Makeup Revolution Ultra Contour Paletta Teszt/Vélemény


Majdnem egy éve szereztem be ezt a palettát a Pink Panda webshopból és azóta is rendszeresen használom. A bejegyzés már január óta (!!!) vár türelmesen a sorára, hogy kikerüljön ide, de mindig csak halogattam, aztán úgy voltam vele, hogy várjuk csak ki azokat az igazi forró, nyári napokat és teszteljük le akkor is, hogy mit tud és kiegészítem vele az eddig leírtakat.
Mostanra azt hiszem elég tapasztalatot gyűjtöttem róla, hogy mindezeket egy bejegyzésbe gyűjtve megosszam veletek. Íme! :)




A paletta egy leragasztott karton dobozban érkezett, melynek hátulján megtaláljuk a színeket is. Sajnos külön nevük nincs az árnyalatoknak. 

A doboz egy fényes, masszív, jól záródó, a márkától megszokottnál minőségibb műanyag palettát rejt. Leginkább a Salvation palettákhoz tudnám hasonlítani. Mivel fényes a felülete, természetesen az én kis kompakt gépemmel nem volt egyszerű lefotózni. 
Tényleg jól záródik, így egy utazásra is biztonságosan magunkkal vihetjük.


Itt még használat előtt, érintetlenül. 
A felső négyesben találjuk a highlight színeket. 
Alul pedig a bronzosítók, illetve a kontúrszín kapott helyett. 


Januárban, több hónap használat után. Hozzá kell tennem, hogy rohanós hétköznapokon általában nem ezt használom, hanem a Lancome vagy a Catrice palettámat, mert méret szempontjából sokkal praktikusabbak. 
Ennek viszont van egy szép nagy, szuper tükre, illetve a pirosító kivételével mindent megtalálunk benne egy arcsminkhez. 
Én általában minden sminkeléskor szoktam kontúrozni és ilyenkor nyáron bronzosítót is használok. Plusz, sietős napokon a szemsminkemet is el tudom vele készíteni.



A márkának van még egy krémes kontúr palettája, illetve egy újabb púder állagú palettája is, ami szín-összetételben talán kicsit változatosabb, olyan szempontból, ha valaki mondjuk tél és nyár között barnul 1-2 árnyalatot, vagy, néha önbarnítózik, esetleg szoliba jár, akkor is mindig találhat benne megfelelő színt. (Plusz most épp akciós, 1890Ft-ra van leárazva.)
Bőrtónusokhoz illeszkedés szempontjából ez utóbbi változatosabb, mint a bejegyzésben szereplő, mert abban a sárgásabb és sötétebb tónusok is jelen vannak. 

Ez a paletta inkább a világosabb, rózsásabb bőrhöz passzol, mert a bronzosítók is inkább ezekhez a bőrtónusokhoz, illetve "under-tone"-okhoz passzolnak. A negyedik képen lévő fényviszonyban ez jobban átjön. Tehát nem annyira narancsosak, inkább a semlegesebb-rózsaszínes tónusban mozognak. 


A matt highlighterek mellett egy csillámos és egy szaténfényű is helyett kapott, illetve egy fényes bronzosítónk is van, ami inkább egy sötétebb highlighter.


A rózsaszínes matt kiemelőszínt én személy szerint sima púdernek szoktam használni sietős napokon, mert szépen lehet vele fixálni a korrektort. Én a brutális "baking" technikát nem szoktam alkalmazni és szerintem ezek a fehér és sárga Zorró maszk szerű highlightok maximum az Insta fotókon és videókban mutatnak jól, a való életben nem.


A sárgás tónusú matt highlight színt néha szoktam használni, ha mondjuk picit erősebb kontúrt készítek.


A pezsgő színű highlight tökéletes hétköznapokra.


Míg ez a csillámos csoda akár egy esti buliba, bár én inkább a szemsminkemben szoktam használni.


Ez a rózsaszínesebb tónusú bronzosító, általában ezt használom év közben.


A kontúr szín az én bőrtónusomhoz tökéletes. Egy bánatom van csak. Nem lehet külön megvenni, hogy ha elfogyna, akkor pótolhassuk.


