Parfüm Pillanatok: Lancome - La vie est belle L'Éclat

A Lancome La vie est belle illatával a tavalyi évben kezdődött a szerelmünk, ami azóta is töretlen. Az illatról itt írtam részletesen. A L'Éclat illatvariáció az őszi kívánságlistámon szerepelt és meg is vásároltam végül. Erről az illatról fogok most mesélni Nektek. Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor olvassátok végig a posztot és a végén válaszoljatok a feltett kérdésre.

A Lancome La vie est belle L'Eclat 2017-ben debütált és az illat mögött Anne Flipo and Dominique Ropion állnak, utóbbi nevéhez fűződik a Givenchy Irresistible és Mugler Alien illata is. Az üveg és a doboz az eredeti parfüm designját kapta, eltérés csupán az üveg metszett díszítésében van, ami igazán ragyogóvá teszi megjelenését. A kupak jól zár, a parfümöt nyugodt szívvel lehet utaztatni, a szórófej pedig lágy, egyenletes permetet produkál.

Illatjegyek: 

Fejillat:Mandarin narancs, bergamot, frézia

Szívillat: Narancsvirág, fehér virágok, írisz, Sambac jázmin

Alapillat: Vanília, szantálfa, pacsuli 


Fújás után azonnal elkap egy jóleső deja vu érzés, ahogy feldereg előttem az eredeti parfüm illata. Ez a kreáció viszont sokkal energikusabb és üdébb szerintem. Fújás után közvetlenül a karcos és friss citrusok üdvözölnek, amik nagyon jól kiegészítik a jázmin és a fehér virágok kecsességét. A narancsvirág pár perc elteltével mutatja meg magát és szépen harmonizál a vaníliával, ami a parfüm teljes jelenlétét átöleli, egy kellemes édességet adva neki. A szantálfa lágy fűszeressége mélyíti az illatot és karaktert ad neki. Ez az illat számomra egyértelműen a hűvösebb időjáráshoz passzol, de még kora tavaszra is el tudom képzelni esti-alkalmi illatként. Egyébként inkább nappali illat. Elegáns és kifinomult, olyan parfüm amit viselhetünk munkába és egy különleges alkalomra vagy randira is.

A tartósságát tekintve nagyon jól szerepel, rajtam 8-10 órán át érezhető, hajon és ruhán másnap is megmarad az illata. Ha korosztályhoz kellene kapcsolnom, akkor inkább a huszonöt év felettiek tudják szerintem értékelni a kifinomult és egyáltalán nem harsány eleganciáját. Ha az eredeti La vie est belle és a L'Eclat között választanom kellene, akkor azt hiszem még mindig az eredeti mellett tenném le a voksomat, de a L'Eclat egyértelműen bekerült a top 10 kedvenc parfümöm közé.

Próbáltátok már a Lancome parfümjeit? Van kedvencetek?

 

Megjegyzések