Batiste Szárazsampon Teszt/Vélemény


 Körülbelül egy éve lett széles körben elérhető a Batiste márka kis hazánkban, miután a Rossmann is elkezdte forgalmazni és a Müller is kibővítette a kínálatát. 
Korábban is használtam már a termékeiket, de aztán tettem egy kis kitérőt más szárazsamponok felé is, hogy aztán visszatérjek a Batiste-hez. A Blush fantázianevet viselő flakonból már kettőt elhasználtam, így azt hiszem, részletes véleményt tudok róla alkotni. Szóval ha kíváncsiak vagytok rá, nekem mennyire vált be, nézzétek meg a teljes bejegyzést. 




 Én nagyon szeretem a retro hangulatú fém flakonjukat. A rózsaszín virágminta is nagyob cuki, egyszerűen jól mutat a polcon csajos és vidám. 
Az ára 1400 Forint körül van, ki lehet fogni akcióban is. 
Ezért az összegért 120 gramm terméket kapunk. 
A Rossmann és Müller üzletekben illetve az Iparfüméria webshopban is beszerezhetőek a Batiste termékek.


 Jól záródik, ugyanakkor könnyen leszedhető a kupak.


 Klasszikus szórófejes adagolója van, amit néha nem árt megtisztítani, mert hajlamos az anyag eltömíteni. Én egy leselejtezett fogkefével szoktam megtisztogatni. 
Az illata nagyon erős, púderesen virágos, de szerintem kellemes. Ha valakit ez zavar, akkor nem biztos, szeretni fogja, mert az illata megmarad a hajon. 
Maga a szárazsampon, nagyon finom por, ami egyenletesen oszlik el a hajon, könnyen beledolgozható a hajba és ezután észrevétlen marad, még sötét hajon is. 
A haj nem lesz ragacsos és nehéz érzetű tőle és azonnal frissebbnek hat. 1-2 nappal ki lehet vele húzni a hajmosást, viszont nálam nem vált be, hogy egynél többször fújok belőle a hajamra, ugyanis így már jelentkezik a szárazsamponoknál megszokott ragacsos-csomós hatás. 
De sos-ben a hajmosás kitolására tökéletesen bevált, illetve edzés után szoktam használni, hogy felfrissítsem a hajamat. 

Viszont van hátránya is. Nekem nagyon dús, ugyanakkor vékony szálú hajam van, így nekem személy szerint nagyon gyorsan elfogy. Egy flakon körülbelül 3-4 hét alatt elfogyott mondjuk heti 1-2 használattal. De én azt gondolom, hogy az ára nem olyan vészes, hogy ez felháborító dolog lenne és mivel tényleg bevált, így ismét be fogom szerezni, ha készleten lesz, ugyanis nagyon sokszor hiánycikk. Addig is, lehet, hogy kipróbálok egy másikat, amíg a kedvencem, a cseresznyés nem kapható drogériában is. :P (Update: Nyár közepétől már kapható lesz ez az illat a Rossmannban.)


Összegzés: Nekem nagyon bevált és maximálisan elégedett vagyok vele. Ár-érték arányban korrekt, viszont gyorsan fogy, érdemes figyelni az akciókat és kettesével venni, ha kapható. Hátránya, hogy én személy szerint csak egyszer tudom használni, utána muszáj hajat mosnom, mert ha többször újrafújom, elnehezíti és ragacsossá teszi a hajat. Az illata erős, de szerintem kellemes és sokáig megmarad a hajon. Ha valaki ezt nem preferálja, akkor érdemes a visszafogottabb illataikkal próbálkozni.

Értékelés: 5/4,5

Nagyon szeretem, a kedvenc szárazsamponom, de fél pontot levonok, mert jó lenne, ha legalább kétszer egymás után tudnám használni, mert ugyan 2-3 naponta mosok hajat, de van, hogy 2 egymás követő nap edzek, így ha használom, a másik nap már muszáj hajat mosnom, mert még egyszer nem tudom újrafújni. Kicsit bonyolult ezt így leírni és nem is biztos, hogy mindenkinél így működik, de az én vékony szálú hajam két adagot nem bír el belőle. De egyébként ragaszkodom hozzá és a márkához is :) 


Nektek melyik szárazsampon vált be legjobban? Próbáltátok már ezt vagy a Batiste más termékét? Ha igen, mik a tapasztalataitok? :)

Megjegyzések

  1. Még sosem próbáltam szárazsampont, pedig utálok hajat mosni! Nekem is sok és dús hajam van, nehéz hozzákezdeni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem érdemes kipróbálni, mert néha életmentő tud lenni, ha nincs kedv vagy idő hajmosásra, de valamit kezdeni kell az ember lánya fejével :D

