Weekly Inspiration

Több éve történt, hogy fegyverszünetet kötöttem önmagammal. Egyszerűen belefáradtam abba, hogy nem tudok megfelelni a saját magam és mások elvárásainak. Túl vékony voltam, majd felszedtem pár kilót. Ha vékony voltam mindenki azzal piszkált, hogy anorexiás vagyok, ha híztam kicsit, akkor jött az, hogy elhagytam magam, mi van velem mostanában. Ha picit extrémebben öltözködtem, akkor azért bámultak meg, ha visszafogottan, akkor azért szóltak be, hogy mi van velem, miért "adtam fel önmagam"? 
Egyszerűen sosem tudtam megbékélni a külsőmmel. Állandóan átfestettem a hajam, szinte két hetente más színű és fazonú volt. Utáltam, hogy hófehér a bőröm és nem tudok lebarnulni. Piszkáltak, hogy miért nem szolizok és ilyen fehér lábakkal ne vegyek fel miniszoknyát. Hát nem vettem. 
"Komolyan az írásból akarsz megélni? Te tényleg azt hiszed, hogy a kultúrával lehet pénzt keresni?" - mondták. Hát elvégeztem a jogot. "Miért hallgatsz ilyen zenét? Miért nem nézed ezt a sorozatot vagy azt a filmet? Miért így hordod a hajad? Miért így fested a körmöd?" 
Az az igazság, hogy manapság mindenki azzal van elfoglalva, hogy a lányok nagy része klón. Ugyanúgy néznek ki, ugyanúgy beszélnek. Ugyanolyan ruhákkal, hajjal, sminkkel. De ha valaki más mer lenni, akkor azt kinevetik, kiközösítik. Ő fura. 
Választhatunk, hogy el tudjuk e engedni a társadalom elvárásait és békét tudunk e kötni önmagunkkal. Akár annak árán is, hogy sokszor furcsa pillantásokat kapunk, vagy nem leszünk a legnépszerűbbek. De legalább önmagunk lehetünk. És szerintem többet ér ha van egy-két ember, aki saját magunkért szeret, mintha húszt másik, aki azért kedvel, mert megfelelünk egy társadalmi elvárásnak. A lényeg az, hogy mi boldogok és elégedettek legyünk a külsőnkkel  és a belsőnkkel. Tehát nem a világnak kell elfogadni minket, hanem nekünk kell megbékélni saját magunkkal. Úgy ahogy vagyunk, vagy megtenni azokat a lépéseket, amik árán ez megvalósulhat.


A legfelszabadítóbb érzés a világon, amikor eljutunk oda, hogy nem foglalkozunk görcsösen mások véleményével.


Szépségek.


Mesésen gyönyörű ez a smink. :)


Kell egy ilyen tornacipő. :P


Imádom ezt a szettet.


Whao!


Szeretnék egy ilyen ruhát nyárra. :P No meg az a nyaklánc se rossz!


Egy ilyen ecsetgyűjteménynek szerintem minden smink-őrült találna helyet. :D


Két tökéletes illat nyárra. :) Gyümölcsös fagyi és tábortűznél sült pillecukor. :P


Dögös!


A legpraktikusabb hajviselet egy laza, erőlködés nélküli konty. Nem kell tökéletesnek lennie. Fő a természetesség. ;)


Jajjj! XD


Akarooom! *.*


Éjen a spárgaszezon! :P Itt egy kis recept ötlet hozzá. :) A spárgát tedd olívaolajjal megkent sütőpapírra és süsd puhára. Főzz meg egy adag tésztát (Lehet penne, vagy farfalle is). Tedd egy tálba a tésztát, add hozzá a spárgát, egy kis aszalt paradicsomot (lehet koktélparadicsom is). Tehetsz bele sajtot, sonkát, bacont, párolt csirkemellet. Öntetnek adj hozzá fokhagymás joghurttal kikevert zöld pestot, ami t feldobhatsz darált pörkölt kesudióval vagy mogyoróval is. No meg persze az elmaradhatatlan olívaolaj, citromlé, só, bors. Tökéletes köret egy grill ételhez vagy egy önmagában is nagyon finom. :)


Imádom ezt a berendezést! :)


Nagyon dög!


