Milyen rúzsokat viselek a leggyakrabban?


Adhattam volna azt a címet is a bejegyzésnek, hogy "Kedvenc rúzsaim" vagy "Egy rúzs minden alkalomra". Mikor elterveztem ezt a bejegyzést, akkor eredetileg a top 5 kedvencemet szerettem volna bemutatni, de egyszerűen nem tudtam csak ötöt kiválasztani, de még tízet sem. Végül azt találtam ki, hogy a cím a következő lesz: "Top húsz kedvenc rúzsom". Amíg rá nem jöttem, hogy igazából huszonegy rúzst fotóztam le a bejegyzéshez. Ezért végül elengedtem ezt az egész "kedvenc" témát. Ahogy azt mostanra kitalálhattátok, ebben a bejegyzésben azokat a rúzsokat mutatom be, amiket a leginkább kedvelek és leggyakrabban viselek az év folyamán. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, olvassátok a teljes bejegyzést. 




Úgy gondolom, hogy a a kozmetikai világ pénztárcabarát kategóriája annyit fejlődött az elmúlt öt évben, hogy nem kell többé vagyonokat költenünk tartós, jól fedő, kellemes viseltet biztosító és szép rúzsokra. A bejegyzésben szereplő rúzsok nagy része is drogériás vagy abszolút megfizethető árkategóriájú. Három kategóriára bontott szét a rúzsokat. Nude, rózsaszín-mályva-lila és piros-sötétebb színek. Minden rúzsról mutatok színmintát is és mindegyikről mesélek egy picit.


Kezdjük a nude rúzsokkal. 
Én nem szeretem a túl világos, sárgás, korrektor-szerű rúzsokat, inkább a sötét barackos, barnás árnyalatok állnak jól nekem. Azt gondolom, hogy ha valaki megtalálja azt a nude árnyalatot, ami jól áll neki, akkor érdemes belőle több finisht, textúrát kipróbálni. Nyilván, nem szükséges tíz különféle nude rúzst betárazni, de vannak napok, amikor az ember lányának kell egy bombabiztos, nyolc órát kibíró nude rúzs, máskor pedig egy hidratáló, könnyű kis darabra van szüksége, ami felüdülés az ajkaknak. 


Ezek tehát az én kedvenc nude árnyalataim. Ebben a kategóriában egyértelműen a Colourpop tarolt. Sokszor említettem már, hogy mennyire imádom a termékeiket, a kedvenc palettáim, a kedvenc highlighterem is tőlük van. A folyékony rúzsok közül az Ultra Matt és Ultra Satin finisheket próbáltam eddig. Az Ultra Blotted nekem nem szimpatikus, a szájfényeket pedig nem használnám ki. Aki vásároltam már Colourpop folyékony rúzst, annak nem kell elmagyaráznom, hogy sajnos a holografikus felirat egy idő után lekopik a tubusokról. Remélem erre talál majd megoldást a márka, mert nagyon idegesítő.

Először kezdjük a sima rúzsokkal, utána pedig áttérünk a folyékony rúzsokkal.


 Alulról felfelé: 
Maybelline Colour Drama "Nude Perfection"
MAC "Whirl"
Rimmel Kate "Boho Nude"

Nagyon szeretem ezt a Maybelline rúzsceruzát. Könnyű vele precízen dolgozni és eléggé tartós is. Egy evést már nem bír ki, de nagyon egyszerű megigazítani. 
A MAC Whirl matt rúzs nagyon-nagy kedvencem, legszívesebben ősszel és télen viselem, hiszen ez egy sötétebb, nude árnyalat. 
A Rimmel Kate rúzsok közül a Boho Nude a kedvencem. Ez egy krémes, szaténos finishű rúzs, ami nagyon kellemes viselet.


A folyékony rúzsok közül mindegyik Colourpop, így csak az árnyalatokat és a finisheket sorolom fel, a Colourpop oldalán ez alapján meg tudjátok keresni. Ismét alulról felfelé haladva.
Ultra Satin "Point Zero" 
Ultra Satin "Strut" (Már nem kapható)
 Ultra Matte "Monday" (Már nem kapható)
Ultra Satin "Aquarius"
Ultra Matte "Trap"

Sajnos ebből a csoportból kettő már nem kapható, de vannak a márkának nagyon hasonló új árnyalatai. 

A Point Zero a legújabb szerzeményen. Egy nagyon szép csokibarna. Nagyon kellemes viselet, mivel Ultra Satin, ezért nem szárad kopogó mattra. 
A Strut egy mályvás-rózsaszínes nude. 
A Monday egy barackos csoda, az abszolút kedvencem, nem is tudom, hogy mi lesz ha elfogy. 😅
Az Aquarius egy világosabb, élénkebb barackos nude. Van belőle Lippie Stix és szájfény is. 
A Trap volt az első folyékony rúzsom a márkától, azóta vettem belőle még egyet, de sajnos változott a színe, és már nem olyan szürkés-lilás, mint amilyen volt, sőt az új swatchokon már inkább rózsaszín. Emiatt ha elfogy nem fogom újravenni, pedig az volt az egyik kedvenc árnyalatom.


