Arcápolási termékek, amiket magammal vittem a nyaralásra


Július második felében egy hetet töltöttünk a horvát tengerparton. Mivel tudtam, hogy perzselő hőségre, éghajlatváltozásra és sós tengervízre kell felkészítenem a bőrömet, így igyekeztem összeállítani egy olyan bőrápolási csomagot, amivel a lehető legkevesebb lépéssel tudom ápolni a bőrömet, mégis garantálva azt, hogy az itthon megszokott állapotában marad. Vagyis nem leégve, pattanásos-mitesszer kiszáradt vagy épp extrém mód zsíros bőrrel szerettem volna hazaérkezni, amikre sajnos már volt példa nyaralások után. 
Ahogy telnek az évek, egyre inkább észreveszem magamon, hogy a nyaralások alkalmával inkább a bőrápolásra, illetve a bőröm állapotának megőrzésére fektetem a hangsúlyt és sokkal kevesebb sminkterméket viszek magammal. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem Nektek, hogy miket vittem magammal az egy hetes nyaralásra és leírom a tapasztalataimat is, hogy mennyire vált be ez a bőrápolási rutin. Ha kíváncsiak vagytok rá, olvassátok el a teljes bejegyzést. 


Arctisztítás


Amiből csak lehetett, igyekeztem kicsi vagy kifejezetten travel size kiszerelést választani. Utóbbiak ugyan árban nem érik meg, de ha külön utazós palackokat kell vásárolni, ezekbe áttöltögetni a már meglévő termékeket, stb, akkor idő és energia ráfordítás szempontjából ugyanott tartunk. Mivel autóval utaztunk, így annyira nem kellett spórolnom a hellyel sem, nyilván egy repülőút alkalmával rászántam volna az időt, hogy mindent átcsomagoljak a 100ml üvegekbe. 
  • Balea kétfázisú sminklemosó - Nem a kedvencem, de mivel kicsi kiszerelés és a vízálló szempillaspirált is lehozza, így ezt vittem magammal. 
  • Garnier micellás víz - A jó öreg, klasszikus rózsaszín kupakos, amit évek óta használok és szeretek. Nekem jobban bevált, mint a Bioderma vagy akár a L'Oréal. Lehet belőle kapni mini változatot is, így ezt szereztem be. A sminklemosó, arclemosó után szoktam használni. Itt olvashattok róla részletes tesztet. 
  • Mixa arclemosó kipirosodásra hajlamos bőrre - Tavasz óta használom és szeretem ezt a terméket. A pumpás kiszerelése nagyon praktikus. Reggel és este is ezt használom arcmosáshoz. Itt olvashattok róla részletes véleményt. 
  • COSRX AHA/BHA tisztító tonik - Szégyenszemre még nem írtam róla részletes tesztet, pedig már a második flakont használom el ebből a hámlasztó tonikból. Szintén a full size kiszerelést vittem magammal, mivel csupán negyedig volt a flakon és a karcsú kialakítása miatt nem is foglalt sok helyet. 
Bőrápolás/Fényvédelem


