2014. szeptember 9., kedd

Recept-Sarok: Egyszerű bögrés hamis brownie


 Nagyon régen volt már recept a blogon, de ezen igyekszem változtatni és a jövőben több főzéssel kapcsolatos tippet és recepteket is hozok nektek. Ezúttal egy nagyon egyszerű, de brutálisan finom, sokféle módon variálható sütireceptet hoztam nektek. Az a fajta süti, amit gyorsan össze tudunk dobni, akár a vasárnapi ebédhez, ha van egy plusz óránk, vagy ha vendégeket várunk, esetleg ha menthetetlen édességvágy tör ránk. :) Ráadásul a hozzávalókat tekintve is nagyon egyszerű édesség, hiszen a nagy részük biztosan mindenkinél kéznél van. 
Ha kíváncsiak vagytok a receptre, nézzétek meg a teljes bejegyzést. 



 Hozzávalók:

  • 1 tojás 
  • 1 bögre cukor (én kicsivel több, mint fél bögre Agave cukorral készítem)
  • 10-13dkg margarin (ezt majd később megmagyarázom) 
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál natúr joghurt vagy lekvár
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 bögre liszt (én fele-fele arányban használok sima és gesztenyelisztet)
  • 3-4 evőkanál holland kakaópor
Amit még tehetünk bele:
  • egy csipet fahéj vagy chili
  • 1-2 evőkanál nutella vagy mogyoróvaj. - Ebben az esetben 10dkg margarinnal számoljunk.
  • darált mandula, mogyoró, dió, stb.- Ebben az esetben 1 bögre liszttel számoljunk.
A tetejére csokimázt is tehetünk.

Tipp: Tálalhatjuk vaníliafagyival vagy, ahogy a képen is láthatjátok, sóskaramell-öntettel.


 Elkészítés:

1. A tojást és a cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk 5dkg mennyiségenként a margarint. Alaposan dolgozzuk el. Ezután beletesszük a joghurtot vagy lekvárt és a tejet.
2. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, teszünk hozzá egy csipet sót. Ezt is beleforgatjuk a masszába. Amennyiben van még extra hozzávalónk (nutella, dió, stb) azt most tegyük bele.
3. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát.
4. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt, közepes hőmérsékleten megsütjük. Ha ránézésre a közepe megszilárdult, érdemes egy fogpiszkálóval kipróbálni. Ha nem marad rajta tészta, akkor elkészült. Nem szabad túlsütni, máskülönben száraz lesz.
5. Kihűtjük, majd csokival bevonjuk a tetejét.

Sóskaramell öntettel

Néhány tipp:
  • A bögre mennyiség átlagosan egy közepes bögrét jelöl és nem csordultig tele, hanem a peremétől számított 1cm-ig. 
  • A 3 evőkanál joghurt egy kis dobozos natúr joghurtot jelent.
  • A joghurttól a tészta brownieszerű lesz, a lekvártól omlósabb.
Remélem tetszett a recept és kipróbáljátok! :)

Csináltatok már ilyen vagy hasonló sütit? Ha kíváncsiak vagytok a hűtőben eltartható sóskaramell szósz receptjére, írjátok meg kommentárban! ;) 

3 megjegyzés:

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...