Ettől a sminktől elakadt a lélegzetem. :)


Annyira szépséges ez a hálószoba! :)


Már az alapszín is csodás, de a mintával egyszerűen lenyűgöző.


A kedvenc nasim lett a csokiba mártott eper. :P


Whao!


Kicsi cukorborsók!

Szép Hetet Mindenkinek! :)

Ui.: Kisorsoltam minkét játék nyertesét, az eredmény ma kerül ki a blogra. A múlt héten sajnos nagyon besűrűsödtek a dolgaim, így végül az insta-kihívást sem tudtam időben befejezni, de természetesen a fotók pótolva lesznek és lesz majd bejegyzés is róla. ;) Ezek miatt a dolgok miatt, kérlek egy picit legyetek türelemmel. Minden kérdésre és emailre válaszolni fogok, amint lesz rá időm. ;) Köszönöm, hogy megértitek és itt vagyok! :) 

Fotók: Pinterest/Weheartit

Mit gondoltok a nyitósorokról? Melyik  a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Így igaz! :) Csak hát a megfelelni vágyás a tömeg elvárásainak nagyon el tudja nyomni az igazi egyéniséget. Szerintem legjobban középsuliban szokott ez mindenkinél előjönni, aztán vagy el tudja hagyni valaki ezt már a középsuliban vagy utána a főiskolán/egyetemen (elvégre új közeg, az igaz, de sokkal szabadabb, kötetlenebb) vagy pedig benne ragad és görcsösen próbál megfelelni azoknak az elvárásoknak továbbra is, amiket megtapasztalt.
    Kedvenc képeim most a szobák, a barackos szett, a kék mani, a virágos képek és az ecsetek :)

    VálaszTörlés
  2. Ez így van! Ahogy Elíz is írta. Bizony ám! - ezt kisfiamnak szoktam mondani. :)
    Van még az a lehetőség, hogy egyáltalán nem állsz be a sorba. Sokaknak ez egy vesszőfutás, főleg középiskolában. Volt egy rocker osztálytársam. Soha nem tagadta meg magát. Hogy annak mit kellett kiállnia....Első nagyon randa alkalomnál kiálltam érte. Utána megkért ne tegyem, ne járjak úgy, mint ő. Nem tudtam nem úgy járni, mert egyetlen lány voltam a 29 fős osztályban. Plusz nem vagyok, voltam szép. Nem jártam menő ruhákban , cipőkben, mint Agressor vagy Buffalo. Csak utánzatra volt pénzem amiert persze kinevettek.
    Most, ha férjemmel megyünk valahova, sokan bámulnak minket. Férjemnek üstökre vágott haja befonva. Bajusza kipödörve. Csizma, bőrtarsoly, fülbevaló. Nekem tetoválások, konty, köves, csont ,ezüst vagy bőr ékszer . Közben meg sokszor balerína, kis virágos szoknyával. Vagy farmer acélbetétes bakamccsal. Mindehhez sminkelve, plusz mani. Majd mindenféle zenet hallgatok és szeretem a népműveszetet. Hát nem is tudnak hova tenni azbemberek. Már nem érdekel. Erre most van az, hogy nők!! férfiak , korban vegyesen megállítanak a gyárban, hogy milyen jó a hajam, sminkem, ezazamaz, szép vagyok meg ilyenek. :D:D
    Dögös, alatta a konty, az alatta a nyakék, nappali, háló, kék mani

    VálaszTörlés
  3. Jó, hát az az igazság, hogy ha nő/lány vagy, nem tudsz nyerni. Benne van ebben a rohadt kultúrában, hogy ígyis-úgyis meg lesz kritizálva a külsőd. Ok #324065 amiért arcba röhögöm azokat, akik szerint nincs szükség a feminizmusra.

    Most hétvégén spárga volt nálunk. Kicsit szomorú vagyok, hogy az olcsó brokkoli most nincs, de a spárga sem rossz.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)