Colourpop Good Sport Paletta Teszt/Vélemény


A Good Sport palettát ősz elején dobta piacra a Colourpop és első látásra beleszerettem. Szerintem szuper vagány ez a narancs-pink leopárdmintás csomagolás és a színek is igazi őszies-téli árnyalatok, mattok és fényesek vegyesen. A hétköznapi színek mellett különlegesebb árnyalatok is megtalálhatóak benne, így jól "ki lehet vele egészíteni" egy egyszerűbb nude palettát, akár egy utazás alkalmával is. 
Jöjjön tehát a Good Sport paletta tesztje. 



A csomagolás a megszokott karton dobozos, mágnessel záródó karton paletta, tükör nélkül. A leopárdmintán nagyon jól mutatnak az arany betűk. Az ára 16$ azaz átszámolva hozzávetőlegesen 4500 Forint. Ezért tizenkét színt kapunk. Érdemes figyelni a különféle akciókat és kuponkódokat, mert a 10$-os szállítási díj, azért eléggé tud fájni. Nekem az ingyenes szállítás akcióval sikerült megrendelnem, de ilyen sajnos kb. évente egyszer akar.


A palettában öt metálos és hét matt árnyalat található. Az alap színek, mint highlight, crease-árnyalat, satírozószín, matt barna vagy fekete nincsenek meg benne, így önmagában nehézkes használni, nekem mindenképpen kell mellé egy másik paletta. Sötétebb bőrűek talán tudják használni highlightnak a Wild Out árnyalatot és Crease vagy satírozó színnek a High Hopes árnyalatot. 
De ha valaki különlegesebb színekkel szeretné feldobni a sminkkollekcióját, akkor érdemes megfontolni a beszerzését, hiszen itt most nem a megszokott kék, lila és zöld árnyalatok kerülnek elő, ahogy a színesebb palettákban általában, hanem igazi pikáns, izgalmas árnyalatok.


Amit még kell említenem, hogy a matt színek textúrája esetenként nagyon furcsa, pigmentszerű, ezért érdemes egy "ragadósabb" primerrel dolgozni velük, máskülönben nagyon porolnak és potyognak.


Most pedig vegyük sorra a színeket.

Első sor: 
Wild Out: Meleg metálfényű pezsgőszín
Hooky: Matt pirosas terrakotta
Rookie: Metálos narancsos bronz, kék mikrocsillámokkal
Sista: Matt élénk lila

Második sor: 
Licious: Metálos sárga arany
High Hopes: Matt meleg világosbarna
Reckless: Matt bordóba hajló barna
Trooper: Matt tompa sárga

Harmadik sor: 
Hooked: Metálos jeges szürkés-zöld
Trophies: Matt sötét barnás olívaszín
EBB:Metálos zöldes óarany
Flow: Matt tompa lila


Most pedig jöjjön néhány közelebbi kép a különböző színekről. Ha a képekre kattintotok nagyban is megnézhetitek őket.








Most pedig jöjjenek a színminták. A swatchok egy húzással szemhéjalap nélkül készültek.



Benti, természetes fényben.


Benti természetes napfényben. 

Wild Out: Selymes, nagyon szépen pigmentált meleg pezsgőszín. Minimálisan potyog. 
Hooky: Nagyon szépen pigmentált matt pirosas terrakotta. Nem potyog, gyönyörűen lehet satírozni. 
Rookie: Az egyik legszebb bronz árnyalat amit valaha láttam. Narancsos-reze szín és a kék mikro glitterek nagyon különlegessé teszik. Ezeket sajnos nehéz fotón visszaadni, de szemhéjon is gyönyörűen érvényesülnek. Minimálisan potyog. Az egyik kedvencem a palettából. 
Sista: Matt élénk lila. Nagyon érdekes, száraz, szinte pigmentszerű állaga van. Egy tapadósabb alap nélkül meglehetősen foltos. Azzal viszont szépen lehet építeni.


