Arcápolási rutin

Reggel
Reggel általában hideg vízzel mosom meg az arcom, mivel ez beindítja a vérkeringést. Ezután az arctörlésre használt törülközőmmel (2-3 naponta cserélem) áttörlöm az arcom.
Nyáron az Alverde nappali arckrémjét használom, erről már írtam korábban. Ez egy mattító arckém ami primerként is remekül működik, nagyon szép egyenletessé teszi a bőrt. Egy tubus nekem 3 hónapra elég általában.
Ő az:

Este
A sminkemet amint lehet le szoktam mosni. Ehhez a Balea kétfázisú sminklemosóját használom.


Nekem nagyon bevált ez a lemosó, még a zselés tusokkal is megbirkózik. Egy tubus általában két hónapra elég.
Az arcom többi részére a Helia D arctisztítókendőjét használom. Ezt 10 darabos csomagolásban szoktam venni, általában 4 csomagot egyszerre, így több mint egy hónapra elég mivel csak akkor használom ha sminkeltem.


Ezután a Garnier Pure termékeit használom. Az arctisztító gélt és a tonikot. Ezek általában 3 hónapra elegendőek.







Ezután a Nivea Pure&Natural éjszakai krémjét használom. Egy tégely 2 hónapra elegendő.





Extra ápolás

Hetente 1x a H&M epres arcpakolását használom, a bőrradír is egyben. Egy tasak 2 hétre elegendő.



Ha pattanásom van akkor az Essence Pure Skin Anti-Spot gélt használom, ami nekem kb. fél évre elegendő.


Heti 1x szoktam használni saját készítésű joghurtos-mézes arcpakolást. Havonta 1x használok arcszaunát, majd egy nagyítós tükör és néhány kozmetikai kendő segítségével megszabadulok a mitesszerektől.

Hát ennyi lenne a "nagy titok". :D Semmiféle drága vagy nehezen beszerezhető termékről nincs szó, csupán csak annyi a trükk, hogy szigorúan betartom a már megszokott rutint.

Ti milyen termékeket használtok?

Megjegyzések

  1. Most vettem Essenc arclemosót meg tonikot, azt használom reggel meg este, meg van egy Avon arckrémem meg pakolásom.

    Üdv.
    Móni

    VálaszTörlés
  2. Nekem Evelin kozmetikumok vannak mst, de nem veszem meg újra. Annyira nem jók. Illetve a Rossmannba lehet kapni pattanásra való szappant ami nem szárít, én arra esküszöm!

    VálaszTörlés
  3. Hasonlókat használunk! ;)
    Bia

    VálaszTörlés
  4. Én nem használok ennyi mindent, sajnos :(
    Csak tonikot.. és néha miteszerre való arctisztítót...lusta vagyok ennyi mindent magamra kenni :S :D

    VálaszTörlés
  5. Az Alverdés cucc felkeltette a figyelmem :)
    Amúgy Rossmannos arclemosót használok, aminek eléggé pasi-szaga van :D Meg különösebb változást nem látok tőle, úgy hogy ha elfogyott váltani kell valamire. Lehet kipróbálom a Garnier Pure-t, amit írtál.

    VálaszTörlés
  6. Nagy favoritom a babafürdető és az Alverde mitesszer elleni arclemosója.

    VálaszTörlés
  7. A smink lemosására én is a Balea-t használom, a pattanásaimra pedig egy VerMix forte nevű szárító keveréket szoktam használni zsíros bőrre (a dm-ben lehet kapni).

    VálaszTörlés
  8. Tavaly mikor kezdett bejönni L'OREAL Triple Active krémje, vettem belőle és vettem hozzá tonikot is. Kivételesen be is jöttek, csak most drágább, mint akkor. Sajnos.

    VálaszTörlés
  9. Én heti 2x használom az Avon Clearskin bőrradadírját, ennek az állaga tetszett eddig a legjobban, ez elég sokáig eltart. Clearskin pattanás elleni arclemosót használok minden este, és Clean&Clear mitesszerek elleni tonikot. Reggel a Clearskin mattító bőrtápláló krémjét használom, ami primerként is megállja a helyét. Általában elégedett vagyok ezekkel az Avonos termékekkel. Főleg az arcradírt szeretem.

    VálaszTörlés
  10. Hasonló termékeket használok.

    VálaszTörlés
  11. én az Ilcsi márkájú fekete szappant használom és egy másik ilcsi márkájú arcradírt és teljesen jó nem lesz zsíros a bőröm és az illatát is imádom és teljesen növényi anyagokból vannak!

    VálaszTörlés
  12. Írnál bővebben a saját készítésű arcpakolásodról? :)

    VálaszTörlés
  13. én elég hanyag típus vagyok, nem szoktam mindennap,arlemosó, arctonik, krém, hanem héten csak 2szer.És ezt is úgy hogy egyszer szerdán, utána meg vasárnap akkor plussz arcradír és maszk jön hozzá.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)