NYX "Can't Stop Won't Stop Alapozó Teszt/Vélemény


Ismét egy olyan termékről írok Nektek, ami nagyon nagy hypot kapott és amivel sokat foglalkoztak a külföldi beauty bloggerek és youtuberek is. A NYX Can't Stop Won't Stop kollekciójának alapozójáról van szó. Egy kifejezetten kombinált-zsíros bőrre készült teljes fedésű alapozó, ami vízálló, érintésálló, nem oxidálódik, illatanyagmentes és összesen több mint negyven árnyalatban érhető el. (A Notino webshopban ebből harminc árnyalat kapható.) Mindemellett könnyed viseletet ígér és hogy nem tömíti el a pórusokat, ami a zsíros-problémás bőr esetében extra pont. (Nyilván akinek tökéletes porcelánbaba bőre van, az nem keres full coverage alapozót.) 
Mindezek miatt nagyon nagy elvárásokkal kezdtem bele a tesztelésbe, és néhány hét használat után úgy érzem, most már részletesen be tudok számolni róla. Mint mindig, most is megmutatom élesben is felkenve az alapozót. Ha kíváncsiak vagytok rá hogyan teljesített, nézzétek meg a teljes bejegyzést. 



A NYX a magasabb árkategóriás drogériás vonalat képviseli. Az alapozó ára a Notino webshopban 5390 Forint. Az alapozó mellett korrektor, primer, púder és ecset is található a Can't Stop Won't Stop kollekcióban, így ha valaki mindent be akar szerezni, akkor bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia. (A púder és a primer és 4-5 ezer Forintba kerülnek.) 

Én a 03 Porcelain árnyalatot választottam, ami egy rózsaszínes tónusú nagyon világos árnyalat. A világos és sötétebb színek között is mindenki találhat hozzá passzolót, hiszen a rózsaszín, barackos, semleges és sárgás bőrtónusokhoz passzoló árnyalatok is megtalálhatóak a színválasztékban.


A csomagolás nagyon kis egyszerű, de mégis elegáns. Valódi üveg műanyag pumpával és kupakkal, de egyik sem az a könnyű olcsó verzió. A kupak viszont nem zár túl jól, így hosszú utazásra nem biztos, hogy a legpraktikusabb, már csak az üveg miatt sem. Én mindenesetre biztosan csak egy lezárható tasakban dobnám be a neszesszerembe.


A pumpa jól működik. Nem "köpköd" és jól lehet szabályozni a mennyiséget vele. Ehhez nyilván az alapozó állaga is hozzájárul, hiszen nem túl folyékony, de erről majd később. A színválasztás szerencsére tökéletes volt, egy picit mindig aggódom, ha látatlanban veszek alapozót, bár rengeteg videót és swatchot megnéztem külföldi oldalakon, mielőtt kiválasztottam a színt. 


Az alapozó állaga közepesen folyékony. A flakonon is szerepel, hogy használat előtt fel kell rázni. A bőrre kerülve kellemes, picit hűsítő, vizes érzésű. Illata nincs, tehát az érzékeny bőrűek számára is jó választás lehet.


A színválasztás jól sikerült. Már az első használatnál láttam, hogy habár full fedést ígér, ez bizony csak egy nagyon erős közepes fedésű alapozó. Nem mondanám, hogy ez különösebben bosszantott, mert hétköznapokon legtöbbször egy korrektor-púder párossal létezem, és szerencsére nincs különösebb probléma a bőrömmel, amit nagyon rejtegetni akarnék ,sőt kifejezetten szeretem, ha látom a bőrömet és látszanak a szeplőim, stb.


Az eldolgozást megpróbáltam kézzel is, de nekem úgy egyáltalán nem vált be. Túl gyorsan púderes lett az állaga ahhoz, hogy kézzel szépen el lehessen oszlatni. Ecsettel is tettem egy próbát, de így nem tudtam szépen beledolgozni a bőrömbe mielőtt teljesen leszáradt volna és úgy tapasztaltam, hogy nagyon kiemeli így a szárazabb részeket. Végül maradt a Real Techniques sminkszivacs. Aki használt már sminkszivacsot, az tudja, hogy ezzel szinte lehetetlen még a teljes fedésű alapozókból is full fedést alkotni egy rétegben, hiszen a szivacs sokat magába szív az alapozóból.