Az első négyesből három szín telitalálat, a negyedik, lila árnyalat eléggé problémás, a kezdő sminkelőknek biztosan meggyűlik vele a baja. Mindenképpen egy jó, tömött satírozóecset és egy ragadósabb szemhéjalap kell hozzá.


A kedvenc egyértelműen a a harmadik, Rookie árnyalat.


A második négyes, benti, természetes fényben.


Benti természetes napfényben.


Kinti természetes fényben.


Licious: Igazi sárga arany szín. Nagyon szép, élénk, bár egy kicsit gyengébben pigmentált, de jól lehet építeni. 
High Hopes: Matt meleg világosbarna. Nagyon pigmentált, nem porol, nem potyog, egy álom satírozni. 
Reckless: Ennek az árnyalatnak is az a furcsa, poros-pigmentes textúrája van, de sokkal szebben működik. Nagyon pigmentált, igazi telt, delejes vörösesbarna. Minimálisan potyog, a satírozásához viszont kell egy jó, tömött satírozóecset és némi türelem. 
Trooper: Igazi, gazdag matt okkersárga. Gyönyörűen pigmentált, nem potyog, nem porol. Tökéletes.


Ennek a négyesnek számomra van egy ilyen 60-as évek retro Twiggie ruha hangulata, talán mert abban a korban nagyon népszerűek voltak ezek a színek, különféle geometriai mintákkal. 
Mindegyik szín gyönyörű, bár a Licious és a Reckless kicsit problémásabb.Utóbbi mégis az egyik  kedvencem lett, mert annyira különleges barna. A másik kedvencem a High Hopes. A Trooper is nagyon tetszik, bár ezt még nem nagyon tudtam használni.


A harmadik sor, benti, természetes fényben.


Benti, természetes napfényben.


Hooked: Nagyon különleges, erősen pigmentált, selymes ezüstös-aranyos zöld. Másik nagy kedvencem a palettából. Minden fényviszonyban más-más arcát mutatja. 
Trophies: Matt barnás olíva szín. Egy picit gyengébben pigmentált, de szépen építhető. A satírozáshoz szintén egy jó ecset szükséges. A Hooked-al nagyon jó párost alkotnak. 
EBB: Ez a szín... ez valami álom. Brutálisan pigmentált, nagyon különleges zöldes-sárgás óarany. Nem potyog, nem porol, fantasztikusan lehet satírozni. Imádom, szeretem. 
Flow: Matt, tompa bordós lila. Jól pigmentált, minimálisan potyog, de szépen satírozható.


Ebből a négyesből az első és harmadik szín a kedvencem. A második és negyedik árnyalat picit problémásabb.


Összegzés: Szerintem ez egy nagyon jó paletta, de nem a Colourpop legjobbja. Különleges színek vannak benne, de néhány árnyalat tényleg csak tapasztalt sminkelők kezei közé való. A színek inkább őszies-téli árnyalatok és az is igaz, hogy a paletta önmagában nehezen használható, hiszen nincs benne highlight vagy satírozószín. Azoknak javasolnám, akik egy különlegesebb darabbal szeretnék bővíteni a gyűjteményüket, aminek nem csak a belseje, de a külseje is szemet-gyönyörködtető. 
Nem "must have" darab, de jól kihasználható és van benne pár igazán különleges, egyedi szín. Én nagyon megszerettem és a hétköznapokon is gyakran előveszem. A Rookie és EBB árnyalatok nagy kedvenceim lettek. 

Értékelés: 5/4

Erre is azt tudom mondani, hogy nem a márka legjobb palettája, csakúgy mint a Dream St. esetében itt is vannak problémásabb színek, ugyanakkor igazán különleges árnyalatok, amit egy drogériás palettában nem találunk meg. Nem must have darab, de ha valaki szeretne pár különlegesebb színt, akkor nagyon tudom ajánlani. Ha élénkebb, egész évben kihasználható palettát kerestek, akkor inkább a Zodiacot ajánlanám. 
Van kedvenc Colourpop palettátok? Mit gondoltok a Good Sportról? Kipróbálnátok?

Megjegyzések