Most pedig jöjjenek a rózsaszínes, mályvás és lilás árnyalatok, alulról felfelé sorolom őket.


Colourpop Lux "Scorpio Moon"
NYX  Lingerie "Embellishment" 
MAC "Mehr"
Colourpop Ultra Matte "Flurries"
Dose of Colours "Desert Suede"
Jeffree Star "Scorpio" 

A Colourpop Lux rúzsról itt írtam részletes tesztet. Habár nem tökéletes, de nagyon szeretem ezt a mályvás sötét rózsaszín színt. 
A NYX Lingerie rúzsok szerintem a legjobb itthon kapható folyékony rúzsok. Az Embellihment árnyalat egy csodás lilás-mályvás szín. Egy picivel lassabban szárad le, talán mert elég régóta megvan. 
A MAC Whirl a kedvenc rózsaszín rúzsom. Ez az az árnyalat, ami nekem jól áll. Mindenhez passzol, ha elutazom valahová, akkor őt tutira magammal viszem. Itt írtam róla és a Whirl árnyalatról részletes tesztet. 
A Colourpop Flurries az egyik kedvenc folyékony matt rúzsom. Nagyon-nagyon tartós, abszolút kellemes viselet és egy olyan szín, ami minden évszakban tökéletes. 
A Dose folyékony rúzst a Beautybayről rendeltem, egy másik árnyalattal együtt. Egy kis "treat" volt ez magamnak hiszen nem egy olcsó darab, az ára átszámolva 5700 Forint körül mozognak. De nem bántam meg, mert zseniális a formula, nagyon tartós és nagyon kellemes viselet. Nagyon mattra szárad, így akinek extra száraz a szája, az nem fogja szeretni. 
A Jeffree Star Scorpio rúzst még akkor rendeltem, amikor még itthon nem lehetett beszerezni őket. Ez nem az az árnyalat amit hétköznap feldob az ember munkába, de így is elég gyakran viselem, mert nagyon tartós és szerintem annyira különleges ez a tompa szürkés lila szín.


Most pedig jöjjenek a piros és sötétebb színek. Nagyon szeretem a piros rúzsokat, hetente egyszer biztos hogy ilyet használok, illetve ha megyünk valahová, moziba vagy vacsizni, akkor is ilyet szoktam választani, különösen télen. 


 A színeket alulról felfelé sorolom fel. 

Avon True Matt "Red Supreme" 
Colourpop Ultra Matte "Saturday"
Colourpop Ultra Matte "Viper" 
Colourpop Lippie Stix "Frenchie"
MAC "Ruby Woo"
TheBalm Meet Matt(e) Highes "Charming"
NYX Lingerie "Teddy"

Az Avon Red Supreme az egyik kedvenc rúzsom. Kb. 1000 Forintba kerül, nagyon tartós és nagyon pigmentált. Már a felét elhasználtam. 
A Colourpop Saturday sajnos már nem kapható, de nagyon hasonló a most kapható Pearl Next Door árnyalat. 
A Viper árnyalatról a korábban említett Flurries-el együtt írtam tesztet, amit itt olvashattok el. 
A Colourpop Frenchie a legszebb, legvibrálóbb piros amit valaha láttam. Ezt az év minden szakában szívesen viselem, szintén egy olyan darab, amit utazáskor is mindig magammal viszek.
A MAC Ruby Woo talán a legikonikusabb vörös rúzs, ami létezik a világon. 
A TheBalm matt folyékony rúzsa nagy kedvencem, mert annyira szuper a formula és nagyon tartós is. Biztosan fogok mg több árnyalatot is venni belőle. 
A NYX Teddy egy kakukktojás hiszen ez nem piros, hanem egy nagyon szép sötétbarna. Ezt főleg ősszel és télen szoktam viselni és ez is picit lassabban szárad le, mivel már több mint egy éve vettem.



Ezek voltak tehát a kedvenc rúzsaim. Ahogy azt biztosan észrevettétek, nagyon szeretem a rúzsokat. Hétköznapokon, ha nem használok mást csak egy szemöldökceruzát, egy kis korrektort és egy spirált, akkor is feldobok egy jó kis rúzst. Ahogy azt láthattátok, nem viselek túl sápadt nude színeket, sem babarózsaszínt vagy épp rikító pinket. Az évek során rájöttem, hogy ezek nekem nem állnak jól, így már nem is vásárolok ilyen színeket, inkább a jól bevált árnyalatoknál maradok. 
Remélem, hogy hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést. A tulipános kép teljesen random a végén. Gergőtől kaptam őket és olyan szépek, hogy a fotókhoz is használtam őket, gondoltam a végén megmutatom őket teljes szépségükben. 😊

Nektek melyek a kedvenc rúzsaitok? A fentiekből van olyan amit ti is használtok vagy esetleg tervezitek beszerezni?

Megjegyzések