Autumn Haul - Őszi Szerzemények 2. (Ruhák, Kiegészítők, Karácsonyi készülődés, stb...)


 Az utóbbi másfél hónapban több tételt kipipálhattam az őszi kívánságlistámról és elkezdtem a karácsonyra is vásárolgatni, mert szeretek magamnak időt hagyni, hogy kitalálhassam milyen dekorációkat szeretnék készíteni és így több időm marad körülnézni, hogy mit hol érdemes beszerezni. Úgy döntöttem, hogy egy posztban összegyűjtöm ezeket az újdonságokat, és elmesélem Nektek, hogy hol bukkantam rá ezekre a kincsekre és milyen dekorációkat tervezek idén a házunkba. Főzzetek egy teát vagy forrócsokit, készítsetek be valami nasit, mert ez most egy hosszú poszt lesz. 😊

Kezdjük a legfontosabbal. Cuki zoknik. Imádom az aranyos zoknikat és minden évszakban szoktam vásárolni néhány új darabot, viszont ősszel és télen különösen nagy jelentőségük van a zokniknak, mert nagyon fázósak a lábaim. Plusz reggelente mindig mosolyt csal az arcomra, ha az egyszerű bokacsizma és bakancs alá egy ilyen cuki darabot vehetek fel. Ezt a szettet a Housebrand webshopban lőttem és még mindig kapható, 2495 Forintba kerül a három, extra meleg és extra imádnivaló rókás darab.

A Shein oldalán bukkantam rá erre a Bottega Veneta dupe táskára, amihez hasonlót egyébként a H&M webshopban is találtok most, viszont a Shein oldalán nagyon sok színben elérhető. Egyébkét nagyobb, mint ahogy a képen és a webshop fotóin tűnik. Kényelmesen elfér benne a pénztárca, telefon, maszk, kézfertőtlenítő és az összes világvége-must have. Gondolkozom még egy fekete és egy piros vagy zöld változaton is.

Szintén Housebrand szerzemény ez a kalap, amit sajnos már nem láttam a webshopban. Több éve kerestem már a tökéletes kalapot, de valahogy egyik sem tetszett igazán, viszont ez a láncos darab nagyon az én stílusom. (A fehér macskaszőrök nem jártak hozzá, azt Bucky biztosította, miután alaposan megvizsgálta a kalapot.)

Ti is imádjátok a cuki pizsamákat? Ezer éve kerestem már ilyen kockás pizsamaalsót, az meg hogy a pólója Minnie egeres még egy indok volt, hogy megvegyem. A Sinsay webshopban találjátok, sok más hasonlóan imádnivaló pizsivel, amik közül még biztosan fogok én is válogatni.

H&M-es szerzemény ez a kockás miniszoknya, ami szerintem tökéletes lesz télre egy vastag harisnyával és bakanccsal.

Szintén a Sheinről rendeltem ezt a leopárdmintás pulcsit. Van már egy leopárdmintás pulcsim, de az sötétebb és apró rajta a minta. Legalábbis ezzel nyugtattam magam, hogy igenis szükségem van erre a darabra is. 😁 Egyébként a Sheinen kifogyhatatlan tárháza a leopárdmintás daraboknak, ha ti is kedvelitek őket, érdemes szétnézni.

Ezt a pólót a Sinsayen lőttem, ez is kapható még több színben is és most akciósan csak 1435 Forint. Nagyon kellemes anyaga van.

Idén ősszel valahogy nem éreztem rá a basic pólókra, így inkább két mintásat szereztem be. Ez a cicás darab is Sinsay-szerzemény, szintén kapható még több színben és csak 1295 Forintba kerül.

Ezt a ruhát Housebranden találtam és már többször is viseltem harisnyával és bokacsizmával. (Amíg még kellemes őszi idő volt, akkor kardigánnal vagy bőrdzsekivel, most már szövetkabáttal.) Ez is kapható még, nagyjából 7000 Forintba kerül.

Most pedig jöjjön a karácsonyi díszek, dekorációk, csomagolópapírok, gyertyák és kozmetikumok áradata. 😁

Idén a nappalinkba és a konyhába, ebédlő részre piros és zöld dekorációkat tervezek és ezekhez vásároltam leginkább. A nappalinkban lévő kicsi műfenyőt általában már december elején feldíszítjük, egyrészt a hangulat miatt, másrészt mert mire eljön az ünnep, a macskák ezen általában kitombolják magukat. Idén ez a fa is piros és zöld lesz.

Télen nagyon sok teát és forró csokit iszunk és hétvégente általában forraltborozás is van, ezért szerettem volna egy karácsonyi hangulatú poháralátétet. A Pepcoban találtam ezt a piros filc szettet, amiben négy darab van.

Nagyon tetszenek ezek a minimalista stílusú kerek fém koszorúk, amiket valamilyen zölddel díszítenek. A H&M webshopban vásároltam a képen láthatót és alig várom, hogy felrakhassam. Eleinte az ablakba szerettem volna tenni, de az elmúlt napokban az is felmerült bennem, hogy a falra rakom majd a nappaliba. Ti hova tennétek inkább?

