A manikűr is szép.
    Bajban is vagyok a stílusommal, mert nagyon nehéz nekem bármit venni. Már akkor tudom, hogy mit akarok, mielőtt belépnék az üzletbe. Van, hogy egy cipőboltban egyetlen olyan cipő nincs, amit akár csak felpróbálnék. Legutóbb bementem egy butikba, ugyanígy jártam. Mondta a csaj (lát minden nap), hogy tudja, mi kell nekem, és hozatott olyan felsőt, ráhibázott, meg is vettem :)
    Főleg az egyszerű, szolid, klasszikus és időtálló darabokat szeretem feltűnő kiegészítővel. Pl. az a lilás ing farmerral, na az jól néz ki, bár karkötő és állatmintás táska nélkül :)

    VálaszTörlés
  6. Tetszik a bevezető. Elgondolkodtató. Nálam a divat nem meghatározó. Annak szoktam örülni, ha valamelyik kedvenc színem, vagy egy előnyös fazon divatba jön, mert nagyon könnyen hozzá lehet jutni. Mindig a saját egyéniségemhez választok ruhákat. Nem mondom, minimálisan befolyásol a divat, pláne amikor mindenhonnan az folyik, de igyekszem ellenállni és csak azt megvenni, amit be tudok építeni a saját stílusomba.
    Rákerestem a pixeles hajfestésre. Hát borzasztó. Inkább maradjon évekig még az ombre, az legalább szép! :)
    A képek tetszenek, megkívántam az ananászt!

    VálaszTörlés
  7. Jaj, azt meg nem is írtam, hogy rémes az arcmemóriám, és mindig az anyósomat vélem látni messziről ( a szemem sem az igazi :) Az összes 70 éves göndör ősz hajú, bazi nagy táskával a kezében, többnyire szemüveges, ha nyár van, akkor térdnadrág, mamaszandál. Volt, hogy szembejött egy ilyen társaság, tök egyformák, anyámmal összenéztünk.
    A lányok meg, amit feljebb írt Ami, mintha mindenki ugyanonnan vásárolna, ugyanoda járna fodrászhoz, nem lehet őket megkülönböztetni. Üdítő már egy rocker csajt látni :)

    VálaszTörlés
  8. Jaaaaj, az a manikűr!!! *.* Megint telibe trafáltál :P Persze a többi kép is nagyon tetszik, nem is tudnék még kedvencet kiemelni, mert megint szuper válogatást csináltál.
    A felvezető szövegeidet pedig még mindig imádom. Szeretem, hogy a "szimpla" képválogatásokat mindig feldobod valami érdekes, gondolkodós témával, ez már jellegzetesen a blogod sajátossága :)
    A stílus szerintem belülről fakad, a személyiségünk formálja, nem pedig a divat. Engem ez utóbbi pl. sosem érdekelt, mindig mentem a magam feje után. Ami tetszik, azt kiragadom és a magam módján adoptálom a stílusomba.

    VálaszTörlés
  9. Megmondom őszintén soha nem tudom éppen mi a divat. Egyszerűen nem is érdekel olyan magas szinten,hogy mindig bújjam az újságokat meg az oldalakat, hogy mi lesz a trend egy hónap múlva. Ha nem tetszik nem fogom felvenni csak, mert éppen felkapott. Függetlenül ettől persze én is szoktam képeket nézegetni és ácsingózni ezért meg azért, de nem vagyok a viseljünk mindannyian ugyan olyat, mert valaki ezt mondta, viszont azt már nem tudjuk mért is kéne nekünk ezt hordani híve.

    A fenti képek közül pedig a kék cuki mintás köröm, a kék szoba és természetesen a cicák tetszetek a legjobban. :)

    VálaszTörlés
  10. A stílus...hm..nagyon ritka kincs a 'jó'stílus, hisz valamilyen mindenkinek megadatott, szerintem.. Az már más kérdés, hogy másol vagy van sajátja.
    Az a mani nekem is szívcsücsök, a hajam ombré már egy éve (és az is marad, mivel nem tetszik más szín a fejemen csak a lila és a pink....együtt ;) ) az a hercegnőcis ruci a G.G.-ben is ott volt, mint Blair Waldorf esküvői rucija! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)