Illatgyertya Kívánságlista


A február számomra egy furcsa hónap. Még tél van, de amikor kisüt a nap, már a tavasz ígéretével melenget. Ilyenkor eluralkodik rajtam egyfajta türelmetlenség, amikor már elegem van a rövid, sötét, hideg napokból, a kopasz fákból és várom, hogy végre éledjen a természet. A február az a hónap, ami még túszul ejti az embert a lakásban, hiszen kinek van kedve hidegben és sárban kirándulni. Ám, miközben az első hóvirágokról és a vékonyabb kabátokról álmodozunk, még jól esik az otthon melegét fokozni egy finom illattal. Ebben a bejegyzésben néhány olyan gyertyát gyűjtöttem össze, amikor nagyon szívesen kipróbálnék így a tél derekán.  


Nem sok tapasztalatom van a méhviasz gyertyákkal, de a Milkhouse Candle Co. termékeivel szemezgetek egy ideje. Először is, szerintem nagyon mutatós ez a retro tejesüvegre hajazó design amit kaptak. Másrészt pedig ott van illatok ígérete a nevek alapján, mint a képen látható Creamery White Driftwood&Coconut. Mivel imádom a kókusz illatot, így azonnal fel is került a kívánságlistámra.


A Bath&Body Works Flannel nevet viselő illatából többféle design és kiszerelés létezik, de szerintem kijelenthető, hogy ez a kék-arany üveg, a pulcsis rókával, sünivel a legimádnivalóbb. Még az őszi kollekció része volt, de az illat leírása alapján a hűvösebb hónapok bármelyikére ideális. Bergamott, pézsma és mahagóni a fő illatelemek. 


Szintén a Bath&Body Works kínálatából néztem ki a Frozen Lake illatot, amiben borókabogyó, levendula és eukaliptusz illatjegyek keverednek. Egy igazi friss téli illatnak tűnik, ráadásul ki tudna ellenállni a cuki pulcsis mosómedvés designnak? A márkával kapcsolatban azt tapasztaltam, hogy a gyertyáikat elég meggyújtani tíz-tizenöt percre, hogy intenzív illattal árasszák el a szobát, pont ezért nagyon gazdaságosak is, hiszen napi szintű használat mellett is hetekig tart, amíg elfogynak még a kisebb kiszerelések is. 


A DW Home gyertyákkal kapcsolatban is csak jó tapasztalataim vannak, ezért mindig figyelem az újdonságaikat. A Iridescent Moonstone már a nevével megfogott, mert a holdkő a kedvenc ásványom. Az illat leírása alapján a kasmír, vanília és a tonkabab aromája keveredik benne, így a friss, melengető, lágyan édeskés illatot tudok elképzelni, ami tökéletes például egy nappaliba, irodába vagy akár egy üzlethelységbe is.


A Yankee Candle gyertyái és illatviaszai régi kedvenceim. A Warm Cashmere az egyik legkellemesebb, megfoghatatlan illatuk, amit nagyon szeretek a hidegebb hónapokban. Illatgyertyám még nem volt belőle, de mindenképpen szeretném kipróbálni ebben a formában is. Az illatjegyei között a pézsma, szantál, vanília, narancs és kardamon is megtalálható, mégsem túl fűszeres vagy fojtogató aroma. Számomra ez egy olyan illat, ami például tökéletes ajándék is lehet akár lakásavatóként, vagy szülinapra, Valentin-napra is. 

Ezek voltak tehát azok a gyertyák, amiket ki szeretnék próbálni a közeljövőben. 

Ti kedvelitek az illatok gyertyákat? Van kívánságlistás illatotok?

Megjegyzések