Szeretem időben beszerezni a csomagolópapírokat, mert a szebbeket általában már november elejére elkapkodják. Tavaly is tetszettek a H&M webshopban kapható csomagolópapírok, de amiket kinéztem, azok gyorsan elfogytak, így amikor idén megjelentek a kínálatban, rögtön le is csaptam rájuk. Egyébként ha a webshopból rendelitek, egy akkora dobozban fogják kiküldeni, amiben egy ember is kényelmesen elfér. 😁

Imádok mindent ami Candy Cane. Jöhet illet vagy minta, vagy candy cane alakú dísz, lenyomat. Ez a H&M konyharuha is a piros csíkos cukorkára emlékeztet és szerintem nagyon kis ünnepi hangulatú. A konyhánkban egy forró csoki standot szeretnék készíteni dekorációnak is ehhez választottam őket.

Még sosem vásároltam a H&M illatgyertyáiból, mert általában ragaszkodom a Yankee Candle, BBW és DW Home gyertyáimhoz, de amikor megláttam ezt a borsmentás gyertyát, azonnal lecsaptam rá. A leírás szerint az illata "játékos candy cane, törékeny vaníliával keverve). Engem egyelőre a klasszikus Negro cukorkára emlékeztet, de még nem gyújtottam meg. Kíváncsi leszek rá, hogy égetve milyen és mennyire intenzív. Szeretnétek róla posztot?


 
 Nagyon szeretem a H&M díszpárnahuzatait. Minden évszakban szoktam venni pár újat és sokszor mixelem is őket. Idén egy zöld leveles, piros bogyósat ( a háttérben láthatjátok) és ezt a North Pole feliratút választottam. Ezek most nem elérhetőek, de érdemes figyelni a webshopot mert szokott lenni készletfeltöltés a karácsonyi kollekcióból.

Ebből a piros-fehér rengetegből, a fogókesztyű, a már korábban említett alátét és a cukorkás karácsonyfadísz kivételével minden KIK-es szerzemény, ezek pedig a Pepcoból vannak. A cuki Let it Snow bögrében volt csoki praliné is, de azt már megettem. (sorry not sorry) Ez szerintem nagyon jó ajándékötlet is, ha valakinek egy kis apróságot szeretnénk. 

A fa hópehely szerintem extra cuki, ezt is a konyhai dekorációhoz vettem. A kétféle szalag pedig mindig jól jön a dekorációkhoz és a csomagoláshoz. 

A piros masnikból több csomaggal is vettem, ezeket a kicsi fánkra, koszorúkra és egyéb dekorációkhoz szereztem be. A Kikben kapható ilyen candy cane utánzat cukorka. Ennek epres íze van, de számomra ez lényegtelen, mivel inkább dekor elemként fogom használni. 

Karácsonyi fogókesztyűt már évek óta kerestem, de eddig nem találtam olyat ami úgy igazán tetszett volna, így nagyon megörültem ennek a piros norvégmintásnak. De ahogy ismerem magam, úgysem fogom használni, mert túl szép és csak dekoráció lesz. 

A kis cukorkás, három darabos dísz szettet nem tudtam otthagyni, mert mennyire édes már. Azt hiszem grincsfához fogom majd használni. 

Ha már candy cane mánia, akkor meg kell súgnom Nektek, hogy a Notino webshopban kapható kétféle szettben egy ilyen tusfürdő. Én az I love... Crushed Candy Cane két darabos szettet vettem meg, amihez egy fürdőrózsa is tartozik, de kapható belőle egy nagyobb szett is, amiben egy testvaj is van. A tusfürdőnek valami fantasztikus édes borsmentás cukorka illata van. Igazi téli must have darab. 


A rose gold díszeket a nagy fenyőfánkra vettem, mert idén arany, rose gold és fehér fát szeretnénk. (Illetve én szeretnék, Gergőnek általában teljesen mindegy. 😁)

A Kikben találtam ezt a szívecskés szettet és a mini gömbszettet, valamint a kis csillámos golyócskákat, amiket majd egy másik grincsfára szeretnék feltenni. És ha valakinek most felszaladna a szemöldöke és eltöprengne, hogy jól olvasta e a korábbiakat, azt meg kell, hogy erősítsem, tényleg több karácsonyfát és grincsfát szoktam készíteni, egyszerűen imádom feldíszíteni a házat az ünnepekre és mi mással foglalhatná el magát az ember a hosszú téli estéken (pláne világjárvány idén) mint ilyen kis ünnepi DIY projektekkel?

Egy picit sajnálom, hogy a Yankee Candle már nem készít illatviaszt az újabb kollekciókból. Viszont cserébe csodás ünnepi szetteket dobtak piacra. Én a Yankee Candle Magical Christmas Morning díszdobozos szettet választottam, amiről az előző bejegyzésben olvashattok véleményt.

Az Yves Rocher idei karácsonyi kollekciói sem okoztak csalódást. Egyelőre egy kézkrémet hoztam el az almás kollekcióból, aminek isteni almás pite illata van. Biztosan fogok még venni belőle egy testápolót is és talán ajándéknak is vásárolok majd belőle.

Ezek voltak tehát a legújabb szerzeményeim. Remélem tetszett Nektek ez a poszt és tudtatok belőle ötletet meríteni, akár a karácsonyi dekorációkhoz vagy ajándékokhoz. 


Ti mit vásároltatok mostanában? Vettetek már valamit Karácsonyra?


Megjegyzések