      Törlés
  2. Ez a fajta lesz a következő, amit kipróbálok, nagyon kíváncsi vagyok az illatára, már ott lapul a szekrényben, de előtte el kell fogynia a barna hajra valónak. :) Azt is nagyon szeretem, sokszor mentett már meg, ha gyorsan kellett valahová menni bizony valamit kezdeni kellett a hajammal :D
    Én is örülnék, ha picit tovább ki lehetne húzni vele a hajmosást, nekem egy nap, reggel használva este mosni kell :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mondjuk nem is szeretem ha 1-2 napnál tovább kell húzna hajmosást, valahogy nincs komfortérzetem, de sos-ben jól jön a szárazsampon, főleg edzés után.

      Törlés
    2. Hú azt én se, összefogva is látom és érzem, hogy nem jó, de tényleg edzés után vagy gyorsba ha már nincs idő hajat mosni (mert persze hogy úgy jön ki :D) akkor tökéletes :)

      Törlés
  3. A Baleás új szárazsamponját most próbáltam ki. Remekül bevált nekem. Sajnos én itt nem nagyon láttam Batiste termékeket :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha szeretnéd kipróbálni a Batiste szárazsamponjait, szívesen küldök neked 2 utazó méretűt, amik az egyik Pixi dobozban voltak, csak küldj egy postázási címet. Én még soha nem nyúltam utánuk, valószínűleg nem is fogok, kidobni meg kár lenne, ha más használná, meg örülne neki. 🙂

      Törlés
    2. Igazán kedves Tőled! Azt hozzá kell tennem, hogy erdélyi vagyok, szóval ha ez nem gond akkor nagyon örvendenék neki:D Címem: Romania, Jud: Covasna (Kovászna megye) Arcus (Árkos), Str.: Br. Szentereszthy Béla ,79. írányítószám:527166. Köszönöm, hogy gondoltál rám. 😌

      Törlés
    3. Utánanézek a postának, és ha nem kerül többe a hús, mint a leves, küldeni fogom! 🙂

      Törlés
    4. Nóri, ez igazán kedves tőled! :) <3

      Törlés
    5. Bogi, a Baleától nekem az epres volt a kedvencem, de sajna limitált volt.

      Törlés
  4. Nem találkoztam még ezzel a márkával, de lehet csak nem vagyok elég szemfüles. :D Nagyon ígéretesnek tűnik pláne, hogy az ára is teljesen baráti. Eddig csak a Baleát próbáltam de mióta elfogyott azóta nem jutottam el újravenni. Mondjuk ha legközelebb megyek Dm-be akkor inkább ezzel fogok kísérletezni most, hisz kell a változatosság.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes tenni vele egy próbát, mert nagyon sokféle verzióban kapható. :)

      Törlés
  5. Szerintem én is kipróbálom. Nekem is hasonló a problémát okoz a sok edzés. Szintén vékonyszálú a hajam, csak nekem kevés. Tegnap mostam hajat, de ma épp, hogy elmegy. Schauma száraz samponját próbáltam. Semmitől jobb volt. Viszont nem voltam vele megelégedve. Hajtógázas és nehéz egyenletesen fújni. Néha hirtelen jött belőle nagyobb mennyiségű, hiába figyeltem rá. Amúgy kétszer én sem tudtam fújni. Három naponta mosnom kell a hajam. Előfordul, hogy gyakrabban.

    VálaszTörlés
  6. Nekem eléggé gyorsan zsírosodik a hajam, de ki a fene ér rá naponta hajat mosni, szóval a szárazsampon az emberiség legnagyobb találmányai között van, valahol az internet és a négyzetes melegszendvicssütő között:D
    Amúgy az én kedvencem a syoss (a zöld) mert zsíros hajra tényleg az a legjobb, plusz nagyon szép tartást ad. Nyáron viszont gyakrabban mosok hajat (elvégre a szögegyenes hajammal nyugodtan kisétálhatok vizes fejjel, úgyis megszárad), szóval ilyenkor az olcsóbb Balea felé szoktam tendálni, az új, sötét hajra valónak nagyon örültem, mert tényleg nem látszik, mondjuk kimosáskor ijesztő barna lesz a víz. Mondjuk én is az eprest szerettem az illata miatt, de ez egy kicsit vigasztal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az epres volt a legjobb! :D Syoss-t még nem próbáltam, csak az Aussie-t, ami be is vált, de kb a felénél kifogyott belőle a por és csak ragacsot fújt, szóval csalódás lett a vége.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)