Itt könnyű dolgom volt, hiszen ezen termékek kiszerelése eleve kisebb, de néhány travel size méretű darab is bekerült a neszesszerbe. A jól bevált termékek mellett néhány extra ápoló kozmetikum is bevetésre került. 
  • Benton Snail Bee esszencia - Szintén egy olyan termék, amit évek óta használok és szeretek. Általában reggelente szoktam felvinni az arctisztítás utáni lépésként. Megnyugtatja a bőrt és egy extra ápoló lépésként is szolgál. Itt olvashattok róla bővebben.  
  • Balea Aqua zselé - A márka mindenmentes termálvizes zseléje nálam nagyon bevált és a nyári melegben ennél jobb ápoló terméket el sem tudok képzelni a bőrömnek, így egyértelmű volt, hogy velem utazik. Reggel és este is ezt használtam. Itt találtok róla tesztet. 
  • Vichy Minéral 89 Booster - A Notino Summer Boxban lapult ezt a pici, 5ml-es kiszerelésű termék, ami egy könnyű állagú hidratáló, erősítő és bőrvédő szérum.  Az esti arcápolási rutinomban használtam. Nagyon jól megnyugtatta a bőrt az egész napos meleg, sós tengervíz és napfény okozta megpróbáltatások után. A pici kiszerelés jól beosztva elegendő volt 6 estére, bár most már kapható belőle 30ml-es változat is, ha most utaznék, akkor azt vinném magammal. 
  • The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% - Ez a termék is alappillére a bőrápolási rutinomnak. Reggelente, a Benton esszencia után szoktam használni. Ez a termék elsősorban a mitesszerek és pattanások ellen hasznos, de nagyon jól nyugtatja és mattítja a bőrt, illetve egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt. 
  • COSRX Aloe Soothing fényvédő SPF50 - 50-es SPF-nél kevesebb fényvédővel tengerpartra utazni szerintem felelőtlenség, mivel az extrém erős napsugárzás nagyon károsítja a bőrt megfelelő védelem nélkül és ide a 15-30-as SPF bizony kevés.  Én a hétköznapokon is ezt a magas faktorszámot preferálom. Könnyű, gyorsan beszívódó, kellemes citrusos illatú krém, ami nem hagy foltokat, nem ragacsos és sminkelni is szépen lehet rá. Reggelente mindig ezt használom, itthon is, így a nyaralásra is magammal vittem. 
  • La Roche Posay Anthelios XL 50 SPF fényvédő - Szintén a Notino boxban lapult ez mini verzió, ami a strandtáskámba került. Délután általában ezt kentem az arcomra, mivel a tengerparton extrém mód éget a nap, ezért a reggel felkent fényvédő kevés, mindenképpen érdemes legalább egyszer újrakenni a fényvédőt az arcon, illetve testen akár óránként is, ha nem vízálló változatot használtok, akkor pedig mindig fürdőzés után. Testre használatos fényvédő esetében is a 30-50 faktort javasolnám, ennél kevesebbel csak leégni lehet a tengerparton. 
  • Korika méregtelenítő fátyolmaszk - Mindenképpen szerettem volna vinni magammal valamilyen arcmaszkot és helytakarékosság illetve használat szempontjából nekem a fátyolmaszkok a legkézenfekvőbbek. Ez a termék egy nagyon jó extra ápolás volt a bőrömnek az ott eltöltött hét során. Ha most utaznék, biztosan vinnék még egy-két fátyolmaszkot magammal, hogy legalább minden másnap feltehessek egyet. 
Extra termékek


Összegyűjtöttem még néhány olyan terméket, amik nem biztos, hogy must have darabok, de én magammal vittem őket. 
  • Ebelin vattakorongok - Otthon is ezt a vattakorongot használom és nagyon megörültem, hogy kapható 30 darabos kiszerelésben is, így nem kellett külön elcsomagolnom belőle. 
  • La Roche Posay Serozinc permet - Ez a nyugtató-frissítő arcpermet nálam szintén alapdarab, így magammal vittem a nyaralásra is és milyen jól tettem. Nagyon klassz volt a strandon használni és esténként is jól esően nyugtatta a bőrömet. 
  • Avon arctisztító balzsam - A nyaraláson összesen talán kétszer volt rajtam alapozó és arcsmink, de ez a tisztító balzsam nagyon szépen lehoz mindent, ráadásul a kiszerelése is praktikus-utazásbiztos. 
  • Make Me Bio rózsavíz permet - Szintén nagy-nagy kedvencem. Itt írtam róla részletesen. Ha valakinek érzékeny bőre van, ami hajlamos irritálódni a sós víztől és napfénytől, akkor egy ilyet mindenképpen vigyen magával a nyaralásra, mert nagyon jól nyugtatja és hidratálja a bőrt. 
Amit még magammal vittem: arctisztító kendő, konjac szivacs. Az arctisztító kendőt általában a strandon használtam, mielőtt újra bekentem volna az arcomat fényvédővel. A sós víz miatt igazi must have termék. A kis szivacs pedig nálam szintén alapdarab, mert gyengéden, mégis alaposan tisztítja a bőrt.


Ezek voltak tehát azok a termékek, amiket magammal vittem a nyaralásra. Összességében bevált ez az arcápolási rutin, de a legközelebbi alkalommal biztosan csomagolok még egy-két fátyolmaszkot az extra ápolás érdekében.

Ti milyen termékeket szoktatok magatokkal vinni nyaralásra? Vásároltok utazó-méretű kozmetikumokat, vagy inkább a meglévőket csomagoljátok át kisebb flakonokba?

Megjegyzések