Catrice Kedvencek


Még emlékszem, mikor a Catrice mint az Essence testvérmárkája megjelent kis hazánkban, a beauty blogok hajnalán. Milyen izgatottan vártuk a trendkiadásokat, adtuk egymásnak az infót, hogy kikerültek az új termékek, melyik üzletben érhető el ez és az a limitált kollekció. Ó, régi szép idők! 
Tényleg volt olyan időszak, hogy a sminkkészletem felét Catrice termékek tették ki és meg kell mondanom, a márka hatalmas utat tett meg az első termékeiktől a mai kínálatig. Ennek ellenére az utóbbi években úgy érzem, hogy kicsit kinőttem a termékeiket. Már nem hoznak lázba a szortimentváltások és a limitált kollekciókat sem figyelem sas szemmel. Talán pont ezért történt meg, hogy a Catrice kedvenceim meglehetősen leredukálódtak. Viszont ezen néhány termék közül van olyan, amit már nagyon sok éve használok és rendszeresen újra vásárolok. Ezért született meg ennek a posztnak a gondolata, mert gondoltam megosztom Veletek, melyek azok a termékek a Catricetól, amik nekem nagyon bejöttek hosszú távon is. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, olvassátok végig a posztot. 



A Catrice Slim'Matic szemöldökceruzát már évek óta használom és nagyon szeretem, mindig újravásárolom. Az ára is nagyon kedvező, hiszen 1000 Forint körül mozog és hat árnyalat érhető el belőle, hidegebb és melegebb tónusok egyaránt. Nagyon vékony hegye van, így tényleg precízen lehet vele szemöldök szál kinézetű vonalak húzni, ezáltal természetes eredményt alkotva. Ugyanakkor a használata gyors és egyszerű, így sietős reggeleken gyakran ezt veszem elő. A mésik felén lévő kefe nagyon jó minőségű, szépen lehet vele fésülni-formázni a szemöldököt, elsatírozni a festéket. Télen és nyáron egyaránt tartós, még a strandolást és napozást is jól bírja, de egy tizenkét kilométeres gyalogtúra sem ártott neki, a szemöldököm utána is szép maradt. Az egyetlen negatívum benne, hogy nagyon gyorsan fogy. Ha napi szinten használom, körülbelül tíz naponta újat kell vennem.


A Catrice Camouflage Cream korrektor a márka egyik nagy öregje, és az egyik első nálunk is kapható drogériás teljes fedésű korrektor volt. Emlékszem milyen hatalmas nagy hype volt körülötte, mindenki ezt használta, és nem hiába, hiszen tényleg nagyon jó kis darab. Elsősorban bőrhibák elfedésére alkalmas, a szem alatti karikákra van belőle folyékony verzió. Összesen három árnyalat kapható belőle, ami nem túl nagy választék, főleg hogy inkább a világos bőrűeknek kedveznek. Én a legvilágosabb, 010 Ivory színt használom, viszont még ez is picit sötét télen, így elsősorban tavasz végén és nyáron kerül elé, mivel nagyon jól bírja a melegebb időjárást, jobban mint a folyékony korrektorok. Ez a picit tégely hihetetlenül sokáig elegendő, az enyémet tavaly tavasszal vettem és most érem majd el az alját. Nagyszerű utazós termék már a mérete miatt is.


A Catrice Demi Matt rúzsokat viszonylag későn fedeztem fel magamnak. Még tavaly év végén vásároltam a 070 From Rose With Love árnyalatot, de csak idén januárban kezdtem használni és azóta az egyik kedvenc hétköznapi árnyalatom lett. Maga a rúzs, nagyon szép, a klasszikustól kicsit eltérő csomagolást kapott. Igényes, nehéz műanyag, ami jól záródik, így remek táskába dobós darab.


Maga a szén egy pirosas-rózsaszínes, picit tompa szín, számomra tökéletes a hétköznapokra. A finishe valóban félmatt, engem leginkább a Colourpop Utra Satin rúzsokra emlékeztet. Nagyon kényelmes viselet, egyáltalán nem szárít és egészen tartós. Ha villával eszem meg sem kell igazítanom, de egy pizza után már lekopik kissé.


Biztosan fogok még több színt is vásárolni, mert nagyon bejött ez a formula. Egyetlen egy negatívumot tudok megemlíteni, a szagát. Felvitelkor rozsda szaga van, de után ez szerencsére nem érződik. Egyébként teljes fedése van és könnyedén siklik az ajkakon, nem lesz foltos és nem ül be a ráncokba sem. 


Ezek voltak tehát a kedvenc termékeim a Catrice-tól. Ha tetszett Nektek ez a poszt, szívesen készítek ilyet más márkákkal is. 

Nektek mik a kedvenceitek a Catrice kínálatából?

Megjegyzések