Yankee Candle "Warm And Cosy" Illatgyertya Teszt/Vélemény

 

Nagyon szeretem azokat az illatgyertyákat, amiknek megfoghatatlan illata van. Amikor nem tudod megnevezni az olyan illatjegyeket, mint az alma, a fahéj, a csokoládé vagy épp a karamell. Egyetlen illatjegy sem tűnik ki, hanem összeölelkezve megalkotni egy egyedi aromát. Ezek az illatok a kedvenceim. A Yankee Candle Warm And Cosy is ilyen. Ebben a bejegyzésben részletesen írtam róla, ha kíváncsiak vagytok rá, olvassátok végig a posztot.


Ez a Yankee Candle gyertya már megjelenésében is őszies, melengető hangulatot áraszt. A tábortüzes címke és a bézs viasz nagyon mutatóssá teszik. Az idei őszi kollekció egyik darabja. Egy másik illatról a kollekcióból, a Crisp Campfire Apples-ről ebben a bejegyzésben olvashattok.


Az illatjegyek között borsmenta, eukaliptusz, kasmír, borostyán, cédrusfa, pacsuli és pézsma is megtalálható, amik alapján én egy gyógynövényes, fás illatot vártam. 
Az illat ehhez képest meglepően édes. Az illatjegyek tökéletesen egymásba olvadnak, olyan formán, hogy egyik sem tűnik ki a többi közül, egyiket sem tudnám nevén nevezni. Az illat egyszerre édes, melengető, friss és fűszeres, miközben megvan benne a kellő karakteresség és mélység, hogy egy igazi otthonos, őszi esszenciává váljon.


A kanóc szépen és egyenletesen ég, elfújáskor sem füstöl túl sokáig és nem teszi így tönkre az illatélményt. A gyertya illata intenzív, nagyjából öt perc égetés után pár méterről már érezni az illatát és negyed óra alatt képes betölteni egy kisebb szobát, fél óra elteltével pedig nagyon lágyan a szomszédos helységekben is érezhető az illata.


Ez egy olyan illat, amit én vendégváró-illatnak is szoktam nevezni, hiszen nem túl harsány, nem konkrét, így biztosan senki számára sem kellemetlen, mint például egy tömény vanília vagy karamell illat. Egyszerűen csak teremt egy kellemes, meleg atmoszférát, anélkül hogy tolakodó lenne.


Nekem az egyik kedvenc illatom lett idén ősszel és be is került a kedvenc őszi illataim közé. Ha valaki kedveli a Lake Sunset, Warm Cashmere vagy Crackling Wood Fire illatokat, akkor ezt is szeretni fogja, mert hasonló aroma.


Szerintem tökéletesen illik az esős, hideg, ködös októberi estékhez, amikor hazaérve alig várjuk, hogy bebújjunk a meleg takaró alá egy bögre teával. Az ilyen esték hangulatát idézi meg számomra ez az illat.


Ti milyen gyertyákat kedveltek ősszel? Van kedvencetek?

Megjegyzések