Anti-Haul: Avagy paletták amiket nem vennék meg


Tavasszal már volt egy ilyen bejegyzés a blogon és akkor nagyon szerettétek, így gondoltam ismét készítek egy listát, viszont most csak paletta újdonságokkal. Az olyan márkák min a Colourpop hetente jönnek ki újdonságokkal és a pénztárcám szerencséjére ezek nagy része egyáltalán nem fog meg. Sőt, mostanában egyre kevesebb palettánál érzem azt a bizonyos isteni szikrát, hogy nekem erre szerencsém van. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ezek rossz termékek lennének, sőt a nagy részük még tetszik is, viszont mindegyikkel kapcsolatban van pár apróság, amik miatt még csak kísértésbe sem hoznak. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy melyik paletták kerültek fel az anti-haul listámra, nézzétek meg a teljes bejegyzést.




Essence Ariel paletta. Először is kezdjük ott, hogy a paletta egyáltalán nem így néz ki élőben. A színek nem ilyen élénkek és mélyek, sőt kifejezetten kis tompák és semmilyenek. A csomagolás persze cuki és klassz, hogy az Essence is végre képes nagyobb palettákban gondolkozni. De a márka fő célcsoportja szerintem még mindig a tinédzser és a húszas évei elején járó korosztály, akik nem valószínű, hogy rendelkeznék még saját keresettel, így a 3400 Forintos ár szerintem meglehetősen borsos összeg. A másik ok pedig, amiért biztosan nem ruháznék be rá, az, hogy habár viszonylag nagy paletta, önmagában mégsem használható, nem tudnék vele egy teljes sminket készíteni. Nincs benne highlight szín, satírozószín, egy matt barna vagy fekete, tehát mindenképpen kellene mellé egy neutrálisabb paletta is.


A  L'Oréal Paris X Karl Lagerfeld kollekciót nagyon vártam. A rúzsok gyönyörűek, de a paletta... nos nem hiszem, hogy kellőek tükrözik Karl stílusát, az általa preferált színvilágot. A másik problémám pedig szintén az, hogy önmagában nem használható. Mennyivel praktikusabb lett volna egy olyan kis paletta, amivel egy komplett füstös szemsminket el tudunk készíteni? (A Colourpop új palettája ilyen.) Itt viszont azt sem érzem, hogy egyáltalán a színek harmóniában lennének egymással.


Imádom a Colourpop termékeit, de az utóbbi egy évben minden héten piacra dobnak valamilyen újdonságot, így szinte már követhetetlen a termékek áradata. Az elmúlt egy évben szinte minden hónapban megjelent egy új kilences palettájuk, mindegyik más-más szín jegyében. Ezek a kis paletták nagyon szépek, és van köztük egy pár olyan, aminek én is örülnék. (A barackos például.) Viszont a nagy részük számomra nem lenne kihasználható, mivel ennyi lilát, zöldet, kékes, pirosat, narancsot soha az életben nem lennék képes elhasználni, különösen hogy a hétköznapokon általában csak natúr színeket viselek és tényleg ünnepnapnak számít ha a sminkembe belecsempészek egy kis bordót, vagy sötétebb zöldet-lilát.
A másik ok, pedig amit már az imént is megneveztem, hogy ezek a paletták önmagukban nehezen használhatóak. Például a kék változattal nem igen lehetne egy komplett sminket készíteni.
De például egy sminkes számára ideális ezek a kis paletták.


Nagyon-nagyon szeretem az Anastasia Beverli Hills Norvina palettámat. Nincs olyan hét, hogy ne venném elő legalább egyszer. Épp ezért nagyon örültem, amikor kiderült, hogy Norvina újabb palettákat álmodott meg a márka számára. 
Összesen három palettáról van szó, mégpedig pigmentes palettákról. A képen látható szerintem a legszebb, de még ezt sem tudnám kihasználni. Egyszerűen kizártnak tartom, hogy ennyi lilát valaha is elhasználnék, de ugyanez vonatkozik a pink és sárga árnyalatokra is. Akkor pedig mik maradnak? a natúr színek. Épp ezért teljesen feleslegesnek tartanám, hogy beszerezzem ezt a palettát, vagy akár a másik kettőt. Itt szintén megjegyezném, hogy egy profi sminkes számára viszont szuper lehet egy ilyen paletta.


Ha már Anastasia Beverly Hills, akkor felkerült a listára a legújabb palettájuk, ami egy kollaboráció Carli Bybel youtube guruval. Carlit valamikor én is nagyon kedveltem, amíg nem vált belőle egy zs kategóriás Kim Kardashian hasonmás. A paletta csomagolása számomra nagyon olcsó hatást kelt, egy picit a kislányoknak készült játék-sminktermékekre emlékeztet. A színek pedig unalmasak és tompák, semmi olyan nem nyújt, amit ne láttunk volna már rengetegszer. Úgy érzem, azzal, hogy az ABH is beállt azon márkák sorába, akik hetente jelentkeznek valami újjal, el is vesztették a varázsukat. Korábban, amikor csak fél évente jelent meg egy palettájuk, sokkal izgalmasabbak és igényesebbek voltak az újdonságaik.


Ezek voltak tehát azok a paletták, amik bár szépek és tetszenek is, de valamilyen okból kifolyólag mégsem szerezném be őket. Úgy érzem, hogy az utóbbi években nagyon sokat fejlődtem ezen a téren, hiszen már nem veszek olyan sminktermékeket, amiket nem használnék, csak azért, mert épp megtetszik valami.

Nektek mi a véleményetek a fenti palettákról? Van olyan paletta ami tetszik nektek, de mégsem vennétek meg valamilyen okból? Ha igen, melyik az és milyen okból döntöttek ellene?

Megjegyzések