Essence The Gel Körömlakk Teszt/Vélemény


 Ebben a bejegyzésben az Essence új körömlakkjai közül a "13 Forgive Me" árnyalatot mutatom be nektek. Ez a lakk a Cosmopolitan magazin új száma mellé járt ajándékba. Mivel hamarosan az üzleteben is kaphatóak lesznek az új széria lakkja, amik a Colour&Go vonalat váltják fel, így azt gondoltam, hogy hasznos lehet ez a bejegyzés. 
Ha kíváncsiak vagytok hogyan teljesít az új formula élesben, akkor nézzétek meg a teljes bejegyzést. ;) 



 A csomagolás és a méret maradt a régi. Nekem ezzel nincs bajom, szeretem ezeket az üvegeket.


 Sajnos az ecsetről elfelejtettem képet csinálni, de itt is maradt a régi lekerekített, lapos ecset. 
A zselés hatású lakk hosszan tartó hatást ígér, ami valljuk be ráfért az Essence lakkokra, mivel a Colour&Go vonalból néhány lakk még egy napot sem bírt ki a körmeimen. Így kíváncsi voltam mennyire érvényesül a zselés hatás és mennyire lesz tartós a lakk. Épp ezért nem használtam alap és fedőlakkot sem.


 Egy rétegben is szépen fed. Az első réteg nekem 3-5 perc alatt száradt meg. Az első negatívum, amit észrevettem, hogy az ecset nagyon sok festéket vesz fel. Ha pedig lehúzogatom az üvegen a festéket, akkor az ecset száráról folyik vissza a festék, így eléggé macerás és sokáig tart, mire olyan mennyiséget kreálok az ecseten, amivel dolgozni tudok. Ez nehéz is volt, általában nem szoktam ilyen vastag rétegben lakkozni.


 A lakk állaga kellemes, könnyen eloszlik a körmön. Viszont eléggé csíkoz, legalábbis ez a pasztelles, nude rózsaszín. Én nem vagyok egy lakkozó zseni, így biztosan van olyan, aki csíkozás nélkül is ki tudja festeni a körmét vele. Illetve a fedőlakk lehet, hogy ezen is segít.


 Maga a lakk gyönyörű, fényes, tényleg zselés hatású.


 A szín csodás, a lakk fedése tökéletes 2 rétegben.


 A második réteg száradási ideje nekem egy picit hosszú. Talán azért is, mert nem sikerült vékony rétegben felkennem, de körülbelül fél óra kellett hozzá, hogy úgy érezzem nem kell attól félnem, hogy belenyúlok a lakkozásba, vagy megsérül, illetve további fél óra után éreztem teljesen keménynek. 
Ismétlem, ez is olyan probléma, amin egy fedőlakk vagy szárító spray segíthet.
Amit még észrevettem, hogy pár helyen pici hólyagok keletkeztek a lakkozás tetején. Ez is lehet a vastag rétegektől. Nem akarok úgy véleményt alkotni ilyen téren, hogy nem próbáltam ki többször a lakkot, fedőlakkal, vékony rétegben, esetleg a szériából egy másik árnyalatot.


 A tartósságát tekintve mindenképpen jobbnak érzem, mint a C&G vonalat. 3 nap után egyáltalán nem pattogott le és a fényéből is alig veszített. Én ezzel teljesen elégedett vagyok, általában ennyi ideig viselek egy színt. Pont ezért soha nem volt zselés manim sem, mert szeretem cserélgetni a színeket. :) 
Viszont ha nincs időm lakkozni, akkor jó tudni, hogy nem kell attól félnem 2-3 nap után, hogy a lakk lepattog.


 Nekem nagyon tetszik ez a szín. Nem túl babás vagy pasztell, kicsit nude de nem sápadt. Szerintem tökéletes tavaszi szín.


 Sőt, megkockáztatom, hogy olyan árnyalat, ami egész évben megállja a helyét.


 Összességében én elégedett vagyok a lakkal. Még ki kell tapasztalnom, hogyan tudok vékony rétegben lakkozni az ecsettel, illetve kíváncsi leszek, hogy a száradást, csíkozást és a bubikat mennyire befolyásolja a fedőlakk. Ezzel kapcsolatban lesz majd update is. ;)


Benti fényben, ablaknál. Itt látszanak egy kicsit a hólyagocskák a középső ujjamon. A lakk fényességétől még mindig le vagyok nyűgözve. :) 

Összegzés: Kíváncsi vagyok, hogy másoknak, nálamnál sokkal profibb körömlakk mániásoknak mi a véleménye az új The Gel vonalról. Ami zavar benne, hogy az ecset sok festéket vesz fel és az ecset száráról is folyik a festék. 
Nem akarok a csíkozásról, bubikról, száradásról véleményt alkotni anélkül, hogy ne tudtam volna vékony rétegekben is kipróbálni és fedőlakkal is tesztelni. A tartósságát én jónak érzem. A finishe, a fénye csodás, nekem nagyon tetszik. 

Értékelés: 5/4 

Mivel nagyon béna lakkozó vagyok, nálam nagy mínusz, ha az ecset által felvett lakk mennyiségével trükközni kell. Ennek ellenére tetszik az új széria és örülök, hogy javítottak a lakkok tartósságán. :)


Ti próbáltátok már az új Essence The Gel lakkok valamelyikét? Mi a tapasztalataitok? Mit szóltok ehhez a lakkhoz? :)

Megjegyzések

  1. Nagyon szép ez az árnyalat, tényleg tökéletes tavaszi szín :) Én az I love Nude kollekcióból vettem meg a rózsaszín lakkot, hasonló ehhez, de kicsit erőteljesebb színű. Ebben nagyon tetszik, hogy még púderesebb az enyémnél. Ha találkozom vele az Essence pulton lehet jön velem haza :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem hazajön velem ebből majd néhány árnyalat, engem annyira nem zavar a csíkozás, nem törekszem a tökéletesre lakkozás terén, amúgy is borzasztó béna vagyok...:D A hatása nagyon tetszik és ha a tartóssága is jobb, mint az előzőeknek, akkor jóban leszünk :)

    VálaszTörlés
  3. Júj, nagyon szép szín! Fel is került a wishlistemre. :)

    VálaszTörlés
  4. Az új vonalból még nem próbáltam semmit. A régi eleggé elvette a kedvem. Meg mostanában több lakkot vettem, így próbálok stoppot tartani. Ha valamelyik szín nagyon megfog, talán megveszem majd. Majd.

    VálaszTörlés
  5. 495,-ért két újság meg a lakk ajándék, én is megvettem :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)