Essence Instant Matt Sminkfixáló Spray Teszt/Vélemény


 Ma az Essence egyik újdonságáról, az Instant Matt sminkfixáló sprayről írok Nektek. Ez tipikusan az a termék, amiről már néhány használat után el lehet dönteni, hogy bevált e nekünk vagy sem. Én többféle módon is kipróbáltam, így most megosztom veletek a tapasztalataimat. 
Ha kíváncsiak vagytok rá, mi a véleményem erről a sminkfixálóról, akkor olvassátok el a teljes bejegyzést. 



 Először a külsőségekről pár mondatban. 
A kis flakon 50 ml űrtartalmú, így abszolút neszesszerbarát. A márka egyszerű, letisztult, fiatalos designját kapta. 
A kupak jól záródik, a flakon tapintása matt, jól kézreálló. A szórófej akadálymentesen, simán lenyomható.


 A hátoldalon találhatunk egy kis leírást a termékről. Ebből megtudhatjuk, hogy a spray a fixáláson kívül primerként is használható, tehát még a smink felvitele előtt is fújhatunk belőle a bőrünkre. 

Én próbáltam így is, sminkfixálóként és mindkét változatban egyszerre, valamint egy BB krémmel és egy alapozóval is teszteltem. 

Az első észrevételem, hogy sajnos a permet nem eléggé finom. Kis, egyenetlen cseppeket fúj a bőrre, nem permetet. Használat előtt alaposan felráztam, szóval ez sem lehetett a probléma. 
A második észrevételem, hogy a folyadék nagyon büdös. Szúrós, kémiai szaga van, mint egy tisztítószernek. Egyáltalán nem jó érzés a használata. 
Primerként nem éreztem bármilyen hatást, konkrétan semmit sem csinált. Sminkfixálóként sem láttam, hogy bármit változtatott volna a kész smink kinézetén. A mattító hatását minimálisan tapasztaltam csak, talán 1 órával tovább maradt matt a sminkem mint egyébként, így annyi változás történt, hogy a munkából hazaindulás előtt nem kellett mattító papírt vagy púdert használnom. 
Ha valaki egy olyan alapozót vagy BB-t szeretne fixálni vele, ami mondjuk csak 4-5 órát bír ki kifényesedés nélkül, akkor szerintem keservesen csalódni fog. Pedig nekem alapjáraton kombinált bőröm van és a kifényesedés csak a T-zónámban jelentkezik, így ha valakinek kifejezetten zsíros bőre van, nem tudom elképzelni, hogy ez a termék segítségére lenne. 
Próbáltam smink alá és fölé is, így sem éreztem eget rengető változást. 
A kontúr és a pirosító fakulását sem gátolta meg.


Összegzés: Egy 50ml-es terméket kapunk körülbelül 1000 Forintért, ami nem lenne sok, viszont én úgy érzem, hogy ez a termék semmit sem csinál. Nem lesz egyenletesebb vagy mattabb a smink tőle, nem lesz tőle szebb az alapozó felvitele és tartósabb is csak hajszálnyival lett, így szerintem ez az 1000 Forint teljesen kidobott pénz. Ha valóban olyan terméket szeretnénk, ami működjön, akkor szerintem érdemes inkább picivel több pénzt rááldozni, főleg úgy, hogy például az NYX, Artdeco, Milani, Mac és Urban Decay termékei nagyobb kiszerelést jelentenek. Sőt Az Essence kínálatában is van még egy fixáló spray ami Keet it Perfect néven fut és egészen jó véleményeket olvastam róla.
Sajnos a haszontalansága mellett ellene szól a szaga és az is, hogy egyáltalán nem egyenletes permetet kapunk fújáskor.

Értékelés: 5/1 

Egy pontot csak azért kap, mert minimálisan tartósabbá tette a sminkemet, de egyébként teljesen felesleges termék, szerintem semmit sem csinál, ráadásul büdös is. Ha valaki sminkfixálót keres, inkább vegye meg a márka másik darabját, vagy gyűjtsön picit egy magasabb árkategóriájú termékre. (Milani és NYX 4-5 ezer Forint körül kapható, a MAC utazóméretű sminkfixálói pedig 3600 Forint körül vannak.) Sajnálom, hogy nem vált be, de hát néha ilyen termékbe is belefut az ember és szerintem ezekről is írni kell.

Ti használtok valamilyen sminkfixálót? Ha igen, melyik a kedvencetek?

Megjegyzések

  1. Én is megvettem, mert a simát imádom, úgyhogy kíváncsi leszek erre is, ezek után meg főleg, mert általában mindig én vagyok az, akinek minden bejön, ami másoknak nem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok, hogy Te mit gondolsz róla! :)

      Törlés
  2. Gondolkodom rajta, hogy a fénylő bőrömön segítene-e egy ilyen termék? Legalább egy ideig.
    Egy körrel kevesebb, ezt nem fogom kipróbálni.

    VálaszTörlés
  3. Egy Alverdes sminkfixálót szoktam használni nyáron. Azt szeretem, megvagyunk vele, bár az illata nagyon citrusos.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)