A narancsosabb bronzosítót inkább most nyáron kezdtem el használni, hogy szereztem egy kis színt.


A selyemfényű bronzosító a paletta leggyengébb láncszeme, hiszen funkcióját tekintve nem a legerősebb, de highlightnak nekem bevált.


Felső sor. A színminták egy húzással, alap nélkül készültek. A legkevésbé pigmentált szín az első, ez hajlamos kicsit porzani is. Mivel én púdernek használom, így ez nem zavar különösebben. 
A többi színről elmondható, hogy közepesen erősen pigmentáltak, így mindenképp már értő kezekbe ajánlanám a palettát, olyan személynek, aki korábban már gyakorolta a kontúrozást és a kontúrszínek eldolgozását, illetve tisztában van vele, hogy az ő arcformájához mi hova kerüljön.
A sárga púder a legkevésbé tartós, ez körülbelül 3-4 órát bír, nagy melegben inkább csak kettőt. Egy krém kontúr fölött talán jobban teljesítene. 
A highlight színek nagyon tartósak, akár 10 órán át is bírják a gyűrődést, a legforróbb napokon sem másztak el sehová és csak minimálisan fakultak meg a nap végére.


Egyértelműen a pezsgőszín a kedvencem innét, ez a legkihasználhatóbb a négy árnyalat közül.


A bronzosítók és a kontúrszín nagyon pigmentáltak, az utolsó kivételével. Ha valakinek sárgásabb, sötétebb, narancsosabb bőrtónusa van, akkor a bronzosítók is működhetnek kontúrszínként. Tartósságukat tekintve mindegyik nagyon jól teljesít, a legforróbb napokon is legalább 6 órán át fent maradnak tökéletesen, utána láttam csak minimális kopást, habár nem szoktam az arcomhoz nyúlni, ha valakinek megvan ez szokása, akkor lehet, hogy kevésbé marad tartós. 
Elmondható még, hogy nagyon könnyű eldolgozni őket, habár mindenképp érdemes a krémesebb alapozókat előtte púderral fixálni, meg egyébként is a kontúrozásnál tényleg sokat számít ha betartjuk a púderre-púder krémre-krém alapelvet, tehát ha púder álalgú kontúrral dolgozunk, akkor felvitel előtt fixáljunk púderrel, ha pedig krémmel, akkor utána.


Nem azt mondom, hogy must have termék, mert a hétköznapokon, főleg télen én is inkább a kisebb palettáim után nyúlok, de ha valaki sokat utazik, vagy egy olyan palettát szeretne, amiben minden benne van, akkor érdemes rá beruházni. 
Az ára 3390Ft de érdemes figyelni az akciókat, ingyenes szállítást, stb.




Összegzés: Ár és érték arányban szerintem nagyon jó. Ha belegondolok, hogy a két színből álló Catrice paletta körülbelül 1600 Forint, akkor ebből a szempontból a MUR jobban megéri. Az már más kérdés, hogy egy átlag ember, aki nem sminkmegszállott, mennyire használna ki  ennyi színt. 
A festékek minősége remek, kellően pigmentáltak és szépen eldolgozhatóak, a tartósságuk is rendben van. Használhatjuk szemsminkek elkészítésére is és a tükör utazáskor is jól jöhet. Ehhez még remek érv a paletta masszívsága és jó záródása is. Én nem bántam meg, hogy beszereztem, csak azt sajnálom, hogy nem lehet pótolni benne az elhasznált színeket, mert így biztos vagyok benne, hogy kevésbé fogom használni, ha a kontúr szín elfogy belőle. 

Értékelés: 5/4

Egy pontot levonok, mert nagyon zavar, hogy nem csinálták meg a színeket külön-külön, így nem tudom pótolni őket. Nyilván egy színért nem veszem újra az egészet. Minden más, kinézet, pigmentáltság, kihasználhatóság, tartósság rendben van. :) 

Ti milyen termékeket használtok kontúrozásra és kiemelésre? :) A Makeup Revolution palettáit próbáltátok már? :)

Megjegyzések