Weekly Inspiration

Manapság szélsőségesen ellentétesek az elvárások a nők külsejét illetően. Egyrészt a média és a magazinok erősen hirdetik, hogy mindenki találja meg a saját stílusát és legyen egyedi. De ha fellapozod a divatmellékleteket, vagy megnyitsz egy Pinterest táblát, ugyanazok a frizurák, sminket, összeállítások jönnek veled szembe. Nevezhetjük Pinterest-stílusnak is. 
Aztán ott van a body shaming és divat "fit is the new skinny" ellentétbe állítva azzal, hogy a teltebb alak a szexi és mindenki fogadja el magát. Mert még akkor is, ha a divatanyagokban, klipekben teltebb lányok szerepelnek, őket is szét photoshopolják, így az egyébként ugyanolyan méretű lány, összehasonlítja magát az adott személlyel, mégsem érezhet elégedettséget. Mert az az igazság, hogy már a reális is hamisba megy át, a sok beállított fotó és valóságtól elrugaszkodott ideál miatt. 
A természetes smink 15 percesre vágott videóból tanulható, az "effortless hairstlye"-hoz pedig minimum 2 hajformázó eszköz, 4 fésű és kilenc hajformázó kulimász szükséges. A vége pedig úgyis egy lófarok lesz, te meg rohadtul nem érzed magad fancy-nek, hiába posztolod ki a képet még legalább három teljesen felesleges angol szóval kiegészítve. 
Szóval mit is kellene tenni? Nem lesz népszerű a válaszom, de szerintem lazítani. Trendek jönnek és mennek, egyszer a nádszál vékony a szépségideál, máskor a telten karcsú. Long bob, ombre, balayage vagy fenékig érő póthaj, kontúr vagy strobing... a való életben úgyis csak az néz ki jól, ami szívből jön, ami illik hozzád. Elvégre a mindennapjaidat nem retusálhatod és nem tehetsz rá insta-filtereket. Öltözz úgy, hogy jól érezd magad. Ne mások arcvonásait akard magadra sminkelni, hanem a sajátjaidat hangsúlyozd. Azért sportolj, hogy egészséges legyél és ne azért, mert menő. Azért egyél kiegyensúlyozottan, mert jót tesz Neked és ne azért, mert most mindenki chia pudingot fotóz az internet minden szegletében. 
Egyszerűen csak légy önmagad boldog, elégedett és kiegyensúlyozott változata. :)


A mai világban egyáltalán nem nehéz naprakésznek lenni a trendekben és követni őket, hiszen minden elérhető az internet segítségével. Sokkal nehezebb viszont saját stílust kialakítani a felénk áramló hatások kereszttűzében.


Ez a szín!


Linda bohém hercegnő sminkje. *.*


Ez a top!


Kell készítenem egy ilyen manit!


Nagyon tetszik ez a mintás rövidnaci.


Ti milyen termékekkel formázzátok a szemöldökötöket a nyári melegben? :)


A frizura!


Végre nyári tésztasali idő van. :P


Csini!


A medence és a kilátás...


Tenyérnyi édes a város közepén.


Számomra még mindig ez a legnyáriasabb körömszín.


A fehér rózsa az egyik kedvenc virágom.


Varázslatosan gyönyörű.


Púder-álom.


Ez a paletta! *.*


Heti álomház. Odavagyok ezekért a zölddel befuttatott épületekért.


Masnis és matrózkék, vagyis tökéletes nyárra!


Mandulás ricottás sajttorta... avagy goodbye diet!:D


Ezt csak a polc miatt, mert nagyon tetszik. :)


Az a felső!


Álomkonyha!


Csodaszép! :)


Szépséges hálószoba!


Tetszik a fazon és a szín is. :)


Itt szívesen eltengődnék pár hetet! :D


:D



Ez a ruha egy álom!


Whao!


Hétfőmentő cukiság! :)

Fotók: Pineterst/Weheartit/Tumblr

Kellemes Hetet Mindenkinek! Végre jön az igazi nyár! ^^ 

Mit gondoltok a nyitósorokról? Melyik volt a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Ó, a köröm és a korallos smink szuper, meg a rövidnaci...ja, és a csodaszép tengerparti képek!

    VálaszTörlés
  2. A rövidnadrághoz hasonló mintájú táskát vadászom már jó ideje, de lehetetlen vállalkozásnak tűnik... Vagy nagyis tapétamintás van csak színesben, vagy a minta ugyan trópusi, a szín viszont bézs és drapp. Na de nem adom fel, és remélem, hamarosan sikerrel járok :-)

    VálaszTörlés
  3. Leginkább az a kis erkély zúg fogott meg. Mennyire hangulatos lehet oda kiülni reggel, vagy egy fárasztó nap után laptoppal az ölemben és írni a bloghoz a bejegyzéseket. Vagy csak simán egy jó könyv társaságát élvezni. Teljesen beleszerettem. :D

    VálaszTörlés
  4. A koptatott-farmerkék topos képen nekem inkább a nyakláncok tetszenek, na azokat mind elfogadnám :D

    VálaszTörlés
  5. Az elefántbébii hajaaaaa! :D
    Ténylegg megmentette a hétfőmet! :)

    VálaszTörlés
  6. A véleményem kb ugyan az, mit pár hete. Akkor is divatot és az egyéni stílust vetted górcső alá. A magazinok, pinterest...stb tömik az ember fejét és sokan nem szűrik meg az áramló információt. Meglátják, hogy az a divat és fejvesztve rohannak megvenni azt. Függetlenül attót, hogy az jól áll neki vagy sem. Ezért egymás klónjai a 16-24 érsek. Mikor hárman egymás mellett, vihorászva, ugyan olyan színű és hosszú hajjal elmennek melletted és rajtad nevetnek, mert te más vagy....ilyenkor már nem parázok, hogy miért nem lehetek olyan, mint a többiek. Csak azt gondolom, de jó, h nem ilyen vagyok.Középiskolás koromban olyan akartam lenni. Számkivetettnek éreztem magam. Kiközösített voltam, mert nem volt pénzem , hogy olyan lehessek. Az ínséges időknek köszönöm, hogy megtanultam magam lenni. Köszönöm Neked is! Sokat tanultam tőled.
    A java meg vagy megtanulja vagy nem. Talán vannak még csodák.
    Szemöldöke most Catrice színtelen vax stiftet és egy régi Avons matt barna szemhéjpúdert használok. Eg van Rimmel szemöldök palettája is. Azzal az a bajom, hogy a vax is színezett, így picit sötét. PinkPandán láttam színezett szemöldök zselét. Gondolkodtam rajta.
    Kedvencem a gyűrű -- most is-- a púder álom, alatta a paletta és a lakberes képek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)