Így lényegében szivaccsal egy nagyon szép, közepes fedést lehet elérni, ami nekem személy szerint tetszik. A finishe púderes és nagyon matt, nekem külön púderes fixálás sem kell hozzá, gyönyörűen fel lehet rá vinni a bronzosítót és pirosítót is. Hozzá kell tennem nincs extrém zsíros bőröm, ha valaki ilyen alapra sminkel, akkor lehet, hogy érdemes még külön púderrel is fixálni. Nekem elegendő volt egy fixáló spray a sminkelés végén. Most pedig jöjjenek az előtte-utána képek.


Arcbőr csupaszon, csak hidratálóval. 
Can't Stop Won't Stop egy rétegben szivaccsal felvéve. Látható, hogy nagyon szépen fed, de azért át-átsejlenek a szeplők, valamint az orrom körül valahogy nem lehet szépen eldolgozni. Itt egy korrektor ecsettel külön szoktam felvinni belőle egy keveset. 

Rajtam egész nap matt maradt, ami körülbelül tíz óra viselést jelent. Huszonnégy órát természetesen nem volt rajtam és nem is javasolnám, hogy bárki ennyi ideig sminkben legyen egyhuzamban. Az én kombinált bőrömön tehát egy átlag tavaszi időjárásos munkanapot simán kibírt. Kíváncsi leszek nyáron hogyan teljesít majd, vagy télen, amikor szárazabb a bőröm. Ha már itt tartunk, valakinél a kombinált bőr azt jelenti, hogy vannak kifényesedésre hajlamos részek az arcon, de ugyanakkor vannak szárazabb részek is, akkor nem fogja szeretni ezt az alapozót. Ugyanis ez a termék nagyon csúnyán kiemeli a száraz részeket. Én ismerem annyira a bőrömet, hogy általában már reggel a tükörbe nézve tudom, hogy milyen alapozó, CC vagy épp korrektor után kell nyúlnom, de ha valaki nem vezet beauty blogot nyilván nem reális, hogy 4-5 alapozó van a fiókjában. 

Rajtam az alapozó nem oxidálódott és egész nap kellemes érzés volt viselni. Nem nehéz érzés a bőrön, tényleg kellemes viselet. Nem kenődik el, nem ül be a ráncokba és nem kopik meg a nap végére sem. 

Nagyon kellemesen csalódtam benne, annak ellenére is, hogy tényleg nem egy teljes fedésű alapozó és azért vannak hibái. Ha valaki magas fedésű alapozót keres, én még mindig a Maybelline Superstayt tartom az itthon fellelhető legjobb választásnak. Habár a Catrice és Essence is piacra dobott teljes fedésű alapozókat, de azok rémesen oxidálódnak. A Catrice termékét a kézfejemre kentem csak fel, de alig fél óra elteltével már legalább három árnyalattal sötétebb lett, mint felkenéskor.


Összegzés: Ha valaki valóban a teljes fedése miatt venné meg, akkor az csalódni fog. Egy erős közepes fedést kapunk. De mikor érdemes fontolóra venni a beszerzését? Ha esetleg a drogériás kínálatban nehezen találunk megfelelő színt, hiszen itt harminc árnyalatból válogathatunk. Ha nagyon zsíros bőrünk van, mert ez az alapozó tényleg brutál matt és tartós. Mit érdemes észben tartani mielőtt rohannánk megvenni? A száraz részeket nagyon csúnyán kiemeli és az eldolgozása kézzel szinte lehetetlen és ecsettel is nagyon körülményes. Én a szivacsot ajánlanám hozzá. 

Értékelés: 5/4

Egy pontot le kell vonnom, mert hiába ígér teljes fedést, ezt nem tudja tartani. Egy erős közepes fedést kapunk. A felvitele kissé problémás, gyorsan kell vele dolgozni és vagy nagyon spéci szuper ecset kell hozzá, vagy pedig egy sminkszivacs. A száraz részeket könyörtelenül kiemeli. Ami viszont mellette szól, hogy nagyon sok árnyalatban elérhető, valóban matt, még fixálni sem kell és nagyon tartós. Könnyű viselet a bőrön és illatanyagmentes. Viszont az SPF-et és hiányolom belőle. Ár-érték arányban nem tartom a legjobbnak, így ha valaki nagyon ragaszkodik a beszerzéséhez, akkor érdemes figyelni az akciókat. 


Ti próbáltátok már a NYX alapozóit? Milyen fedésű alapozót használtok legszívesebben?


Megjegyzések